Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
KÜLTÜR SANAT

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e 627 eser

GÜNDEM

TEV'den Zeki Müren'in doğum gününe özel film

GÜNDEM

Sakarya'da 'Sürdürülebilir İklim Park' şehrin yeni laboratuvarı olacak

GÜNDEM

Öğrencilerin gıda yoksulluğu riski artıyor... Türkiye, öğün atlayan 5. ülke!

SİYASET

SİYASET Haberleri
Tarih: 09.07.2025 18:09 Güncelleme: 09.07.2025 18:09
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit şehitlerini anarak terörsüz Türkiye hedefini yineledi. Erdoğan, grup toplantısında İklim Kanunu’nun yerliliğini savunarak CHP’ye yüklendi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasına, Pençe-Kilit Harekâtı’nda 6 Temmuz’da mağaradaki metan gazı nedeniyle şehit olan 12 askerin acısıyla başladığını belirterek, Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşının aranması sırasındaki kaybı hatırlattı. Şehitleri rahmetle anarak, “Onlar cesaretleriyle değil, faziletleriyle de öne çıktı. Hatıralarını yaşatacağız,” dedi. Tedavi altındaki askerlere şifa dileyip, tüm şehitlere minnet sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörsüz Türkiye ve bölge hedeflerine ulaşarak şehitlerin fedakârlıklarını taçlandıracaklarını vurguladı.

“Şehitlerin hatırasına gölge düşürmeden, bu kanlı prangayı söküyoruz. Kardeşlik destanını güçlendiriyoruz” ifadesini kullan Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti ile verimli görüşmeler yapıldığını, olumlu gelişmelerin beklendiğini belirterek, sürecin sabote edilmeden tamamlanmasını temenni etti. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İKLİM KANUNU VE ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarına değinerek, 3 bin 282 yangına 27 uçak, 105 helikopter ve 25 bin personel ile müdahale edildiğini, 20 büyük yangının kontrol altına alındığını belirtti. İzmir Ödemiş’te şehit olan orman işçilerine rahmet diledi. İklim Kanunu’nun yerli ve milli olduğunu, afet zararlarını azaltmak ve temiz teknolojiyi yaygınlaştırmak için hazırlandığını söyledi.

Konuşmasında “Tarım yasaklanacak” gibi iddiaları “şuursuzluk” olarak nitelendirip, Paris Anlaşması’na yönelik eleştirileri sinsi operasyonlara bağladı.

CHP’YE SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin 1950’den beri milletin iradesine karşı olduğunu savunarak, “Demokrasiden anladıkları darbe ve kargaşadır. CHP’nin hırsızlık ve rüşvet çarkı deşifre oluyor” dedi. İzmir kooperatif skandalını örnek gösteren Erdoğan, “Baklavayı bile kirlettiler. Yargı parti ayrımı yapmadan hesap soruyor” dedi.

“TOKİ’yle yarışacak vizyon projemiz” dedikleri İzmir’deki kooperatif skandalında failler de mağdurlar da feryatlarını CHP Genel Merkezine duyuramadığı için hakkını mahkemelerde arayanlar da CHP’li" diyen Erdoğan, "Söz konusu kooperatif, CHP yönetiminin “bu modeli Türkiye’nin her iline yayacağız” diyerek örnek gösterdiği bir proje… Hani derler ya güler misin, ağlar mısın! Bunlarınki tam o hesap. Yüz yıllık Halk Partisi, olmuş haraç partisi... Neticede yüzlerce mağdur son çare olarak gidiyor, yargıya başvuruyor. Yargının tek yaptığı, önüne gelen bu şikâyetlerin gereğini yerine getirmekten ibaret. Yani ortada siyasi değil, tamamen hukuki bir süreç var. Ve bu sürecin hiçbir tarafında hamdolsun biz yokuz" diye konuştu.

CHP’nin erken seçim çağrılarını reddeden Erdoğan, “2028 ve 2029 seçimleri zamanında yapılacak. Sandık namustur,” vurgusu yaptı. Muhalefetin karanlık mahfillerle iş birliğini eleştirerek, milletin iradesine sahip çıkacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik ve ekonomi önceliklerini vurgulayarak, deprem ve terör gibi maliyetlere rağmen milletin hakkını koruduklarını söyledi. CHP’nin hırsızlık çarkının ekonomiye faturasını eleştirip, “Rüşvetin hesabı sorulacak,” dedi.

AK Parti milletvekillerine teşekkür ederek, yasama yılının sonuna kadar 4 kanun teklifinin yasalaşmasını hedeflediklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: erdoğan'dan terör ve iklim vurgusu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti