- İMSAK 05:45
- GÜNEŞ 07:09
- ÖĞLE 13:18
- İKİNDİ 16:38
- AKŞAM 19:17
- YATSI 20:36
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Diyarbakır’da kadınlar, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği eğitim programı sayesinde klima, kombi ve petek bakımını öğrenerek gündelik yaşamda karşılaştıkları teknik sorunlara çözüm üretiyor.
Teknik Becerilerle Güçlenme Hedefi
Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen programlarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların teknik beceriler edinerek hem gündelik yaşamda bağımsızlaşmalarını hem de mesleki alanda güçlenmelerini amaçlıyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen klima, kombi ve petek bakımı ile mobilya kurulumu ve onarımı eğitim programının ikinci dönemi 1 Kasım'da başladı.
İki Aylık Uygulamalı Eğitim
Koşuyolu Kadın Yaşam Merkezi'nde yürütülen ve iki ay süren eğitim programının ilk aşaması 1 Temmuz itibarıyla tamamlandı. İlk programdan 30 kadın faydalanırken, 1 Kasım'da başlayan ikinci dönem programına ise 13 kadın katılıyor. Program kapsamında kadınlara klima bakımı, montaj ve söküm işlemleri ile arıza tespiti konularında uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerin sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edilecek.
“Artık Bakımı Biz Yapabiliyoruz”
‘Bize çok güzel eğitimler veriliyor’
Kursiyerlerden İkram Mengüç, aldığı eğitimin kendisine önemli katkılar sunduğunu belirterek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Kurs sayesinde ev ekonomisine katkı sağladığını ifade eden Mengüç, “Klimamız, peteklerimiz var ama kullanmasını ve bakımını bilmiyorduk. Bu eğitimden önce bir usta getirdik, bin 500 lira ücret aldılar bizden bakım için. Şimdi hocamız bize öğretti. Filtresi olsun, petekleri olsun biz temizliyoruz. Artık bakımını biz yapabiliyoruz. Çok memnunuz. Hocamız da bize güzel anlatıyor. Belediyemizden razıyız. Bize çok güzel eğitimler veriliyor. Hem belediye çalışanlarına hem de hocamıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“Herkesi Öğrenmeye Davet Ediyoruz”
‘Herkesi öğrenmeye davet ediyoruz’
Kursa başlamadan önce kombiyi kullanmayı bilmediğini dile getiren bir diğer kursiyer Cahide Ekdi ise eğitimler sayesinde kombi ve petek bakımını artık kendi başına yapabildiğini söyledi. Ekdi, deneyimlerini şu sözlerle aktardı: “Evdeki kombi ve petekleri kullanmasını bilmiyordum. Suyu bitince suyunun nasıl tamamlanacağını bilmiyordum. Suyu ısıtmıyordu. Geldim buraya öğrendim. Kombiyi temizledik. Kombinin fanını açtık, filtresini açtık, petekleri temizledik, sıcak suyu bıraktık. Şimdi sıcak suyu sorunsuz şekilde kullanabiliyoruz. Belediyeden ve hocadan memnunuz. Herkesi öğrenmeye davet ediyoruz.”
Günlük Yaşamda Çözüm Üretme
Kadınların teknik bilgi ve becerilerle güçlenmesini amaçlayan eğitim programı, kadınların hem günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmelerine hem de teknik alanlarda daha aktif rol almalarına katkı sunmayı sürdürüyor.
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















