Tarih: 11.02.2020 18:35

Herşey Çayırbaşı İçin

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'un en güzel mahallesi olmasına karşın, hizmetten en az nasiplenen mahallesinin  çalışkan muhtarı Faruk Özdemir'in girişimleriyle, İstanbul'un en modern hastanelerinden birisi olan Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin lojistik eksiklikleri tamamlanmaya devam ediyor.

Hasta Bizim Hastane Bizim

Geçtiğimiz sene hizmet vermeye başlayan henüz tam kapasite ile çalışmıyor olmasına rağmen günlük 2500-3000 hasta ile hizmet veren hastanemizin eksiklikleri Sarıyer'in çalışkan idarecileri tarafından giderilmeye devam ediyor. Hastaneye ulaşımdaki en büyük sorun Sarıyer Minibüscüler Odası Başkanı Hakan Akkaya'nın bir çok güzergahı Hastane önünden geçecek şekilde düzenlemesi, Hacı Osman Metrodan kalkan köyler bölgesine giden İETT otobüslerinin Çayırbaşı Tüneli vasıtasıyla hastanenin önünden geçecek şekilde düzenlenmesiyle yeni hastanemizin ulaşım sorunu bitmiş ancak akabinde yeni düzenlenen Bahçeköy caddesinde trafik yoğunluğunun artmasıyla yeni sorunlar başgöstermişti.

Bu sorunlardan bir tanesi Bahçeköy caddesine çıkan Okul sokağındaki öğrenciler için hayati önem taşıyan trafik ışıklarının olmamasıydı. Çayırbaşının çalışkan muhtarı Faruk Özdemir'in girişimleriyle bu sorun halledilmiş ve bir çok kez kazaya neden olan yola trafik ışıklarının konulması ve İBB tarafından dekoratif ferforje ile yolun bölünmesiyle yol daha güvenli hale geldi.

Bahçeköy Caddesindeki ikinci büyük sorun ise yine Muhtar Özdemir'in gayretleriyle giderildi. Bu sorun ise yenilenen cadde üzerindeki eski ve yetersiz kalan aydınlatma direkleri ve armetürleriydi. Muhtarın yeni yapılan yolun karanlık olması nedeniyle  özellikle yolu kullanmak zorunda kalan bayanlar için tehlke arzettiğini bildiren talebi üzerine bedaş yetkilileri Cadde üzerindeki direklerin büyük bir bölümünü üstelik Bahçeköy yolundaki piknik alanlarına kadar olan bölüm dahil yenilemesiyle cadde daha çağdaş ve güvenli bir görünüme kavuştu.

Sadece caddenin aydınlatılmasıyla yetinmeyen Muhtar, Çayırbaşının karanlık arka sokaklarındaki Armetürleride değiştirterek ışıl ışıl bir Çayırbaşı için çalışmaya devam ediyor.

Muhtarın bu girişimleri neticesinde Çift yön gidiş geliş Bahçeköy caddesi üzerindeki kapalı İETT durakları, Trafik ışıkları ve aydınlatmasıyla, istanbul'un en modern hastanesine ulaşımı daha kolay ve güvenli hale getirildi.

Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan belkide İstanbul'un en büyük sorunlarından birisi olan Hidrantların Çayırbaşı Mahallesine konulması, Oldukça yüksekliğe sahip sahildeki korkulukların yapılması, Çayırbaşı Mezarlığına merdivenler yaptırılması ilk anda akla gelen bir kaç hizmeti.

Çayırbaşı Mahallemizde yenileme çalışmaları bitip ortaya güzel manzaralar çıktıkca çirkinlik abideleride daha çok göze batmaya başladı. Büyükdere Fidanlığındaki atıl binalar, bakımsız ağaçlar görüntü kirliliğinin en büyük sebebi olarak görünüyor. Çayırbaşının çalışkan Muhtarı Faruk Özdemir ile yaptığımız görüşmede, Özdemir, Büyükdere Fidanlığının halka açık bir rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi amacıyla resmi mercilere başvurularda bulunduğunu, Sarıyer ve İBB desteği ile en kısa sürede bu sorununda çözüleceğine inandığını belirtti.

Faruk Özdemir yaptığı açıklamada; "Mahallemize hizmet noktasında görevimi ifa ederken, taleplerimi karşılayan, Başta Sayın Kaymakamımız Mehmet ÖZER, Belediye Başkanımız Sayın Şükrü GENÇ,e ve bu işlerin oluşumuna katkı veren İBB, Sarıyer Belediyesi, İSKİ, BEDAŞ ve diğer resmi kurumların yönetici ve  emekçi arkadaşlarıma şahsım ve mahallem adına teşekkür ederim" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...