- İMSAK 05:41
- GÜNEŞ 07:06
- ÖĞLE 13:18
- İKİNDİ 16:39
- AKŞAM 19:19
- YATSI 20:38
-
BIST 100
16026,90%0,45
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7130,33% 0,30
-
Ç. ALTIN
11518,89% -0,13
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğil ilçesine bağlı Kaya Mahallesi'nde kot farkı ve altyapı yetersizliği nedeniyle yaşanan içme suyu sorununu çözmek için 3 bin metrelik yeni hat çalışması başlattı. Proje tamamlandığında 35 haneye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırılacak.
Kapsamlı Altyapı Çözümü
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, hem kot farkı nedeniyle mevcut şebekeden su alamayan hanelerin hem de yeni yerleşim alanlarında altyapısı bulunmayan evlerin su ihtiyacını karşılamak için çalışma yürütüyor. Proje kapsamında Kaya Mahallesi'nde 3 bin metrelik yeni içme suyu hattı oluşturuluyor. Çalışma tamamlandığında mahallede yaşayan yaklaşık 200 kişinin suya erişimi kalıcı olarak iyileştirilecek.
Çalışmalar Son Aşamada
Mahallede yürütülen yenileme çalışmalarının önemli bölümü tamamlanırken, ekipler geri kalan kısım için planlı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahallenin içme suyu sorununun çözülmesi hedefleniyor.
Yetkililerden Açıklama
Eğil DİSKİ Şube Müdürü Cenk Yaşar, Kaya Mahallesi'nde uzun süredir su sorunu yaşandığını belirtti. Yerleşim alanlarında altyapı bulunmaması nedeniyle vatandaşların suya ulaşmakta zorlandığını ifade eden Yaşar, "Bu sorunu kalıcı şekilde çözmek için ekiplerimizle kapsamlı çalışma başlattık. En kısa sürede tamamlayarak mahalle sakinlerinin suya kesintisiz erişimini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















