Tarih: 10.03.2025 02:01

EMİNE BEDER, UNESCO HATAY GASTRONOMİEVİ’NDE

Facebook Twitter Linked-in

EMİNE BEDER, UNESCO HATAY GASTRONOMİEVİ’NDE

 

YEMEK UZMANI EMİNE BEDER’E HATAY MUTFAĞI TANITILDI

 

BEDER: TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN YEMEK KÜLTÜRÜ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerle vatandaşların bu manevi dönemi dolu dolu geçirmesini sağlarken Hatay’a gelen ünlü ziyaretçilere de şehrin tanıtımını yapıyor.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültürel etkinliklerden dolayı Hatay’da bulunan Türk yemek uzmanı ve yazarı Emine Sündüz Beder, Unesco Hatay Gastronomievi’ni ziyaret etti.

 

Ziyarette ramazan ayında sıkça yapılan tescilli Hatay yemekleriyle kurulan sofra başında yemeklerin kökeni ve tanıtımı yapıldı.

 

Beder, Hatay’da Ramazan Bayramının simgelerinden olan kömbe pastasını Gastronomievi şefleriyle beraber yaparken “iyi ki gelmişim. Hatay başka bir evrenden bir dünya gibi. Türkiye’nin en değerli ve en zengin yemek kültürü burada” ifadelerini kullandı.

 

Gastronomiye ilgisi olanların mutlaka Hatay’a gelmesi gerektiğini vurgulayan Emine Beder, “Hatay başlı başına yemekleriyle efsane bir şehir” dedi.

 

Emine Beder’e gastronomievi ziyaretinde Sanat Tarihçisi Zafer Yavuz tarafından Hatay’a ait tescilli yemeklerin tarihi kökenine dair bilgiler verildi.

 

Haberin görsellerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

 

https://sendgb.com/YWqIBP0odMl

 

https://sendgb.com/C8UyvJBY1fc


Hatay,Hatay Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...