17080,16%1,46
43,83% 0,01
51,86% 0,32
7237,23% 0,77
11844,53% 0,00
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, tarihin her döneminde stratejik konumu, köklü kültürü ve yiğit insanlarıyla ön plana çıkan Bayburt'un, işgal yıllarında da istiklal ve istikbali için mücadeleden vazgeçmediğini belirtti. Memiş, 21 Şubat 1918'de milletin sarsılmaz iradesi ve iman dolu yüreğiyle esarete son verildiğini ve bağımsızlık meşalesinin yeniden alevlendiğini ifade etti.
O gün gösterilen cesaretin sadece bir şehrin kurtuluşu değil, aynı zamanda milletin özgürlüğe olan inancının en güçlü nişanesi olduğunu vurguladı. Bayburt'un kahraman evlatlarının, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatan toprağını canları pahasına savunduğunu ve birlik içinde düşmana geçit vermediğini kaydetti.
Kurtuluş mücadelesinde sergilenen dayanışma ve fedakârlığın, zor zamanlarda nasıl kenetlenilmesi gerektiğini öğrettiğini belirten Başkan Memiş, 108 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşinin bugün hâlâ yüreklerde yanmaya devam ettiğini söyledi. Bu ateşin birlik, dirlik ve kardeşliğin sembolü olduğunu ifade etti.
Mesajının sonunda, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm kahramanları rahmet, minnet ve saygıyla andı. Aziz şehitlerin ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını diledi. Gazilere ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu. Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümünü kutladı.
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı