Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16720,23%2,29
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,95% 0,72
  • GRAM ALTIN

    7026,68% 1,21
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Denizli Komedi Sahnesi Festivali Yoğun İlgiyle Tamamlandı

GÜNDEM

Bilecik Pazaryerili kadınlardan şalvarlı duruş!

SİYASET

Artvin Kemalpaşa sporla kabuğundan çıkacak

YEREL YÖNETİMLER

KSBÜ Simülasyon Merkezi Açıldı: Sağlık Eğitiminde Yeni Dönem

Tarih: 08.01.2025 10:09 Güncelleme: 08.01.2025 23:15
Edirne Keşan

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'nin Keşan ilçesinde Cumhur İttifakı Keşan Belediyesi’nin faaliyetlerini eleştirdi. Muhalefet partililer, belediye yönetiminin 9 ayda iflas ettiğini öne sürdü.

Keşan İlçe Başkanlığı’ndaki toplantıya AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan ile AK Parti Meclis Grubu Başkanı Yakup Balcı, geçtiğimiz dönem Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu ile yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Savaş Pekdemir,  defalarca belediyede işlerin yolunda gitmediğini, söylenenlerle yapılanların bir birine ters olduğunu hizmet için gelinen noktada, önceki dönemde Keşan’a yapılanların, yıkılmasına kaldırılmasına hep beraber şahit olduklarını kaydetti.

"Bunların yanlış olduğunu defalarca söyledik. Kunduracılar Çarşısı – Rasim Ergene Caddesi ve en son ki inşallah son olur Hastane Caddesi’ni yıkıp kaldırdınız" diyen Pekdemir, "İnanıyorum ki sırf bunları cumhur ittifakı belediyeciliğinin izleri kalmasın diye yaptınız. Bilboardların, resimlerin  ve görsellerin altındaki isimleri kazıdınız.” dedi.

"1 Nisan’dan itibaren çok borcumuz var, çok borcumuz var dediniz. Ama durmadan işçi alımı yaptınız ve hala yapmaktasınız" diyen Pekdemir, alınan 150 ila 200 kişi arası işçinin belediye ye maliyetleri ne kadar olduğunu sorarak, şu eleştirilerde bulundu:

BELEDİYE YÖNETİMİ 9 AYDA İFLAS ETTİ

"Görünen o ki 1-2 aya kadar maaş mağduriyetleri başlayacak. Başka üzücü olay ise bu işçi alımlarının  işlere göre değil eş dost ahbap ve akrabalar olması. kimler bunlar belediye meclis üyelerinin yakınları  il genel meclis üyelerinin yakınları  yönetim kurulu üyelerinin  yakınları  ve kardeşleri önceki dönem belediye başkanlığı yapmış kişiler oldu. tek tek isim vermeye gerek yok zaten belli. Bu örnekler saymakla devam eder . geçmiştede böyleydi şimdi de aynen devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçimlerde bu tip işçi alımlarının olmayacağını liyakat sahibi ve işe göre işçi alınması gerektiğini ifade ediyordu.  ne oldu genel başkanın sözleri burada geçerli değil mi ? Belediyeden emekli olan 7 tane kadrolu işçilerin tazminatlarını ödemediniz ve mahkemelik oldunuz. Keşan belediyesinin isminin mahkemelerde tazminatlardan dolayı geçmesi yada çevrede işçilerin tazminatlarını ödeyemiyor diye konuşulmasını duymak nasıl bir duygu sormak istiyorum?  Biz üzülüyoruz arkadaşlar.  İşçinin hakkı ödenmeli bu bizim hassas konumuz. Oysa ki Keşan  Edirne’nin en büyük ilçesi ve 90 km lik sahil şeridi ile hizmet ve güzellikleriyle anılmalı.  Tabi hal böyle olunca belirttiğim yıkım- satım-işçi alımı konuları vicdanları sızlatmaya  ve yaralamaya başladı. Belediye yönetimi 9 ayda iflas etti. Belediye başkan yardımcısının belirttiği,  bu vicdan yaralamalarının neler olduğunu beklememize rağmen başka bir açıklama gelmedi. Bu yaralamalar idari işler mi?  kamusal işler mi ? yoksa akçeli işlermi? bilemedik. Sayın Mehmet Meriç’in  bu konuları açıklaması ve kamu oyunu bilgilendirmesi gerekli. Belediyede neler oluyor?"

 

2019'da belediyeyi devraldıklarında borcun bütçenin yüzde 110'u kadar olduğunu belirten AK Partili Savaş Pekdemir, "Biz devrettiğimizde o yılın bütçesinin yüzde 40 kadardı. ve bunun yanında değişen şehirleşen bir Keşan teslim ettik. Şimdi bizde diyoruz ki  31 Aralık  itibari ile nereye ne kadar borç kaldı asında görsün Keşan halkı. Eminim borçlarımız çoğalmıştır. Bu gidişle Keşan’da belediyeye ait satılmadık hiç bir yer kalmayacak. Ama unutmayın ki satmakla maaş ve borç ödenmez.  Seçimlerde, biz yaptık yine yaparız dediniz 9 ay geçti bizim dönemimizden kalan taşlarla  2 sokak hariç hiç bir şey olmadı" diye konuştu. 

Açıklamasında belediyenin faaliyetlerinin yanı sıra devlet yatırımlarından da bahseden Pekdemir'den sonra söz alan MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan ise, belediyenin Keşan'a hizmet için olduğunu belirterek, buralarının ağlama duvarı olmadığını öne sürdü. İnan, en kısa zamanda Keşan halkının ve Keşan Belediyesi’ni düze çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Basın açıklamasında söz alan AK Parti Meclis Grup Başkanı Yakup Balcı ise, Keşan’da konuşulan konunun Keşan Belediyesi’nin borcu olduğunu belirterek,  "150 milyon liralık satış yapıldı, 128 milyonluk piyasa borcu olduğundan başkanım bahsetti. Keşan Belediyesi’nin camlarında personel alımı yoktur diye yazılar vardı. Bu bir ayıptır. Herhalde hiçbir belediyede böyle bir yazı yoktur. Keşan halkının emlak vergilerinden sudan topladığı paralar o personel konusunda heba oluyor. Yeni alınan personelin 11.5 milyon TL Keşan Belediyesi’ne ek maliyeti var. Personel alınmasına biz de hiçbir zaman karşı olmadık. Alınan 148 personel var, bekleyen 28 kişi de bulunuyor. 150 kişi aldıysanız mesai ücretleri niye artıyor. Bunu da Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a sormnak gerekiyor. Ya başkanının haberi yok, ya da idarenin haberi yok! Keşan Belediyesi’nde imarda işler iyi gitmiyor. Müteaahhit Odaları da, esnaf odaları da, mimarla odası da sesini çıkarmıyor. Güney Edirne Katı Atık Birliği’nde 20 Ekim'de çıkan ve 3 gün boyunca süren yangın olduğunu duyuyoruz. Maalesef ki yerel basında bile bu haber yer almıyor. Pis kokular geliyor, kimysal döküm geliyor. İz üzerindeyiz, bu konuda da suç duyurusunda bulunacağız. Basının bu yangından haberi vardı da mı yapmadı onu da bilemiyorum? Bu konuda GÜNEKAB yetkilileri  açıklama yapmalı. Belediye Başkan Yardımcılığı yaparken istifa eden Mehmet Meriç’in vicdanı yaralayan işler nedeniyle bu görevden ayrıldığını belirtti. Bu vicanı yaralayan işler nelerdir? Bu konuda Keşan halkı adına açıklama yapmasını istiyorum” diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti