Meridyen Eğitim Kurumları
13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,85% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7277,94% 1,01
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Ardahan Belediye Başkanı Demir, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılını Kutladı

YEREL YÖNETİMLER

Demirkent TOKİ İlkokulu Öğrencileri Erzincan Belediyesi'ni Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

Aksaraylı Çiftçi, İstiklal Marşı'nın İlk Sözünü Tarlasına Yazdı

YEREL YÖNETİMLER

Pendik Belediyesi'nden 2026 Yılı Mefruşat Malzemeleri İhalesi

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 12.07.2025 09:11 Güncelleme: 12.07.2025 09:11
BAŞKENT ANKARA’YA 3 MİLYAR TL’LİK DEV PROJE

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) ortaklığında “Çamlıdere - İvedik İsale Hattı”nı yeniliyor.

 

·        Proje kapsamında Ankara’ya su temin eden en büyük baraj olan Çamlıdere Barajı’ndan,  Ankara’nın içme suyunu arıtan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne kadar 31.65 kilometre uzunluğunda hat inşa edilecek. Proje yaklaşık 3 milyar TL’ye mal olacak.

 

Ankara’nın uzun yıllar içme suyu garantisi olan ve 2020 yılı başında devreye alınan “Ankara İçme Suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi”, Ankara’nın en büyük barajı olan Çamlıdere Barajı’nı besliyor. Gerede Havzası’ndaki Ulusu Çayı üzerinde yapılan Işıklı Regülatörü’nden temin edilen su, Gerede Tüneli vasıtasıyla hiçbir enerji tüketmeden, cazibeli olarak Çamlıdere Barajı’na iletiliyor.

 

ASKİ Genel Müdürlüğü, Gerede Projesi kapsamında DSİ ve JICA ortaklığında  “Çamlıdere İvedik İsale Hattı”nı yeniliyor.  Toplam 31.65 kilometrelik içme suyu hattı inşasını içeren, yaklaşık 3 milyar TL maliyetli projenin temeli atıldı.

 

“Çamlıdere-İvedik İsale Hattı Yenileme Temel Atma Töreni”, Yenimahalle ilçesi Yuvaköy İvedik Yolu ASKİ su hattı yolu birleşiminde 10 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirildi.  Törene Ankara Vali Yardımcısı Osman Beyazyılız, ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Daisuke Watanabe de katıldı.

 

Proje ile ilgili film gösteriminin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Törende konuşan ASKİ Genel Müdürü Akçay, Ankara metropol kent merkezine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde önemli rol oynayan bir projeyi başlatmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, “Bugün burada Çamlıdere Barajı’ndan su sağlayan ve ekonomik ömrünü tamamladığı için devre dışı bırakılmış birinci ana iletim hattının yenilenmesi projesinin temel atma töreni için toplandık. Çamlıdere Barajı, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından biri olup, bu barajdaki suyun Ankara’ya ulaştırılması, sağlıklı ve sürdürülebilir su kaynaklarımız açısından vazgeçilmezdir” dedi. Akçay, “23 Ağustos 2022’de Sayın Büyükelçi ile Sayın Belediye Başkanımız Mansur Yavaş bir araya gelerek, bu projenin hayata geçirilmesi konusunu görüştüler. Sonrasında yoğun bir çalışma süreci yürütülerek kredi görüşmeleri ve diğer işlemler tamamlandı. Geçen süre içinde Japon dostlarımıza ülkemize yaptığı katkılar için özellikle teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEKTE DE MUSLUKTAN SU İÇEBİLSİNLER”

Akçay, şunları kaydetti:

“Sayın Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, 2019’da göreve gelir gelmez Ankara’nın gelecekte sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini, çevreye duyarlı şekilde atık su ve yağmur suyunun bertaraf edilmesi için Ankara Altyapı Master Planı çalışmalarına başladı. Bu çalışma ile önümüzdeki 30 yıl içinde nüfusun mevcut su kaynakları ve ilave su kaynağı ihtiyaçları dikkate alınarak, Ankara’nın altyapı yol haritası belirlendi. Şehrimizin gelecekte içme suyu arz güvenliğinin sağlanması noktasında gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulan önemli projelerin hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma süreci başlatıldı. Önce insan önce sağlık. Bu anlayışla çocuklarımız, gençlerimiz gelecekte de musluktan su içebilsinler diye gerek uluslararası finansman sağlayan proje paydaşlarımız ve gerekse devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla el ele vererek önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Paydaşlarımız JICA ve DSİ ile temelini attığımız bu proje ile 2.2 metre çapında, yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda ana isale hattını inşa edeceğiz. Nihayetinde Ankara’nın su arz güvenliğini artıracağız. Değerli misafirlerimiz, son yıllarda giderek artan küresel ısınma, iklim değişikliği, kuraklık etkileri, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, su, atık su ve yağmur suyu yönetiminde yenilikçi çözümlerin üretilmesi gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Bizler bu bilinçle tüm iç ve dış paydaşlarımız ile birlikte şeffaf, katılımcı ve sürdürülebilir bir anlayışla Ankara’mızın altyapısını geleceğe hazırlıyoruz.  Hat güzergâhındaki tüm muhtar ve sanayi bölgelerimizi ziyaret ederek bilgilendirdik. Bu projenin bugüne gelmesinde desteklerini esirgemeyen JICA’ya, DSİ’nin kıymetli yönetici ve uzmanlarına, nihayetinde ASKİ’de görev yapan mesai arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kıymetli yatırımın Ankara’mız ve ülkemize hayırlı olmasını diyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından butona basılarak ilk boru sahaya indirildi.


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti