- İMSAK 05:25
- GÜNEŞ 06:51
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:29
- YATSI 20:49
-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,06
-
EURO
51,36% 0,28
-
GRAM ALTIN
6458,35% 0,55
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, personelin kriz anlarında doğru ve etkili müdahalede bulunabilmesi amacıyla Psikolojik İlk Yardım Eğitimi düzenledi.
Uzman Eğitim Programı
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve iki gün süren eğitim, alanında uzman Zehra Gizem Ocak tarafından verildi. Program kapsamında, kriz ve travma durumlarında doğru yaklaşım geliştirilmesine yönelik kapsamlı içerikler sunuldu. Katılımcılar, psikolojik ilk yardımın temel yöntemleri, müdahale süreçleri ve kriz durumlarının psikososyal etkileri konusunda bilgilendirildi. Senaryo çalışmalarıyla oluşturulan etkileşimli ortamda personelin deneyim paylaşımı sağlandı.
Pratik Destek Yöntemi
Eğitmen Ocak, psikolojik ilk yardımın kriz veya travma yaşayan bireylere yönelik insani, destekleyici ve pratik bir müdahale olduğunu belirtti. Bu yaklaşımın güvenlik sağlama, temel ihtiyaçlara erişim kolaylaştırma, sakinleştirme, aktif dinleme, doğru yönlendirme ve ek zararları önleme unsurlarını içerdiğini vurguladı. Psikolojik ilk yardımın terapi yöntemi olmadığını ifade eden Ocak, "Bu çalışma yalnızca uzmanların yapacağı bir müdahale değildir; kişilere yaşadıklarını anlattırmak ya da duygularını analiz ettirmek değildir. Ayrıca zorlayıcı veya baskılayıcı bir uygulama asla olamaz" dedi.
Uygulama Koşulları
Ocak, psikolojik ilk yardımın kriz veya travma durumlarından hemen sonra, bireyin kendisini güvende hissettiği ortamlarda uygulanmasının önemine dikkat çekti. Müdahalenin temel amacının, bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak, fiziksel ve duygusal destek kaynaklarına erişim sağlamak ve kontrol duygusunu yeniden kazanmalarını desteklemek olduğunu açıkladı.
Programın Tamamlanması
Eğitimin ilk günü senaryo uygulamaları ve değerlendirme oturumlarıyla, ikinci gün ise "Kolaylaştırıcılık/Eğitmenlik Becerileri" ile "Psikolojik Özbakım" başlıklı içeriklerle tamamlandı. Eğitim programıyla, belediye personelinin kriz anlarında daha yetkin, bilinçli ve destekleyici yaklaşım sergilemesi hedeflendi.
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















