Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16176,11%-0,11
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    51,08% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7345,05% 0,12
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Karşıyaka’da trafik rahatlayacak

GÜNDEM

Bursa Nilüfer'in kadın politikaları Güneydoğu Anadolu'ya örnek oluyor

EKONOMİ

Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı

GÜNDEM

Uluslararası Esnaf Birliği'nde kurucu genel başkan güven tazeledi

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 15.02.2025 11:47 Güncelleme: 15.02.2025 11:47
Büyükşehir Öğrencilerin ve Ailelerin Yüzünü Güldürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu hizmetleriyle gençlerin eğitim hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, üniversiteyi kazanan gençler ilk yıl sağlanan geri ödemesiz öğrenim yardımı, öğrencilere ekonomik anlamda büyük destek sunuyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini daha da artırmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik sosyal destek projelerini de sürdürüyor. Öğrenim yardımı sayesinde öğrenciler, maddi kaygılarını bir nebze olsun azaltarak eğitimlerine daha rahat odaklanabiliyor. Öte yandan öğrencilerin bütçesine katkı sunan bu destek, ailelerin de maddi anlamda rahatlamasına yardımcı oluyor. Özellikle eğitim masraflarının her geçen gün arttığı günümüzde Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu öğrenim yardımı, birçok öğrenci için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Büyükşehir Belediyesi; eğitime olan desteğini sadece maddi yardımla sınırlı tutmayarak, sosyal ve kültürel projelerle de gençlerin yanında olmayı sürdürüyor.

Taşer: “Gençlerimizin her alanda yanında olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Kurs Merkezi Sorumlusu Dilek Taşer, öğrencilere yönelik destek programlarının daha artarak devam edeceğini belirterek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve her öğrencinin eğitimine rahat bir şekilde devam etmesini amaçladıklarını vurguladı. Taşer, “Öğrencilere olan desteklerimiz artarak devam ediyor. YKS sonucunda üniversiteye yerleşen gençlere, üniversiteye yerleştikleri ilk yıl geçerli olmak üzere karşılıksız öğrenim yardımı desteği sunuyoruz. Bu destekten bu yıl toplamda 10 bin 282 öğrencimiz faydalanıyor. Öğrencilerin hesabına 2. taksitler yatırıldı. Geriye kalan taksitler de en kısa sürede yatırılacak. Eğitimde fırsat eşitliği ilkemizle, gençlerimizin ve ailelerinin her alanda yanlarında olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi sunduğu hizmetlerle, öğrencilerin ve ailelerinin hayatına dokunuyor

Belediyenin hizmete açtığı kurs merkezlerinin ve verilen öğrenim yardımlarının, gençlerin hem akademik başarılarını artırdığını hem de ekonomik açıdan rahatlamalarını sağladığını ifade eden Mürvet Yakarer, “Kızım, Büyükşehir Belediyemizin Kurs Merkezi’nde eğitim alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Buradaki öğretmen kadromuz o kadar kaliteli ki, kızımın motivasyonu düştüğü zaman hemen toparlayarak tekrar yola devam ettiler. Sonucunda da güzel bir başarıya imza attık” diye konuştu. Öğrenim yardımının, günümüz koşullarında ev ekonomisine de can suyu olduğunu söyleyen Yakarer, “Ben esnafım. Cebimde hiç paramın olmadığı bir dönemde kızım benden harçlık istedi. Birkaç gün beklemesi gerektiğini söyledim. Bu konuşmamızın üzerinden bir saat geçti, kızım arayıp Büyükşehir’in öğrenim yardımının yattığını söyledi. Benim için unutulmaz bir andı. En güzel yatırım insana yatırım sözünden yola çıkarak, Vahap Bey’e böyle bir başarıya, böyle bir eğitime ve kadroya imza attığı için sonsuz teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir’in eğitim desteklerinden faydalanan Berikanur Yakarer ise, öğrenim yardımının ekonomik yüklerini hafiflettiğini ve eğitimine odaklanmasını sağladığını belirterek,  “Ailemden para istediğim, ama yetmediği bir anda, Büyükşehir’den telefonuma ‘kartınıza para yatmıştır’ mesajı geliyordu. İhtiyacım olduğu o anlarda çok işime yaradı. Öğrenim yardımı hem benim, hem de ailemin ekonomisine çok katkı sağlıyor” diye konuştu.

Üniversite’de eğitim hayatına devam eden Veli Saygı, aldıkları bu destekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, kendilerine olumlu yansıdığını ifade etti. Saygı, “Başkanımıza, bu yardımları yaptığı için teşekkür ediyorum. Öğrenim yardımı, öğrencilerin sıkıntılı anlarında yardımına koşan bir hizmet. Bu ve bunun gibi yatırımların daha çok olmasını ve diğer belediyelerin de böyle yatırımlar yapmasını isteriz, çünkü öğrenciler bu ülkenin aydınlık yüzleri” dedi. Bugünün ekonomik şartlarında ailelerin, çocuklarını okuturken maddi anlamda büyük sıkıntı çektiklerini vurgulayan Saygı, “Ben yurtta kalıyorum ve orada farklı şehirlerden arkadaşlarım var. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir destek sağladığını duyunca, onlar da kendi belediyelerinden böyle bir yardım bekliyor ve imreniyorlar” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini, eğitim hayatlarının her alanında hissettiklerinin altını çizen Naz Perçem ise, “Büyükşehir’in yardımları sayesinde, üniversiteyi kazanırken çok fazla ilerleme kaydettim. Üniversiteyi kazandığımda da öğrenim yardımı almaya başladım. Bu yardım hem ailemi, hem de beni rahatlatıyor. Üniversite öğrencisi olmak, özellikle günümüzde ekonomik anlamda kolay değil. Ailemizin yetemediği bazı durumlarda, bu para kurtarıcı olabiliyor. Vahap Başkan’ın yanımızda olduğunu hissediyor, tüm öğrenciler adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti