- İMSAK 05:21
- GÜNEŞ 06:48
- ÖĞLE 13:14
- İKİNDİ 16:45
- AKŞAM 19:31
- YATSI 20:52
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, fiziki su kayıplarını azaltmak amacıyla kent merkezindeki içme suyu şebekesinde 653 kilometrelik akustik dinleme gerçekleştirerek 205 arızayı giderdi.
Kapsamlı Su Kaybı Önleme Çalışması
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak ve kayıp-kaçak oranını düşürmek amacıyla kent genelinde kapsamlı akustik dinleme çalışmaları yürüttü. Çalışma, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı SCADA ve CBS Şube Müdürlüğü tarafından planlanıp sahada uygulandı.
205 Arıza Tespit Edildi
Kent merkezindeki içme suyu şebekesinde toplam 653 bin 500 metre hat, akustik cihazlarla dinlenerek çatlak, sızıntı ve kaçak noktaları detaylı şekilde kontrol edildi. Akustik dinleme çalışmaları sonucunda 205 adet fiziki kaçak tespit edilerek tüm bakım ve onarım işlemleri tamamlandı. Böylece su kayıpları kontrol altına alınarak şebekenin verimliliği artırıldı.
SCADA Biriminin Süren Çalışmaları
Üst Düzey İzleme, Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Şube Müdürü Ahmet Arslan, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kent merkezi fiziki su kayıplarını önlemeye yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Arslan, "Bu çalışmalar kapsamında 5 Nisan Mahallesi'nde tespit edilen fiziki sızıntıya müdahale edilmiş, deforme olmuş abone borusu yenilenmiştir. DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kent merkezinde 10 aylık süreç içerisinde 653 bin 500 metre içme suyu şebekesinin akustik dinlemesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu süreçte 205 arıza tespit edilerek bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.
Fiziki Kaçak Nedir?
Fiziki kaçak; içme suyu iletim ve dağıtım şebekesinde, boru hatlarında, vana gruplarında, ek parçalarda ve abone bağlantılarında meydana gelen çatlak, kırık, sızıntı veya deformasyon kaynaklı gerçek su kaybıdır.
Bu kayıplar, şebekedeki fiziksel hasarlardan kaynaklandığı için su yönetimi açısından kritik öneme sahiptir. DİSKİ, fiziki kaçakları akustik dinleme, SCADA basınç analizleri ve CBS verileri ile tespit etmekte; arıza noktalarına hızlı müdahale ederek onarım çalışmalarını sürdürüyor.
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















