- İMSAK 05:19
- GÜNEŞ 06:46
- ÖĞLE 13:14
- İKİNDİ 16:45
- AKŞAM 19:32
- YATSI 20:53
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerdeki içme suyu teminini güçlendirmek, enerji verimliliğini artırmak ve çevreye duyarlı altyapı sistemleri kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda İnönü ilçesine bağlı Seyitali Mahallesi ile Mihalıççık ilçesine bağlı Gözeler Mahallesi’nde içme suyu altyapısını iyileştirmeye yönelik kaptaj, terfi hattı ve Güneş Enerji Santrali (GES) uygulamaları ESKİ ekiplerince tamamlandı.
Seyitali'nde Enerji İhtiyacı Güneşten Karşılanacak
İnönü ilçesinin Seyitali Mahallesi’nde yapılan çalışmalarda, suyun kaynaktan depolara sağlıklı şekilde iletilmesi için terfi istasyonu olarak kullanılacak 8.500 litrelik çift cidarlı su tankı yerleştirildi. Sistem, suyun tanktan biriktirme deposuna, ardından ana su deposuna aktarılmasını sağlayacak şekilde düzenlendi. 63 milimetre çapında polietilen borularla 550 metre uzunluğunda yeni bir terfi hattı imal edildi. Kurulan pompa sisteminin enerji ihtiyacını karşılamak üzere bölgeye 3 adet güneş paneli kuruldu.
Gözeler Mahallesi'ne 610 Metrelik Yeni Hat
Mihalıççık ilçesinin Gözeler Mahallesi’nde ise kaynaktan mahalleye su iletimini sağlamak amacıyla 8.500 litrelik toplama deposu monte edildi. Depoya entegre edilen pompa sistemiyle su, önce toplama deposuna, ardından ana su deposuna aktarılacak. Çalışmalar kapsamında 50 milimetre çapında polietilen içme suyu borusu kullanılarak 610 metre uzunluğunda yeni bir iletim hattı imal edildi. Pompa sisteminin enerji ihtiyacını karşılamak için bölgeye 10 adet güneş paneli kuruldu.
Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Model
ESKİ tarafından yapılan açıklamada, kırsal mahallelerin içme suyu altyapısı yenilenirken geleceğin iklim koşullarının da dikkate alındığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin “Doğayla uyumlu şehir, sürdürülebilir enerji hamlesi” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen GES destekli sistemlerle hem enerji maliyetlerinin düşürüldüğü hem de çevre dostu ve sürdürülebilir bir altyapı modelinin oluşturulduğu ifade edildi.
Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















