Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Başkan Bozbey’den Huzurevi’ne bayram ziyareti

YEREL YÖNETİMLER

Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya: Bayram Tatili İçin Yola Çıkacak Sürücüler; Yollar Bizleri Sevdiklerimize Kavuşturmak İçin Vardır, Ayırmak İçin Değil

YEREL YÖNETİMLER

BELEDİYE EKİPLERİNİN BAHAR TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

YEREL YÖNETİMLER

Başkanımız Yaşlılar Haftasını Kutladı

Büyükşehirden, üreticilere kuzu-oğlak yemi desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, hayvancılığı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kuzu-Oğlak Yem Desteği Projesi kapsamında, Süleymanpaşa İlçesi Karacakılavuz mahallesinde kuzu-oğlak yemi dağıtımı gerçekleştirildi.

TEKİRDAĞ (İGFA) - Proje kapsamında, Tekirdağ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile yapılan protokol ile birlikte Karacakılavuz Mahallesi’nde birlik üyesi yetiştiricilere yem dağıtımı yapıldı.

PROJE İLE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Proje çerçevesinde her yetiştiricinin işletmesindeki en fazla 30 baş kuzu ve oğlağın dört aylık yem ihtiyacı karşılanacak. Yem bedelinin yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, kalan yüzde 50’si üreticiler tarafından ödenecek. Bu proje ile, zorlu ekonomik şartlar altında çalışan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine maliyet avantajı sağlanması ve üretim süreçlerinin daha sürdürülebilir hale getirilmesi hedeflenmektedir.   

Proje ile birlikte, Şubat ve Mart aylarında toplam 254 mahalleden birlik üyesi 1408 küçükbaş hayvan üreticisine toplamda 2.094.900 kg kuzu-oğlak yemi dağıtımı gerçekleştirilecek.

CANDAN BAŞKAN: “BU TÜR PROJELERLE HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ ALANINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, yem dağıtım projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, proje ile artan girdi maliyetlerinin küçükbaş hayvan yetiştiricileri üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmeyi amaçladıklarını belirterek, “Kuzu-Oğlak Yemi Dağıtım Projesi’ni, zorlu ekonomik şartlar altında çalışan hayvan yetiştiricilerimize maliyet avantajı sağlamak ve üretim süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla planladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Tekirdağ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı arasında protokol imzalayarak kuzu-oğlak yemi bedelinin yüzde 50'sinin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımızca karşılanması yönünde projeyi uygulamaya geçirdik. Projemiz 2024-2029 yılları arasında uygulanacaktır.

Proje kapsamında İl genelinde talepler toplandı. Şubat ve Mart aylarında toplam 254 mahalleden birlik üyesi 1408 yetiştiriciye 2.094.900 kg kuzu-oğlak yemi dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız.

Yeter mi? “Yetmez” dedik ve üreticimizi daha da heveslendirmek, daha da teşvik etmek amacıyla gelecek projeksiyonumuzu genişlettik, sunacağımız desteği de yüzde elli oranında artırdık.

Hayvancılığın en önemli girdisi yemdir. Sadece buzağı maması son bir ayda yüzde 6, üre fiyatı yüzde 10 artmıştır. Yem fiyatlarının artması yetiştiricileri hiçbir besin değeri olmayan, sindirilebilirliği düşük samana yönlendirmekte bu talep saman fiyatlarını da arttırarak yetiştiriciliğin sürdürülebilir olmasını zorlaştırmakta hatta imkânsız hale getirmektedir. Bu nedenle hayvancılıkta artan maliyetlere karşı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üretici ve yetiştiricilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından birlik üyesi üreticilere kuzu-oğlak yemi dağıtımı gerçekleştirildi. Tekirdağ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca da projenin hayırlı olmasını diledi ve kendilerine verdiği destek ve katkılardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e teşekkürlerini iletti.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANACAK

Tekirdağ genelinde hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik hazırlanan proje, hem üreticilere maliyet avantajı sağlayacak hem de bölge ekonomisine ivme kazandıracak.

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti