Meridyen Eğitim Kurumları
Ramazan ayınız mübarek olsun
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yılı Ayvalık'ta kutlandı

TEKNOLOJİ

Sağlık ve tarım alanına ilaç olacak 5 girişim belli oldu

GÜNDEM

İstiklal Marşı ve Akif Gölcük'te sahnelendi

GÜNDEM

Ramazan ayında çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi!

Büyükşehir ile Öğrenciler İçin ‘Barınma’ Sorun Olmaktan Çıkıyor

Büyükşehir ile Öğrenciler İçin ‘Barınma’ Sorun Olmaktan Çıkıyor

Büyükşehir ile Öğrenciler İçin ‘Barınma’ Sorun Olmaktan Çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Gülnar ve merkezde yer alan Erkek Öğrenci Yurdu, Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi, öğrencilerin en büyük sorunlarının başında gelen barınma sorununa çare olmaya devam ediyor. Ev kiralarının arttığı, özel yurtların ise zamlandığı noktada maddi yetersizlikler nedeniyle öğrenciler okullarına ara vermek ya da bırakmak zorunda kalıyor. Geleceğin mimarı gençler eğitimlerine odaklansın, aileler ise maddi zorluklarla boğuşmasın diye Mersin’i öğrenciler için ucuz bir kent haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerini de unutmadı.

Gülnar’da bulunan Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesine yapılan Büyükşehir Belediyesi yurt ve konukevi; 85’i kız, 52’si erkek olmak üzere toplam 137 öğrenci kapasiteli. Akdeniz’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nde yer alan Erkek Öğrenci Yurdu ise 120 kişilik kapasiteye sahip. 3’er ve 4’er kişilik odalara sahip olan yurtta; özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun 1’er kişilik 5 adet engelsiz oda da bulunuyor. Yurtlarda; yemekhane, kütüphane, çamaşırhane, televizyon odası, mutfak gibi hizmetlerin yanı sıra, 24 saat sıcak su ve yüksek hızlı internet imkanı da öğrencilere sağlanıyor.

Saygı: “Amacımız, ailelerinden uzak kalan öğrencilerimize aile evi konforu yaratmak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Azad Saygı, verilen hizmetler dolayısıyla öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldıklarının altını çizerek, “Büyükşehir Belediyemizin Erkek Öğrenci Yurdu’nda sabah kahvaltısı, akşam yemeği, sıcak su, internet, kişisel çalışma alanları, toplu çalışma alanları, mescit, çamaşır yıkama, kurutma ve ütü gibi hizmetlerimiz mevcut. Mersin merkezdeki erkek yurdumuz 120 kişi kapasiteli. Bizim buradaki amacımız, eğitim için ailelerinden uzak kalan öğrencilerimize bir aile evi konforu yaratmak” diye konuştu.

Ay: “Mersin güzel bir şehir ve öğrenciler için olanakları fazla”

Mersin’e Şırnak’tan gelen Veteriner Teknikerliği öğrencisi Yusuf Ay, “Mersin’de öğrenci olmak güzel. Mersin güzel bir şehir ve öğrenciler için olanakları fazla. Diğer illerde okuyan arkadaşlarımızla karşılaştırdığımızda, olanaklar gayet iyi” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yurt hizmetinden duyduğu memnuniyeti de anlatan Ay, “Sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek var. Odaları güzel ve konforlu. Şu an çoğu özel yurtlarda odalar 4 veya 6 kişilikken; biz 3 kişi kalıyoruz. Sıcak suyumuz ve internetimiz mevcut. Yurttan memnunum. Daha önce kaldığım yurtlara oranla iyi bir yurt” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini de ileten Ay, “Eğer şu an burada olmasaydım, nerede olurdum diye düşünüyorum. Çünkü ekonomik şartlar öğrencileri bayağı zorladığı için, kalacak bir yer bulamıyorduk” dedi.

Tüysüz: “Büyükşehir’in gençler için önemli hizmetleri var”

İstanbul’dan geldiğini ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin ihtiyacını gözeterek öğrenci dostu hizmetler verdiğini ifade eden öğrencilerden Faik Kadir Tüysüz, “Mersin’de yaşamak güzel, iklimini çok sevdim. 2019’dan bu yana Büyükşehir’in gençler için çok fazla hizmeti var. Öğrencilere desteklerinden dolayı çok memnunuz. Ben yurda yeni geldim. Odaların büyüklüğü, hijyeni ve kişi sayısı, diğer yurtlara göre çok daha iyi. Öğrenciler İstanbul, Ankara ve Eskişehir düşünüyor, fakat Mersin son zamanlarda öğrenciler tarafından rağbet görüyor. Öğrenci sayısında ciddi bir artış var. Öğrencilerin bu kentte mutlu olacağını düşünüyorum. Yapılan bütün hizmetler için, gençleri gördükleri ve düşündükleri için de Büyükşehir’e teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Ünal: “Büyükşehir yurtları hem ücret, hem de hijyen açısından çok iyi”

Üniversite okumak için Ankara’dan Mersin’e gelen Hüseyin Ünal da “Mersin’de öğrenci olmak güzel. Sosyal ve kültürel etkinlikleri çok fazla. Mersin’in tam bir öğrenci şehri olduğunu söyleyebilirim. Mersin Büyükşehir’in öğrencilere çok fazla destek verdiğini düşünüyorum. Gerek kafeleri olsun, gerekse sosyal ve kültürel alanda çok fazla etkinliği var. Bu anlamda Mersin’i iyi buldum ve sevdim” şeklinde konuştu. Yurtta aldıkları hizmetler hakkında da konuşan Ünal, “Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği diğer yurtlara göre çok iyi. Çamaşırhanemiz, kütüphanemiz ve mescidimiz var. Burada çok güvenli ve huzurlu hissediyorum. Gelmek isteyen öğrencilere burayı kesinlikle tavsiye ederim. Özel bir yurda göre hem ücret, hem de hijyen ve temizlik olarak çok güvenli bir yurt” ifadelerini kullandı.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ramazan ayınız mübarek olsun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti