- İMSAK 05:21
- GÜNEŞ 06:48
- ÖĞLE 13:14
- İKİNDİ 16:45
- AKŞAM 19:31
- YATSI 20:52
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Ekonomiye sağladığı katkı, girişimcilik fırsatlarını artırması ve esnek çalışma imkânı sunması bakımından önem taşıyan “doğrudan satış sistemleri, Ticaret Bakanlığımız tarafından hazırlanan yeni bir yasal çerçeveyle daha güçlü bir zemine oturtuluyor.” Bu kapsamda, "Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik" taslağı kamuoyunun ve ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açıldı.
Yeni düzenleme ile hem tüketicilerin korunması, hem de sektördeki yasa dışı uygulamaların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
Doğrudan satış sistemleri, zaman zaman piramit yapı benzeri yasa dışı oluşumlara zemin hazırlayabilmektedir. Bu durum, tüketici mağduriyetlerine yol açarken sektörün güvenilirliğini de zedelemektedir. Ticaret Bakanlığı olarak bu sorunun önüne geçmek amacıyla, 7529 sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında, doğrudan satış sistemlerine özel hükümler içeren 47/A maddesi, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a eklenmiştir.
| Doğrudan Satış Sektörüne Yönelik İlk Kapsamlı Yasal Düzenleme |
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı, doğrudan satış sektörüne yönelik ilk kapsamlı yasal düzenleme olma niteliğini taşımakta olup taslak yönetmelikte şu temel başlıklar ayrıntılı olarak ele alınmaktadır:
• Tüketicilerin sahip olduğu haklar,
• Doğrudan satış şirketlerinin tabi olacağı ilke ve esaslar,
• Ticaret Bakanlığı tarafından verilecek yetki belgesi ile doğrudan satış şirketlerinin yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esaslar,
• Doğrudan satış sistemleri ile yasa dışı piramit yapılar arasındaki farkların objektif kriterlerle belirlenmesi.
Bu düzenleme ile doğrudan satış sektörünün sağlıklı, şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesi, aynı zamanda tüketicilerin korunması ve potansiyel mağduriyetlerin önlenmesi amaçlanmaktadır.
Ticaret Bakanlığı olarak, bu önemli düzenlemenin hayata geçirilmesi sürecinde kamuoyunun katkı ve değerlendirmelerini önemsiyor; yönetmelik taslağının geniş katılımlı bir istişare süreciyle nihai haline kavuşmasını hedefliyoruz.
Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















