Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16720,23%2,29
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,95% 0,72
  • GRAM ALTIN

    7026,68% 1,21
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Bornova, sağlıklı yaş almanın merkezinde

GÜNDEM

Keşan’ın merkez nüfusu 66 bin 483 oldu

SAĞLIK

Bursa Nilüfer'den sigaraya karşı bilimsel söyleşi

SPOR

Bursa Büyükşehirli güreşçiler Türkiye kürsüsünü es geçmedi

Tarih: 17.10.2025 14:39 Güncelleme: 17.10.2025 14:39
Bursa

CHP Grup Başkanvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın’ın da katıldığı Nilüfer Belediyesi’nin 19 Ekim Muhtarlar Günü buluşmasında, 64 mahalle muhtarı dayanışma ve ortak aklın sofrasında bir araya geldi. Başkan Şadi Özdemir, “Muhtar varsa mahalle, mahalle varsa demokrasi var” diyerek Nilüfer’i Türkiye’nin en gelişmiş ilk üç ilçesinden biri yapma hedefini yineledi.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında, kentteki 64 mahalle muhtarının katılımıyla özel bir toplantı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın’ın da katıldığı buluşmada, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir ev sahipliği yaptı.

Programa; CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP PM Üyesi Canan Taşer, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Milli Savunma ve Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan, CHP geçmiş dönem milletvekili İlhan Demiröz, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri ile Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer ve Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar da katıldı.

“MUHTARLAR YEREL DEMOKRASİNİN SEMBOLÜ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, muhtarların yerel demokrasinin, dayanışmanın ve halkla yönetim arasındaki köprünün sembolü olduğunu vurguladı. Nilüfer’in 64 mahallesinin her birinin kendine özgü kimliği ve öncelikleriyle güçlü birer yerel yapı olduğunu belirten Şadi Özdemir, bu sistemi “ağ yönetimi” olarak tanımladı.

Başkan Şadi Özdemir, bir mahallenin kalbinin en iyi o mahallenin muhtarı tarafından bilindiğini ifade ederek, “Bizim görevimiz, o kalbin attığı sesi duymak, çözümü birlikte üretmektir” dedi. Nilüfer’in sosyo-ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş 5’inci ilçesi konumuna gelmesinde muhtarların payının büyük olduğunu kaydeden Başkan Şadi Özdemir, “Bugün burada kurduğumuz sofra; dayanışmanın, ortak aklın ve yerel demokrasinin sofrasıdır. Çünkü biz biliyoruz ki; muhtar varsa, mahalle var. Mahalle varsa, kent var. Kent varsa, demokrasi var” ifadelerini kullandı.

Başkan Şadi Özdemir, görev süreleri sonunda hep birlikte Nilüfer'i ilk üçe taşıyacaklarına olan inancını da dile getirdi.

KATILIMCI DEMOKRASİNİN GERÇEK AKTÖRLERİ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da, katılımcı demokrasi sistemini daha etkin hale getirmek istediklerini belirterek, bu süreçte muhtarların kritik bir role sahip olduğunu söyledi. Muhtarların siyasal parti temsilcisi olarak seçime girmediğine dikkat çeken Günaydın, “Mahallesinde sevilmeyen, saygın bir kişiliği olmayan insanların muhtar seçilebilme imkanı yoktur. Muhtarlık seçimlerinde artan rekabetle birlikte bu çok daha kıymetli. Hem seçimlerinde hem de seçimden sonraki mücadelelerinde katılımcı demokrasinin gerçek aktörleri olan muhtarlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, muhtarların yerel yöneticilerden ve yasa yapıcılardan daha fazla beklentisi olduğunu dile getirdi. Demokrasiye sahip çıkan ve bu konuda öncü olan Nilüfer muhtarlarına teşekkür eden Kayışoğlu, “Bu mücadelemizi sürdürerek, daha güzel bir Nilüfer, daha güzel bir Bursa ve daha güzel bir ülke hayalimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

MUHTARLARA YENİ YETKİ ALANLARI ÖNERİSİ

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise, güçlü bir demokraside muhtarları dinlemenin ve onlarla birlikte şehri planlamanın önemine değindi. Öztürk, “Muhtarlarımızın özellikle kendi mahalleleri ile ilgili nüfusları, coğrafi büyüklüklerine göre yetki alanlarını biraz daha netleştirmek, belki onlara Avrupa’daki örnekleri gibi belirli bütçeleri kullanma anlamında yeni tahsisler öngörebilmek, onların aslında devletin dili kısmında, icra kısmında daha etkin kılma anlamında önemli olacaktır” görüşünü paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız da, Nilüfer’deki muhtarların Türkiye’de öncü konumda olduğunu belirterek, Nilüfer’de uygulanan mahalle iletişim personeli uygulamasını Bursa genelinde 10 bin nüfusu olan mahallelerde hayata geçirdiklerini açıkladı. Saldız, “Muhtar, mahallenin her şeyidir. O yüzden muhtarlardan gelen talepler daima bizim başımızın üstünde ve önceliklidir” dedi.

HİZMET MÜCADELESİ DEVAM EDECEK

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer ise, kendilerine söylemle değil eylemle değer veren yöneticilere teşekkür ederek, “Biz muhtarlar, yerel yöneticilerimizle birlikte, halkı için doğrunun peşinde koşup, hizmet mücadelesi veriyoruz. Bundan sonraki süreçte, bu hizmetleri hep birlikte halkımıza, yaşadığımız mahallelerimize, ilçemize ve kentimize hep birlikte ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar da muhtarların devletin vatandaşa uzanan eli, halkın sesi ve temsilcisi olduğunu vurgulayarak, “Bu görevi yaparken en büyük gücümüz vatandaşımızın güveni ve desteğidir. Nilüfer, Belediye Başkanımız Şadi Özdemir’in desteğiyle mahallelerimizin sorunlarını çözmek, daha yaşanır bir kent oluşturmak için ortak bir irade koymaktayız” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti