Meridyen Eğitim Kurumları
19.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:38
  • GÜNEŞ 07:03
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:41
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,28% 0,18
  • EURO

    51,11% 0,65
  • GRAM ALTIN

    6522,00% -4,77
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa basınının 'Erdal Abi'si hayatını kaybetti

GÜNDEM

Kocaeli'de Ormanköy yeni yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor

GÜNDEM

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

EĞİTİM

Yeşilay İzmir’den koruma altındaki çocuklara dijital bağımlılık eğitimi

Tarih: 02.12.2024 15:51 Güncelleme: 02.12.2024 15:51
Engelleri bir bir aştı kendi ‘Evren’ini yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında örnek bir hikaye paylaşıldı. Bedensel engelli Evren Mutlu, amatör spor kulübünde başladığı boccia sporunda kendi başarı öyküsünü yarattı. Yetersiz imkânlar ve fiziksel zorluklara rağmen yılmayan Mutlu’nun yolu, bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kesişti. Buradaki destek ve imkânlar sonucunda milli takım oyuncusu olan ve çok sayıda Türkiye şampiyonluğu elde eden Mutlu, engelleri aşarak örnek oldu.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir başarı hikâyesi paylaştı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün çeşitli engel gruplarına sahip sporculardan oluşan boccia takımının üyelerinden Evren Mutlu, azmi ve başarısıyla pek çok engelli bireye örnek oluyor. Boccia sporu ile 2010 yılında Buca’da faaliyet gösteren amatör bir spor kulübü sayesinde tanışan bedensel engelli Evren Mutlu, ailesinin endişelerine kulak asmayıp spora başladı, ardından ellerini kullanamadığı için topu hareket ettiremediğini fark etti. Topu yuvarlaması için bir rampaya ihtiyaç duyan Mutlu, hocasının desteği ile kartondan bir rampa hazırlayarak antrenman yapmaya başladı. Karşısına çıkan engelleri tek tek aşan Mutlu, 2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan boccia takımına katıldı. Burada verilen destek ve imkânlarla kariyerine daha çok odaklanan sporcu, milli takıma kadar yükseldi ve pek çok Türkiye şampiyonluğu madalyasına sahip oldu. Takım arkadaşlarıyla yeni madalyalar hedefleyen Evren Mutlu, engelleri aşarak adeta kendi evrenini yarattı. 

Kartonu katlayarak rampa yaptılar

Evren Mutlu’nun annesi Meliha Mutlu, oğlunun spora başlamadan önce sürekli evde olduğunu belirterek “Bir gün engelliler için boccia branşı kurulacağını duymuş. Biz ‘olmaz’ dedik ama bir süre amatör spor kulübünde oynadı. Spor kulübünde imkânlar çok kısıtlıydı. Hocası, Evren’in çalışabilmesi için kartonu katlayarak rampa yaptı. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde oynamaya başladı. Allah bin kere razı olsun, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm hocalarının onda emeği var” dedi. Evren’deki azmin de bu başarıda payı olduğunu söyleyen Meliha Mutlu,  “Bu spor onun için yaşama sevinci oldu. Maçları ve antrenmanları heyecanla bekliyor. Spordan sonra sosyal biri oldu ve kendine güveni geldi. Fiziksel olarak da gelişti. Konuşmalarını artık daha iyi anlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.  

“Bütün çocuklarımız hayata tutundu”
Meliha Mutlu, çoğunlukla Evren Mutlu’nun antrenman ve maçlarına katılıyor. Ama kendi gidemese de oğlunun tek başına yollara düştüğünü anlattı. Mutlu, “Ben olmadığım zamanlar Evren tek başına antrenmana gidiyor. Otobüse tek başına biniyor. Bu spor oğluma çok iyi geldi. Kulübümüz ve hocalarımız çocuklarımıza destek oluyor, bizimle ilgileniyor. Bütün çocuklarımız hayata tutundu. Evde kapalı durumdalardı, bu sayede dışarı çıktılar” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncü oldu

Boccia branşı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu branşa yönelik çalışmalarından bahseden İzmir Büyükşehir Belediyesi Boccia Antrenörü Feride İnce, boccia sporunun strateji, hassasiyet ve takım ruhunu birleştirerek engellilerin hayatına dokunan özel bir branş olduğunu vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu branşı Türkiye’nin birçok farklı iline ulaştırarak öncülük ettiğine işaret eden İnce, Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün iş birliği ile büyüyen boccia branşının, İzmir’e sayısız Türkiye şampiyonluğu ve milli sporcu kazandırdığını ifade etti. 

Evren’in kariyeri bir başarı öyküsü

Evren Mutlu’nun çevresinden fazla destek görmeden bu branşa başladığını belirten İnce, “Evren, yapabileceğine inanılmayan biri olarak buraya geldi ama azmi ve kararlılığı birçok sporcuya örnek oldu. Spora ilk başladığında malzemeleri yokmuş. Evde hazırladıkları kartondan rampalarla çalışma yapıyormuş. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde branşın kurulmasıyla ve belediyemizin malzeme destekleriyle Evren ilk milli takım sporcularından biri oldu. Artık onun birçok Türkiye şampiyonluğu var. Evren’in kariyeri bir başarı öyküsü. Boccia branşı, el ve göz koordinasyonu ile dikkatin toplanması için oldukça faydalı. Evren’de de gözle görülür farklılıklar gözlemliyoruz. Evren ve takım arkadaşlarını Türkiye Şampiyonası’na hazırlıyoruz. Aynı zamanda milli takıma sporcular hazırlıyoruz. İleri dönem hedefimiz ise Paralimpik Oyunları” diye konuştu.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti