- İMSAK 05:48
- GÜNEŞ 07:13
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:15
- YATSI 20:34
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,58% -0,67
-
GRAM ALTIN
7161,16% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hukuki destekten yeni yaşam merkezinin temel atımına, mahalle ziyaretlerinden ilçe buluşmalarına kadar birçok etkinlik düzenleyecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik planladı. Etkinlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık oluşturmayı ve kadınların sesini duyurmayı amaçlıyor.
Hukuki İş Birliği ve Yeni Merkez
Etkinlikler, 24 Şubat'ta Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ile "Adli Yardım Protokolü"nün imzalanmasıyla başlayacak. Protokol, kadınların hukuki haklara erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Aynı gün, Kayapınar ilçesinde bir Kadın Yaşam Merkezi'nin temeli atılacak. Merkezin, kadınlar için dayanışma ve mücadele alanı oluşturması planlanıyor.
Mahallelerde Farkındalık Çalışmaları
Belediye, saha çalışmaları kapsamında çeşitli mahallelere odaklanacak. Bağlar ilçesinin Kaynartepe ve Oğlaklı mahalleleri ile Yenişehir ilçesinin Dicle (Fiskaya) Mahallesi'nde ev ziyaretleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, Bağlar'ın Mevlana Halit, Yenişehir'in Şehitlik, Kayapınar'ın Quça ve Diclekent mahalleleri ile Çermik ilçesinde broşür dağıtımı yapılarak 8 Mart'ın önemi anlatılacak.
İlçe Buluşmaları ve İşletme Ziyaretleri
25 Şubat'ta Hazro'da ve 4 Mart'ta Eğil ilçesinde kadın buluşmaları düzenlenecek. Bu buluşmalarda, kadın hakları mücadelesinin toplumsal eşitlik için önemi vurgulanacak. Ayrıca, Sur ilçesinde kadınların işlettiği işletmeler ziyaret edilerek, kadın girişimciliğine destek mesajı verilecek.
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















