Meridyen Eğitim Kurumları
06.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:00
  • GÜNEŞ 07:24
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:26
  • BIST 100

    15961,11%-0,32
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,19% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7229,55% 0,68
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa’da ipekçiliğin geleceği konuşuldu...Bursa ipeğini nesillere aktarmalıyız

GÜNDEM

Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluştu

KÜLTÜR SANAT

Bursa Gemlik'te “İlmek İlmek Cumhuriyet Kadınları” sergisi

GÜNDEM

Manisa'da yaşlılara evde ve yerinde destek

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 28.04.2025 09:23 Güncelleme: 28.04.2025 09:23
Bursa, turizmde de parlayan yıldız olacak

BASIN BÜLTENİ

Bursa, turizmde de parlayan yıldız olacak

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Turizm Platformu üyeleriyle bir araya gelerek kentin turizm potansiyelini geliştirmek ve sahip olduğu değerleri tanıtmak amacıyla fikir alışverişinde bulundu. Başkan Bozbey, Bursa’nın tanıtımını sağlayacak olan her türlü projeye katkı sunduklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Turizm Platformu iş birliğinde kentin turizm potansiyelini artırmak ve turizmden hak ettiği payı alabilmesini sağlamak amacıyla Avrupa Leylek Köyleri Ağı'na üye Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesinde Eskikaraağaç Köyü merkezini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, köyün simgesi haline gelen Adem Yılmaz (Adem Amca) ile buluşup sohbet etti. Daha sonra köy ve leylekler için neler yapılabileceğini köylülerle konuşan Başkan Bozbey, ihtiyaçların en kısa sürede karşılanması için gerekli adımların hızla atılacağını belirtti.

Bursa turizminin konuşulduğu toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi, Unesco Derneği, Gastronomi Turizmi Derneği, Bursa Alan Başkanlığı, Bursa Kent Konseyi, Tarihi Çarşılar ve Hanlar Birliği, BUSAD, Turizm ve Tanıtma Birliği, GÜMTOB, Gastronomi Derneği, TÜRSAB, Skal Kulübü ve BEBKA’dan yetkililer katıldı. Bursa turizminin geliştirilmesi, konaklama süresinin artırılması, dünya genelinde ve özellikle Avrupa’da yapılabilecek tanıtımlar, Gastronomi Festivali, uluslararası uçuşlar ve turizm noktasında geliştirilecek konuların ele alındığı toplantıda, katılımcılar tek tek söz alarak Bursa turizmi için görüşlerini dile getirdi.

“Bursa, turist akınına uğrayacaktır”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Turizm Platformu ile Bursa’nın turizmi için nelerin yapılması gerektiğini konuştuklarını söyledi. Platformun, kentin turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacak bir işlev yürüttüğünü belirten Başkan Mustafa Bozbey, katkı sunan herkese teşekkür etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de platformun aldığı kararları desteklediğini ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa’nın tanıtımını tüm dünyada sağlayacak olan her türlü projeye katkı sunuyoruz. Dağıyla, deniziyle, gastronomisiyle, kültürel ve tarihi değerleriyle, 8500 yıllık birikimiyle Bursa, dünyanın en güzel kentlerinden bir tanesidir. Bu değerlerimizi hikayeye dönüştürmeliyiz. İşte o zaman Bursa turist akınına uğrayacaktır. Esnafımızın da Bursalıların da yüzü gülecektir. Vatandaşlarımızın da Bursa’nın tüm değerlerini öğrenmesi ve sahip çıkması gerekir” dedi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, toplantıda daha çok uluslararası turist konusunda neler yapılacağının konuşulduğunu söyledi. Bursa’nın ihtiyacı olan farklı pazarlara yönelme çalışmaları olduğunu anlatan Saraçoğlu, “Bursa olarak gözümüzü Avrupa’ya dikmiş durumdayız. Özellikle Almanya, Fransa ve Polonya gibi ülkelerden yabancı turist getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm Platformu da bu çalışmalara yüksek bir katkı koyuyor. TÜRSAB olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivallere yurtiçinden ve yurtdışından turist getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde 36 TÜRSAB Bölge Başkanını Bursa’ya davet ederek gezdirip tanıtacağız. Bu vesileyle acentaları daha çok Bursa’ya çekmiş olacağız. Bursa’yı turizmde hak ettiği noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: bursa turizmde de parlayan yıldız olacak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti