Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu iş birliğiyle Osmaniye’de düzenlenen 3. Kahramanmaraş Dernekler Buluşması’nda Kahramanmaraş’ın tanıtımı ve kültürel mirasının korunmasına yönelik projelere ilişkin istişarelerde bulunuldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 3. Kahramanmaraş Dernekler Buluşması, Osmaniye’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kahramanmaraşlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, etkinlikte bir araya geldi. Programda, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 66. Hükümet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve İrfan Karatutlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Burak Gül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen, Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya ile ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri yer aldı.
Sorunlar ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı
Etkinlik iki oturum halinde düzenlendi. İlk oturumda, Kahramanmaraşlı derneklerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı. Katılımcılar, organizasyon ve iletişim ağlarının geliştirilmesi gibi konularda görüşlerini dile getirerek çözüm yolları aradı. İkinci oturumda ise, Kahramanmaraş’ın tanıtımı ve kültürel mirasının korunmasına yönelik projeler masaya yatırıldı. Kahramanmaraş’ın gastronomisi, edebiyatı ve doğal güzelliklerinin öne çıkarılması için yapılabilecek etkinlikler tartışıldı.
Tanıtım Projeleri için İlk Adımlar Atıldı
Buluşmanın sonunda, Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla planlanan projelere ilişkin taslak öneriler oluşturuldu. Katılımcılar, bu projeleri hayata geçirmek için iş birliği yapma kararı aldı. Kahramanmaraş Dernekler Buluşması, dayanışma ve iş birliği mesajları ile sona erdi. Etkinlik, katılımcılar arasında güçlü bağlar kurulmasını sağlarken, Kahramanmaraş’ın geleceği için önemli adımların atılmasına da zemin hazırladı.
9931,58%0,15
35,16% -0,15
36,64% 0,00
2970,99% 0,28
4794,85% -0,07