Meridyen Eğitim Kurumları
07.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:58
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:27
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kadınlar dijital çağda daha fazla yer almalı

EKONOMİ

Ağrı’da pancar üreticileri iftarda buluştu

EĞİTİM

Miniklere yangın güvenliği eğitimi

YEREL YÖNETİMLER

Şuhut'ta Seydi Sultan Türbesi'nde Bakım ve Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 27.05.2025 03:28 Güncelleme: 27.05.2025 03:28
HİZMETTE MERAM MODELİ;  ‘MİNİMUM MALİYET, MAKSİMUM VERİM’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün depolama ve bakım atölyelerinin yer aldığı tesislerde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Yapılan çalışmaların tüm aşamalarını yerinde denetleyen Başkan Kavuş, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, Meram Belediyesinin tasarruf ve verimlilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarla sadece ekonomik değil, çevresel sürdürülebilirliği de önceleyen bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunu hatırlattı. 

BAŞKAN KAVUŞ; “VERİMLİ ÇALIŞMA MODELİYLE 2025 YILINDA TEK BİR KONTEYNER ALMA İHTİYACI HİSSETMEDİK”  

Verimli ve sürdürülebilir çevre politikaları ve kaynakları verimli kullanma konusunda örnek uygulamalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, merkezin sadece depolama alanı değil, aynı zamanda bakım, onarım ve geri kazanım süreçlerinin yürütüldüğü önemli bir tesis olduğunu vurguladı. Merkezde hem çevre temizlik hizmetlerinde kullanılan yeni malzemelerin depolandığını hem de sahada kullanılan, zamanla yıpranan ekipmanların bakım ve onarımının yapıldığını ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Burası, çevre temizlik biriminin hem depolama hem de bakım alanlarının yer aldığı bir saha. Sahada kullanılan küllüklerden yeraltı çöp konteynerlerine kadar pek çok malzemenin yenisi burada bulunurken, eskimiş veya zarar görmüş olanları da burada topluyoruz. 2025 yılı içerisinde plastik ya da metal hiçbir yeni konteyner alma ihtiyacı duymadık. Bunun yerine bakım atölyemiz sayesinde mevcut ekipmanlarımızı tamir ederek yenisinden farksız olarak yeniden hizmete kazandırıyoruz.”

BAŞKAN KAVUŞ; “BURADA HURDALAR BİLE HİZMETE DÖNÜŞÜYOR”  

Meram Belediyesi’nin tasarruf ilkesini sadece ekonomik değil, çevresel bir sorumluluk olarak da gördüğünü ifade eden Başkan Kavuş, belediye olarak israfın önüne geçtiklerini ve her parçayı en verimli şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Sahadan alınan bozuk konteynerin yerine sıfır koymak yerine, burada yenilenen konteynerleri yeniden ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Sıfır konteynerle ayırt edilemeyecek kalitede tamirat yapıyoruz. Kullanılamayacak durumda olanları hurdalık bölümümüzde biriktiriyor, geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle ekonomiye ciddi katkı sunuyoruz.” diye konuştu. Tesiste sadece tamir değil, aynı zamanda parçalama ve yeniden değerlendirme çalışmaları da yapıldığını belirten Başkan Kavuş, Kullanılamayacak durumdaki parçaları hurdaya ayrıp, bazı parçaların da başka konteynerlerin onarımı için yedek parça olarak kullandığını ve böylece “hurdaya bile atılmayan” parçalarla yeni kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

BAŞKAN KAVUŞ; “TASARRUFLA VERİMLİLİĞİ BULUŞTURMAK MERAM’IN HİZMET MODELİDİR”

Tasarruf anlayışları gereği ‘yüzü astarından pahalıya gelen işleri’ de asla yapmadıklarını kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, küçük dokunuşlarla kullanılabilecek hale gelen parçaları tekrar sahaya ve ekonomiye kazandırdıklarını kaydetti. “Biz malımızın kıymetini biliyor, onu en iyi şekilde kullanmaya ve korumaya gayret ediyoruz. Vatandaşımıza daha fazla hizmet sunmak istiyorsak, kaynaklarımızı doğru kullanmamız şart. Biz malı alırken kazanıyoruz. Ne kadar az harcayıp ne kadar uzun süre kullanabilirsek, vatandaşımıza ve belediyemize yük de o kadar azalıyor.” diye konuşan Başkan Kavuş, bu anlayış sayesinde hem kamu kaynaklarının israf edilmediğini hem de kaliteli hizmet sunma noktasında kesintisiz bir belediyecilik yürütüldüğünü vurguladı.


Konya,Meram Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti