- İMSAK 05:45
- GÜNEŞ 07:09
- ÖĞLE 13:18
- İKİNDİ 16:38
- AKŞAM 19:17
- YATSI 20:36
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
HOBİ BAHÇELERİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
BAŞKAN DİNÇER; “HOBİ BAHÇELERİYLE HEMŞEHRİLERİMİZE DOĞAYLA İÇ İÇE BİR YAŞAM SUNUYORUZ”
Aksaray Belediyesi’nin başlattığı Hobi Bahçeleri Projesi, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlara doğayla iç içe bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor. Kent yaşamının yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenler için alternatif bir nefes alanı oluşturacak proje hem sosyal yaşamı desteklemesi hem de çevre bilincine katkı sağlaması açısından önem taşıyor.
Proje kapsamında mevcut Hobi Bahçesi’ne ek olarak 271 yeni hobi evi inşa ediliyor. Yeni alanların tamamlanmasıyla birlikte daha fazla vatandaşın toprakla buluşması, kendi ürünlerini yetiştirmesi ve aileleriyle birlikte doğa içinde vakit geçirmesi amaçlanıyor.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hobi Bahçelerinin şehre katacağı değeri şu sözlerle ifade etti:
“Şehir merkezinde köy havası alabileceğiniz Hobi Bahçesi projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut Hobi Bahçemize ek olarak 271 yeni hobi evi inşa ediyoruz. Böylelikle hemşehrilerimizin sosyal yaşamını güçlendirecek, aynı zamanda çevre bilincini pekiştirecek bir adım atmış oluyoruz.”
Uzman görüşlerine göre, bu tür projeler şehir yaşamında insanların sosyalleşmesine katkı sağlarken aynı zamanda doğa ile temas imkânı sunuyor. Çocukların bitki yetiştirme süreçlerini öğrenmesi, yetişkinlerin ise hobi amaçlı tarımsal faaliyetlerle ilgilenmesi hem kişisel gelişim hem de çevre farkındalığı açısından önemli görülüyor.
Hobi Bahçeleri Projesi tamamlandığında, Aksaray’da sosyal yaşamın çeşitlenmesine, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine ve doğayla bütünleşen yeni bir yaşam kültürünün gelişmesine katkı sunması bekleniyor.
Aksaray,Aksaray Belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















