Tarih: 04.12.2024 09:18

Büyükşehir Gençleri Farkındalık Etkinliklerinde Bir Araya Getiriyor

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Uyum Merkezi ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı iş birliğinde özellikle gençler arasında çevre bilincini artırmak, iklim değişikliği ve çevre sorunları hakkında farkındalık oluşturmak, kenti sahiplenmek ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Kayan Hub Gönüllü Grubu ile Mersin Toplum Gönülleri Vakfı’ndan üyeler ile aralarında yabancı uyrukluların da olduğu gençlerin katılım sağladığı etkinliğin ilk durağı, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi oldu. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Şefi Dr. Zeki Altun ile Dr. Sinan Can; atık yönetimi, sıfır atık, iklim değişikliği ve insan hayatına etkileri, sera gazı etkileri, küresel ısınma, iklim değişikliği ile mücadele yolları ve uyum sağlama konularını içeren sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcılar ardından, Mercan’daki tüm düzenekleri inceleyerek deneyimledi ve planetaryumda film izledi. Mercan ziyareti sonunda farkındalık yaratması amacıyla, Mezitli ilçesi Viranşehir sahilinde temizlik etkinliği gerçekleştirildi.

Dr. Altun: “Yeşil dönüşümle ilgili farkındalık etkinlikleri yapmayı planlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Şefi Dr. Zeki Altun, etkinliği Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) işbirliğinde düzenlediklerinden söz ederek, “Mersin Yeşil Dönüşüm Ofisi olarak bir ofis kurulum süreci hayata geçirildi ve bu kapsamda gerek birimlerimizde, gerekse de bugün ağırlamış olduğumuz gibi Toplum Gönüllüleri Vakfı, STK’lar ya da bireysel ticari faaliyet gerçekleştiren vatandaşlarımıza yeşil dönüşümle alakalı, Yeşil Mutabakat anlamında farkındalık etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da RESLOG ile beraber çalışmış olan ve şehrimizde faaliyet gösteren Kayan Hub ekibi ile Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Mersin koordinatörlüğünde bulunan misafirlerimizi ağırladık” dedi. Güne; atık yönetimi, sıfır atık, kaynağında atıkların ayrıştırılması ve iklim değişikliği konularında yaptıkları sunumlarla başladıklarını aktaran Dr. Altun, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ndeki düzenekleri de katılımcılara tanıttıklarını belirtti.

Mercan’a yapılan ziyaretin ardından Viranşehir Sahili temizliğine geçtiklerini vurgulayan Dr. Altun, “Gönüllü arkadaşlarımızla, doğrudan ya da dolaylı olarak kumsala ve denize ulaşan atıkları tek tek topladık. Kendilerine ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Atalay: “Yerli ve yabancı öğrencilerin kaynaşması açısından iyi bir etkinlik oldu”

Mersin Toplum Gönülleri Vakfı Koordinatörü Gizem Atalay, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde çevreye ilişkin eğitimler aldıklarını kaydederek, “Bu etkinlik, yerli ve yabancı öğrencilerin birbiriyle kaynaşması açısından iyi oldu. Çünkü bu dünyayı nasıl hep birlikte kirletiyorsak; ayrım yapmadan, farklılıklara saygı ilkesi kapsamında sahilimizi temizledik. Gayet güzel ve verimli bir etkinlik oldu” dedi.

Katılımcılar, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nden memnun ayrıldı 

Katılımcılardan Caner Can, Mersin Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) eşliğinde etkinliğe katılım sağladığından bahsederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vasıtasıyla, burada bilimle baş başa kalmaktan dolayı çok mutluyuz. Gençlerin buraya gelip kendilerini bilgilendirmesini ve çocukların da aileleri tarafından buraya getirilip bilinçlenmesini çok isterim. Biz buraya geldiğimiz zaman hocalarımız ilk olarak iklim değişikliğiyle alakalı sunum yaptılar. Daha sonra da aşağı bölüme geçerek düzenekleri teker teker gezdirip,  bilgilendirme yaptılar” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve Kayan Hub Grubu üyesi Aya Hacıosman, “Bir etkinlik planı yaptık, hazırlandık ve Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. RESLOG ile bir destek aldık ve bu etkinliği beraber gerçekleştirdik. Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ne geldik.  Düzenekleri gördük, bize anlatım yaptılar ve çok memnun kaldık” dedi.

Mersin Üniversitesi Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Muhammed Al Abbasi de Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni beğendiğinden bahsederek, ‘Atık su veya plastik nerelerde kullanılır?’ sorularının cevabını bulduk. Burada çok çeşitli cihazlar var ve bu merkez gerçekten çok iyi. Bölümümde çevre, deniz ve biyokimya hakkında dersler alıyorum. Bu nedenle de bu gezi bizim için çok iyi oldu. Konferansta da iklim, deniz kirliği gibi konularda eğitim aldık” sözlerine yer verdi.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...