- İMSAK 05:27
- GÜNEŞ 06:53
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:43
- AKŞAM 19:28
- YATSI 20:48
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,03
-
EURO
51,56% 0,17
-
GRAM ALTIN
6503,69% 2,02
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
İzmit Belediyesi'nin engelli bireylerin ailelerine yönelik hayata geçirdiği Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nin onuncu haftasında, bağımsız yaşam becerileri ve gelecek planlaması tüm yönleriyle ele alındı.
Akademi, Aileleri Güçlendiriyor
Engelli bireylerin ailelerini güçlendirmeyi ve yaşam süreçlerinde destek olmayı amaçlayan Engelsiz Ebeveyn Akademisi, onuncu hafta eğitimini 'Bağımsız Yaşam ve Gelecek Planlama' temasıyla gerçekleştirdi. Cumhuriyet Yaşam Merkezi'nde düzenlenen oturumda, ailelere engelli bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirme ve geleceğe yönelik planlama süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Uzman İsmi Katıldı
Programın onuncu oturumuna, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Figen Paslı konuk oldu. Alanında uzman olan Paslı, engelli bireylerin yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmeleri için sosyal, ekonomik ve psikolojik açıdan dikkat edilmesi gereken noktaları ailelerle paylaştı.
Kapsamlı Başlıklar Ele Alındı
Eğitim kapsamında; bağımsız yaşam becerileri, sosyal hayata katılım, eğitim ve istihdam olanakları, destek hizmetlerine erişim ile uzun vadeli gelecek planlaması gibi konular işlendi. Gerçek yaşam örnekleri ve uygulamaya yönelik anlatımlar sayesinde ailelerin süreci daha sağlıklı yönetebilmeleri hedeflendi.
Aktif Katılım ve Rehberlik
Ailelerin aktif katılım gösterdiği oturumda, engelli bireylerin kendi kararlarını alabilme süreçlerinin desteklenmesi, ailelerin rehberlik rolü ve yaşam boyu planlamanın önemi vurgulandı. Katılımcıların soruları Doç. Dr. Figen Paslı tarafından detaylı şekilde yanıtlandı. Her hafta farklı uzmanların katkılarıyla devam eden Engelsiz Ebeveyn Akademisi, ailelere çok yönlü ve sürdürülebilir bir rehberlik sunmayı sürdürüyor.
Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















