Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

İnternet alışverişlerinde yeni dönem

GÜNDEM

İzmir Bornova'nın zemin çalışmaları tamamlanıyor

GÜNDEM

Karadeniz'de mayın tespit edildi! SAS timi etkisiz hale getirdi

GÜNDEM

Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı

Hüseyin Baş

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş adli kontrol kapsamında karakolda imza verdi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakkında açılan soruşturmada yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verilen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Şenlikköy karakoluna gelerek imza verdi.

İmza sonrası açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Bugün imza atmak için karakola geldik, malumunuz bir konuşmamızda muhalefet yaparken, siyasetimiz yaparken dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek bir şekilde bir soruşturmaya maruz bırakıldık. Bu soruşturmanın neticesinde bugün bir yaptırımla karşı karşıyayız. Bu hukukun tamamen orantısız işlediği bir durum, cezanın gerekliliğinin çok ötesinde bir yaptırım daha doğrusu soruşturma aşamasında cezalandırma yöntemiyle karşı karşıyayız. Buraya gelip her hafta imza atacağız" dedi.

“ADALET HERKESE HER ZAMAN LAZIM; BUGÜN BİZE YARIN BİR BAŞKASINA LAZIM”

"Şunun bilinmesini isterim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin siyasetinde şu anda devletçiliği ile öne çıkan bir tane siyasi parti var o da Bağımsız Türkiye Partisi, bir tane genel başkan var, o da Hüseyin Baş" diyen Baş, "Cumhurbaşkanına hakaret soruşturmasıyla buradayız, bu suçlamayla, yaptırımla buradayız. Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması devlete karşı işlenen bir suç olarak nitelendirilir, ne hazin kaderdir ki devletçi olan tek siyasi parti genel başkanı bu yaptırıma maruz bırakılıyor. Ama şu bilinsin;  Ben devletim için boş kağıda imza atmışım, hiç problem yok. Ben her hafta değil her gün devletim için de imza atarım mesele burası değil, mesele hukukun bir sopa olarak, Demokles’in kılıcı gibi insanların üzerinde geziniyor olması. Adalet herkese her zaman lazım; bugün bize yarın bir başkasına lazım. Dolayısıyla ben bütün siyaseti adil olmaya davet ediyorum" dedi.

Bu arada BTP liderinin avukatı Mustafa Hayri Ergan da yaşadıkları süreci anlattı.

Avukat Ergan, "2025 yılının Türkiye'sinde, anayasaya uygun olarak kurulmuş bir siyasi partinin genel başkanı, anayasal hakkını kullanan müvekkilimiz Sayın Hüseyin Baş ifadelerini, düşüncelerini ifade ettiği için, siyaset yaptığı için bugün burada bir yaptırıma maruz kalmıştır. Her hafta adli kontrol tedbiri çerçevesinde Şenlikköy Karakolunda gelip imza atmak durumunda, bugün de ilk imzamızı attık. Biz adli tedbir kararını bize uygulayacak hakimle görüşemedik, avukatlar olarak görüşemedik, genel başkanımız hiçbir şekilde hakimle muhatap olunmadan direkt yaptırıma maruz kaldı, hukukta olmayacak şeyler maalesef yaşanıyor. Yargı maalesef tamamen iktidarın bir sopası haline geldi. Bu düzen bu şekilde böyle gitmez, bu düzen bu şekilde yürütülemez, bu hukuk herkese lazım. Biz bugün bu hukuksuzluğu iliklerimize kadar biz yaşıyoruz yarın bu hukuksuzluğu herkes yaşayacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: hüseyin baş'a adli kontrol kararı!
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti