Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

YEREL YÖNETİMLER

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

YEREL YÖNETİMLER

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

YEREL YÖNETİMLER

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Tarih: 28.02.2025 18:48 Güncelleme: 28.02.2025 18:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Makedonya ilişkiler Taşköprü kadar sağlam

Kuzey Makedonya ile geçen yıl 1 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmi, yeni imzalanan ticari ve ekonomik mutabakatlarla ilk aşamada iki katına çıkacak. Kuzey Makedonya Başbakanı Mickoski'yi kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkilerin Üsküp'teki Taşköprü kadar sağlam hale geldiğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski'yi Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabulünün ardından imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, görüşmelerinde ikili ilişkileri daha da derinleştirmenin yollarını değerlendirdiklerini söyledi.

İmzalanan ortak bildiriyle Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi mekanizmasını ihdas ettiklerini belirten Erdoğan, gelecek dönemde konseyin ilk toplantısı için Üsküp'ü ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek adımların bugünkü görüşmelerin önemli kısmını teşkil ettiğini vurgulayarak, "Firmalarımız, Kuzey Makedonya'daki bankacılık, sağlık, eğitim, turizm, yenilenebilir enerji gibi sektörler başta olmak üzere birçok alanda 2 milyar dolara yaklaşan yatırımlarıyla faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmimizi ilk aşamada iki katına çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkelerimiz arasındaki serbest ticaret anlaşmasının güncellenmesi şüphesiz bu çabalarımıza katkıda bulunacaktır." diye konuştu.

Askeri ilişkiler ile savunma sanayii alanındaki ortak projeleri etraflıca değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Kuzey Makedonya'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkeler arasında yer aldığını anımsattı.

"İLİŞKİLERİMİZ ÜSKÜP'TEKİ TAŞKÖPRÜ KADAR SAĞLAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO müttefiki olan Kuzey Makedonya'yla birlikte Balkanlar'da barış ve istikrara doğrudan katkı sunan iki dost ülke olduklarını kaydederek, "İlişkilerimiz, aradan geçen 30 yılı aşkın sürede Üsküp'teki Taşköprü kadar sağlam hale gelmiştir. Bugün de Balkanlar'ın bir rekabet alanı değil, işbirliği ve kalkınma sahası olması gerektiği inancıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki en önemli bağlardan birinin şüphesiz Kuzey Makedonya'daki Türk toplumu olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte Kuzey Makedonya'dan Anadolu'ya göç etmiş kardeşlerimiz ülkemize büyük katkılarda bulunmuş ve Kuzey Makedonya coğrafyasıyla aramızdaki kültürel bağın temelini de tahkim etmişlerdir. Bu nedenle Sayın Başbakan'la görüşmemizde, Kuzey Makedonya Türk toplumunun iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılara hassaten değindik. Bu kadim dostluğu hedef alan FETÖ'yle ortak mücadeleye kararlıyız." dedi.

ORTAK SİYASİ BİLDİRİ İMZALANDI

Basın toplantısı öncesi gerçekleştirilen imza töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kuzey Makedonya Başbakanı Mickoski, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiriyi imzaladı. İmza töreni ve basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti