- İMSAK 05:40
- GÜNEŞ 07:04
- ÖĞLE 13:17
- İKİNDİ 16:39
- AKŞAM 19:20
- YATSI 20:40
-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
51,15% 0,30
-
GRAM ALTIN
7112,02% 0,00
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri
Hollanda’daki Altın Lale Vakfı, 6 Şubat 2023 depreminin etkilediği Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta 1000’den fazla çocuğa forma ve ayakkabı dağıttı; eğitim projeleri için saha çalışması yaptı.
Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatayを中心に11 ili sarsan depremin üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen, Hollanda’daki Türk toplumu bölgeyi unutmadı.
Altın Lale Vakfı, Onursal Başkan Bülent Türker liderliğinde, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri ile Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki köylerde 1000’den fazla çocuğa spor ayakkabı, forma ve tişört dağıttı.
ocukların sevinci ve ailelerin duygusal anları, etkinliğe damga vurdu.
GÖNÜLLÜ EKİP SAHADA
Vakfın gönüllü ekibi, Bülent Türker, Buğra Türker (Vakıf Başkanı), Şıh Mehmet Doğru, İdris Bilginsoy, Adil Albman ve Esat Kaplan’dan oluştu. Ekip, köylerde birebir ziyaretler yaparak yardımların yanı sıra yerel halk ve eğitimcilerle görüşmeler gerçekleştirdi, kalıcı eğitim projeleri için ihtiyaçları belirledi.
BÜLENT TÜRKER: “BÖLGEYE 19 KEZ GELDİM”
Bülent Türker, “Depremin acıları hâlâ taze. Bölgeye 19 kez geldim. Okullar toparlanamadı, ulaşım yetersiz, psikolojik destek gerekiyor. Normale dönmek için en az 10 yıla ihtiyaç var” dedi.
Hollanda’daki Türk toplumunun desteğiyle projelerin hayata geçtiğini vurgulayan Türker, “Gurbetçi kardeşlerimizin özverisiyle bu yardımları ulaştırıyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vakıf, Pazarcık Derneği Başkanı Adil Albman ile köy okullarını ziyaret ederek, yöneticiler ve öğretmenlerle görüştü. Çocukların taşımalı eğitimdeki ulaşım sorunları öne çıktı.
Ekip, okulların fiziki ihtiyaçlarını karşılayacak kalıcı eğitim projeleri için hazırlık başlattı.
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















