Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,57% 0,12
  • EURO

    49,59% 0,19
  • GRAM ALTIN

    5763,80% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

İstanbul Maltepe'de kadınlar şiddeti 'blok'ladı

GÜNDEM

Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi NADMEX 2025’te

EĞİTİM

Bursa'da genç dostu şehir Yıldırım

EĞİTİM

Dokuz Eylül'den TÜBİTAK proje eğitimi

Tarih: 25.12.2024 18:30 Güncelleme: 25.12.2024 18:30
Bursa

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında düzenlenen Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov Bursa İl Paneli, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Anadolu Mektebi’nin kurucusu, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, panelde yaptığı konuşmada, “Yaptığımız işin çok zahmetli olduğunu biliyoruz. Çok önemli olduğunun farkındayız. Tahammül gerektiğini ve buna ihtiyaç olduğunu biliyoruz ve bu şartlar içerisinde hayalleri de olan, rüyaları olan bir hareketiz. Böyle bir hareketin dışa dönük yönünün bu kadar sade olması şaşırtıcı. Ama gerekli. Bunu çok bilinçli bir şekilde yapıyoruz.” dedi.

Yurt genelinde yüzlerce panel düzenlediklerini anlatan Güçlü, şunları söyledi:

“Bir büyük insanı tanımak dünyayı tanımak gibidir. Anadolu Mektebi yazarlarının çoğu bu niteliktedir. Anadolu Mektebi yazarları bu toplumun, Anadolu toplumunun ve onun irtibatlı olduğu soy ve kültürel olarak irtibatlı olduğu toplumlar açısından baktığımızda bu sahip oldukları kültür ve medeniyete karşı olmayan, genel olarak savunan bir öncelik veriyor. Okuttuğumuz yazarlar, öğrencilerde kimlik sorunu diye bir şey yaşamalarına imkan vermeyecek. Ne olduklarını bilecekler. Ayaklarını öyle bir zemine basacaklar ki karşısında kim varsa o ne derse desin kendilerinin söyleyeceği bir sözü olacak. Bugün burada öğrencilerimizin sunumlarını izlerken gözümün yaşı aktı akacaktı, zor mani oldum. Çok güzel bir tablo görmüş olduk. Öğrencilere ve onları yetiştirenlere yürekten teşekkür ediyorum.”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise şunları ifade etti:

“Bugün burada çok önemli bir programdayız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve yeni müfredatıyla artık 'biz anlatalım, öğrenci anlasın' anlayışından, 'biz rehberlik yapalım, sahne öğrencinin olsun' anlayışına geçiyoruz. Çocuk okusun, kendini keşfetsin, kendi hikayesini yazsın. Kendini ifade ederek var olsun. Sahne onun olsun, aktör o olsun, lider o olsun. İşte bu anlayışla, eğitimde bir dönüşüm sürecindeyiz. İlkokul 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda bu yeni yapıya adım atmış durumdayız.

Özellikle 9. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerimiz için artık çocuklarımızı kutucuk işaretleme alışkanlığından uzaklaştırarak, severek ve isteyerek kendi seçtiği kitapları okuyacağı, kendini geliştireceği bir döneme geçiş yapıyoruz. Bugün burada yürütülen bu çalışma, işte bu anlayışın en güzel örneklerinden biri.

Sizler, inanın, 20-30 yıl sonra bu topraklarda güçlü aktörler olacaksınız. Bu nedenle, Sami Güçlü Hocamıza içten teşekkürlerimi sunuyorum. Anadolu Mektebi, her okulun sahiplenmesi gereken bir yapı. Ancak bu, gönüllü ve yürekten çalışan öğretmenlerle mümkün olabilir. 

İnşallah, Bursa'da öğrencilerimizin güçlü sesiyle, liderlik becerileriyle ve ustaca yönlendirmeleriyle çok güzel işler başaracağız. Bu başarıyı okul müdürlerimiz, ilçe milli eğitim yöneticilerimiz ve kıymetli öğrencilerimizle hep birlikte ortaya koyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Prof. Dr. Sami Güçlü hocamıza ve bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından panelistler; Mehlikanur Kartav, Elif Doğan, Yağmur Bozcaarmutlu ve Ecrin Recep tarafından kültür ve edebiyatımızın önemli isimlerinden Bozkırın Bilgesi diye tanınan Cengiz Aytmatov ve eserlerinin anlatıldığı panele geçildi.

Program, panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti