Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,07% 0,03
  • EURO

    51,03% -0,30
  • GRAM ALTIN

    7337,35% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
SARIYER

Pınar Mahallesi Yasta: Muhtar Ayhan Yılmaz’ın Acı Günü

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kürtçe Çizgi Roman Dergisi 'Bajar'ı Dijital Olarak Yayımladı

YEREL YÖNETİMLER

Kartal Kavşağı için alternatif yol hizmete açıldı

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da Üniversite Yerleşkesine İtfaiye ve Misafirhane İçin Protokol

Tarih: 09.01.2026 15:23 Güncelleme: 09.01.2026 15:23
Bursa Osmangazi’de 9 bin sokak anlık izleniyor

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, kent yönetiminde dijital dönüşüm odaklı çalışmalarına önemli bir adım daha ekledi. Yapay zeka teknolojileriyle güçlendirilen ‘Şehrin Gözleri’ projesinin ilk eğitimi, belediye personeline verildi.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, akıllı şehir uygulamalarını güçlendiren ‘Şehrin Gözleri’ projesi kapsamında personeline yönelik eğitim programına başladı.

Osmangazi Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Teknik Destek Programı’na kabul edilen projede; yapay zeka sistemlerinin çalışma prensipleri, veri işleme süreçleri ve sahada kullanım yöntemleri detaylı olarak ele alındı. Bunun yanı sıra yapay zeka alt yapısı ile mevcut kamera görüntülerinin kaçak yapılaşma, yol bozuklukları, izinsiz çöp ile döküntü atıkları gibi kenti etkileyen sorunların anlık olarak tespit edilebileceği ve müdürlüklere otomatik olarak raporlanabileceği personele aktarıldı.

‘Şehrin Gözleri’ hakkında bilgi veren Osmangazi Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürü Serkan Cebeci, projeye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar ile başladıklarını belirtti. Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Cebeci, yaklaşık 1 yıl önce saha operasyonlarını dijitalleşme kararı aldıklarını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Osmangazi’nin 136 mahallesinde hizmet veren 140 çöp kamyonumuz, her gün 9 bin sokağa giriyor ve bu sayede aslında şehrin tamamında bir gözümüz var. Göreve geldikten sonra saha operasyonlarımızı dijitalleştirerek tüm kamyonlarımıza kameralar taktık. Gün boyu sokaklarımızı izledik ve yapay zeka modülümüzle temizlik şikayetlerini yüzde 10’un altına indirdik. Hem verimlilik sağladık hem de ciddi kamu tasarrufu oluşturduk. Şimdi ise dünyada hızla yaygınlaşan dijitalleşme trendine uyum sağlamak için diğer müdürlüklerimizi de bu sisteme entegre ediyoruz. ‘Şehrin Gözleri’ adını verdiğimiz bu projeyle artık kaçak yapıdan yol bozukluklarına, izinsiz döküntüden işgaliyelere kadar pek çok sorunu vatandaş şikayetine gerek kalmadan anında tespit edip ilgili birimlere iletebileceğiz. Tüm müdürlüklerimize bu eğitimi vereceğiz. Kısacası aynı anda gören, duyan ve harekete geçen bir akıllı şehir alt yapısını birlikte kuracağız.”

“MODERN BİR ÇALIŞMA MODELİ OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ”

Eğitimle gerek kaçak yapı denetiminde gerekse zabıta faaliyetlerinde yapay zeka destekli tespit ve bildirim süreçlerini güçlendirerek belediye hizmetlerinde verimlilik sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Cebeci, “Bu eğitimle hem BEBKA’dan aldığımız teknik desteği pekiştiriyoruz hem de belediye içinde yapay zekanın kullanımını yaygınlaştırıyoruz. Avrupa’da dijital belediyecilik için büyük bütçeler ayrılıyor. Biz de bu alanda güçlü adımlar atmak istiyoruz. Amacımız, gözümüzle gördüğümüz her görüntüyü yapay zeka analizine entegre ederek filtrelemek ve arkadaşlarımıza doğru bilgiyi en kısa sürede ulaştırmak. Kurumun tüm müdürlüklerini bu sürece dahil ederek hem tasarrufu artırmayı, hem enerjiyi daha verimli kullanmayı, hem de daha az bütçeyle daha çok iş üretebileceğimiz modern bir çalışma modeli oluşturmayı planlıyoruz. Umarım bu eğitimi başarıyla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Projenin danışman firma yetkilisi Furkan Esat Köroğlu ise, “Yaklaşık bir yıldır Osmangazi Belediyesi’ne geliştirdiğimiz yazılım ve donanım çözümlerini uyguluyoruz. Bugün belediyenin 120’den fazla çöp aracında ön, arka ve yan kameralarla sokakları sürekli izleyen bir sistem kullanıyoruz. Bu sayede çöp konteynerlerinin doluluğu, çevrede kirlilik olup olmadığı, yerlerde moloz ya da atık bulunup bulunmadığı anlık olarak görülebiliyor ve ilgili müdürlüklere otomatik raporlanıyor. Bu sistem sahada hem personel kontrolünü hem de hizmet kalitesini artırıyor. Bu yapay zeka destekli sistem, akıllı belediyecilik ve sürdürülebilir temizlik hizmetleri açısından Osmangazi Belediyesi’ne önemli katkılar sunuyor” açıklamalarında bulundu.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti