Meridyen Eğitim Kurumları
11.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:16
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:31
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,08% 0,06
  • EURO

    51,07% -0,25
  • GRAM ALTIN

    7337,11% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aile Akademisi 2025'te 14 Binden Fazla Kişiye Ulaştı

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır Kent Konseyi Yürütme Kurulu Mart Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

GÜNDEM

İzmir'de Başkan Tugay’dan kredi tepkisi!

GÜNDEM

Kocaeli Büyükşehir’den bayram öncesi temizlik seferberliği

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 17.03.2025 07:51 Güncelleme: 17.03.2025 07:51
GAR VE İSTASYONLARDA ÜCRETSİZ Wi-Fi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; 63 farklı gar ve istasyonda ücretsiz Wi-Fi hizmetinin verildiğini bildirdi. Wi-Fi hizmetinin Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Van gibi stratejik noktalarda yer alan gar ve istasyonlarda aktif olarak kullanıldığını belirten Bakan Uraloğlu, “Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcı erişim sağlıyor. Bugüne kadar toplam 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı.” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)'ye ait gar ve istasyonlarda ücretsiz Wi-Fi hizmetinin başladığını duyurdu. Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcının erişim sağladığını kaydeden Bakan Uraloğlu “Bugüne kadar toplam 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı.” dedi.

 

Bakan Uraloğlu ilk olarak Ankara’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında uygulanan ücretsiz Wi-Fi hizmetinin; İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Van gibi stratejik noktalarda yer alan 63 farklı gar ve istasyonda hizmete sunulduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, “Amacımız, vatandaşlarımıza daha konforlu, modern ve verimli bir seyahat deneyimi sunmak.” dedi.

Dijitalleşmenin ve internet kullanımının günümüzde taşıdığı öneme değinen Bakan Uraloğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Mobil cihazların yaygın kullanımı ve bilgiye hızlı erişim ihtiyacı, interneti vazgeçilmez kılıyor. Kamusal alanlarda internet erişimi artık temel bir ihtiyaç. Bu doğrultuda, TCDD'nin gar ve istasyonlarında sunduğumuz ücretsiz Wi-Fi hizmeti, dijitalleşme vizyonumuzun bir parçası olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor.”

 

Bakan Uraloğlu, kamusal hizmette dijital dönüşümün bir sonucu olarak kamusal alanlarda internet erişiminin artık temel bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. İş insanlarının ve girişimcilerin seyahat ederken de işlerini takip edebilmelerine olanak sağlandığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Wi-Fi hizmetimizle iş dünyasına da destek veriyoruz. Yolcularımız bekleme sürelerini verimli bir şekilde değerlendirebiliyor ve bu da yolcu memnuniyetini artırıyor” şeklinde konuştu.

 

Dijital Güvenlik ve Altyapı Önceliği

 

Bakan Uraloğlu, TCDD Wi-Fi hizmetinin yüksek güvenlik önlemleri ile sunulduğunu belirterek, “Siber güvenlik testleri tamamlandı ve kurum ağımıza yönelik herhangi bir güvenlik zafiyeti tespit edilmedi. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla güvenli bir şekilde internet hizmetimizden faydalanabilir.” dedi.

 

Bakan Uraloğlu, "TCDD’nin dijitalleşme vizyonu doğrultusunda, Wi-Fi hizmetini tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi. Dijital dönüşüm projelerini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydeden Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 “Dijitalleşme sürecinde yenilikçi adımlar atarak yolcularımıza daha iyi hizmet sunmaya devam edeceğiz. Amacımız, TCDD’yi modern ulaşımın öncüsü yapmak ve vatandaşlarımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak. Biz her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. TCDD Wi-Fi hizmetiyle ulaşımı daha konforlu, modern ve verimli hale getiriyoruz.”

 

Dijitalleşme vizyonunu güçlendirmek ve vatandaş memnuniyetini artırmak için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirten Bakan Uraloğlu, TCDD’nin dijitalleşme sürecine katkı sağlayan bu hizmetin, Türkiye’nin dijital vizyonunu güçlendirdiğini vurguladı.

 

Uraloğlu, “Uluslararası standartlarda sunduğumuz bu hizmetle sadece Türkiye’nin değil, turistlerin de faydalanabileceği modern bir altyapı kuruyoruz.” diyerek, dijitalleşmenin sınırları aşan etkisine dikkat çekti.

 

Bakan Uraloğlu, TCDD’nin dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda, Wi-Fi hizmetinin yaygınlaştırılması ve kullanıcı memnuniyetinin artırılması için çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi. Uraloğlu, sözlerini “TCDD Wi-Fi hizmetiyle, Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde öncü rol oynuyoruz ve dijital dünyanın kapılarını vatandaşlarımıza ücretsiz olarak açıyoruz.” şeklinde tamamladı.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: gar ve istasyonlarda ücretsiz wi-fi
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti