Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Manisa’da öğretmenlere “Maarif Modeli” tanıtıldı

EĞİTİM

Manisa’da öğretmenlere “Maarif Modeli” tanıtıldı

GÜNDEM

Bursa'daki barajlarda doluluk henüz yeterli değil!

GÜNDEM

Saray Mutfağı’ndan Kocaeli’ye uzanan lezzet

Tarih: 30.07.2025 14:53 Güncelleme: 30.07.2025 14:53
BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, IDEF 2025 ile Bursa’nın savunma sanayiinde küresel bir vitrine çıktığını belirtti. KFA Fuarcılık ve Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi’nin (BASDEC) organizasyondaki başarısının, 2013’te başlayan vizyoner projelerin sonucu olduğunu vurgulayan Burkay, Temmuz ayı toplantısında, yapay zeka, risk sermayesi fonları ve ekonomik reformları da gündemine taşıdı.

BURSA (İGFA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, 28 Temmuz 2025’te Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, toplantıda Türkiye’deki orman yangınları, IDEF 2025’teki başarılar, ekonomik gelişmeler ve gelecek vizyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YANGINLARLA MÜCADELE VE PROVOKASYON UYARISI

Burkay, son dönemde artan orman yangınlarının provokatif terör eylemleriyle tetiklendiğine dikkat çekti.

BTSO’nun yangınlarla mücadelede aktif rol aldığını belirten Burkay, “Organize sanayi bölgelerimiz iş makineleri, su tankerleri ve lojistik destekle sahadaydı. Bazı makineler yangında kullanılamaz hale geldi. Maalesef şehitlerimiz oldu, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Yangın sonrası provokasyonlara karşı umut ve güvenin korunması gerektiğini vurgulayan Burkay, “Bir toplumu yıkmak için önce umudunu alırsınız. Güvensizlik çöküş getirir. Şükürler olsun, bizde umut da var, güven de var. Provokatif eylemlere fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

IDEF 2025’TE GURUR VERİCİ BAŞARI

Burkay, 22-27 Temmuz 2025’te İstanbul’da düzenlenen IDEF 2025’in, Türk savunma sanayiinin gücünü dünyaya gösterdiğini ifade etti. KFA Fuarcılık’ın organizasyonu ve BASDEC’in katkılarıyla fuarın büyük bir başarıya ulaştığını belirten Burkay, “IDEF’te herkesin ortak duygusu gururdu. Ülkemizin yerli ve milli kabiliyetleri, son 15-20 yılda birçok ülkenin 50-60 yılda başardığını gerçekleştirdi. BASDEC’i 2013’te kurarken bu kadarını hayal edemezdik. Bugün 200’den fazla firmayla savunma sanayiinde önemli bir platform olduk” dedi.

KFA Fuarcılık’ın YükselişiKFA Fuarcılık’ın kısa sürede dünya çapında bir organizasyon şirketine dönüştüğünü söyleyen Burkay, “KFA, BTSO meclisi ve 70 komitenin ortak kararıyla kuruldu. Bugün dünyanın en büyük fuarlarından IDEF’i organize edecek seviyeye ulaştı. Fuar alanında uzmanlık merkezi olma hedefimize doğru ilerliyoruz” dedi.

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt da KFA’nın IDEF 2025’teki başarısını överek, “Bu organizasyon, savunma sanayimizin mühendislik gücünü ve ihracat vizyonunu dünya sahnesine taşıdı. Başkan Burkay’ın liderliği ve ekibin emeği hepimizi gururlandırdı” dedi.

BİRLİK VE VİZYONLA 60’TAN FAZLA PROJE

Burkay, BTSO’nun 2013’te başlattığı 16 makro projenin, 60’tan fazla projeye dönüştüğünü ve bu başarıların birlik ruhuyla gerçekleştiğini vurguladı.

GUHEM, BASDEC ve KFA Fuarcılık gibi projelerin Bursa’nın gelecek 50 yılına yön verdiğini ifade eden Burkay, “Bu başarılar tesadüf değil. Birlik ve inançla çalışıyoruz. İnanmadığınız hiçbir şeyi hayata geçiremezsiniz” dedi.

Gelecek vizyonunda yapay zeka ve risk sermayesi fonlarına vurgu yapan Burkay, “Sanayide yapay zeka olmadan rekabet mümkün değil. Hareketli her şey otonom hale geliyor. Yıkıcı inovasyonla eski oyuncular sahneden çekiliyor, yeni ekosistemler doğuyor. BTSO olarak 700’ü aşkın yatırımcısıyla Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi fonunu kurduk. Şimdi şehir fonu için çalışıyoruz. Teknopark ve Ar-Ge şirketleri için riskli yatırımlara odaklanacağız” dedi.

Ekonomik gelişmelere değinen Burkay, Bursa’nın pazar çeşitliliği ve özkaynak yeterliliğiyle avantajlı olduğunu, ancak yüksek maliyetlerin sektörü zorladığını belirterek, “Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele çabalarının pozitif sonuçlarını alacağımıza inanıyoruz. Ancak reel sektörü önceliklendiren adımlar şart. Faiz indirimleri sürmeli” dedi.

Konkordato süreçlerinin sektörü zincirleme etkilediğini belirten Burkay, alacak takibi ve bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti