Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Antalya Kumluca’da otomobille motosiklet çarpıştı

SİYASET

Prof. Dr. Mehmet Akalın'a uluslararası görev

GÜNDEM

Edirne Süloğlu Belediyesi'nden okullara destek sürüyor

GÜNDEM

Tiyatronun coşkusu Bursa'yı sardı

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 29.01.2025 09:54
Başkan Zeyrek yeşil yol uygulamasını yerinde inceledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın kararıyla sona erdirilen kırmızı yol uygulamasının yerine hayata geçirilen yeşil yol, ilk günden yurttaşlardan tam not aldı. Belediye Başkan Ferdi Zeyrek, yeni düzenlemenin ilk gününde sahaya inerek hem halkla bir araya geldi hem de uygulamanın etkilerini yerinde inceledi.

Vatandaşların yeni uygulamayı olumlu karşıladığını belirten Başkan Zeyrek, “Sadece toplu taşıma için kullanılan kırmızı yol, vatandaşa hizmet etmiyordu. Bugün ilk defa yeşil yoldayız. Soruyorum, trafiğin bu şekilde açılmasını nasıl buluyorsunuz, diye. Artık vatandaşlarımızın geçeceği ve kullanabileceği, ulaşıma katkı sağlayacağını planladığımız bir yolun açılmasından, herkes çok memnun. Yıllardan beri özlenen ve beklenen bir şeydi. Bundan ben de çok memnunum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışı ile hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Şehrin geleceğinde önemli rol oynayan kararları yurttaşlara soran ve istekleri yönünde uygulamalarını gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, şikayetlere konu olan kırmızı yol uygulamasını da Manisalılara sormuştu. Yapılan anket sonucunda yüzde 86’lık bir sonuçla uygulamanın sonlandırılmasını isteyen Manisalıların kararıyla kırmızı yol uygulaması sona erdi ve trafik akışını geliş - gidiş yönünde sağlayan yeşil yol uygulamasına geçildi. Başkanı Ferdi Zeyrek, yeni uygulamanın ilk gününde yerinde incelemelerde bulunarak Manisalılara yeşil yol uygulamasını nasıl bulduklarını sordu.

“Bugün ilk defa yeşil yoldayız”

Başkan Ferdi Zeyrek, “Vatandaşlarımızın kırmızı yoldan rahatsız olduğunu biliyorduk. Ulaşım mühendislerimiz bu konu üzerinde çalıştı. Daha sonra uygulamayı vatandaşlarımıza sorduk. Doğru şeklin de bu olduğunu biliyorduk, ama vatandaşlarımız karar versin istedik. Vatandaşlarımız istemeseydi bu yolu ulaşıma açmayacaktık. Vatandaşlarımızdan yüzde 86 oranında açılması yönünde talep gelince biz de uygulamaya başladık. Toplu taşıma için kullanılan kırmızı yolun vatandaşa hizmet etmediğini, ring yolunun trafiği aksattığını biliyorduk. Vatandaşlarımız da bunu istiyordu. Bugün ilk defa yeşil yoldayız. Vatandaşlara soruyorum, trafiğin bu şekilde açılmasını nasıl buluyorsunuz, diye. Herkes çok mutlu. Yıllardır özlenen ve beklenen bir şeydi. Tıpkı bizim çocukluğumuzdaki gibi artık Karaköy’de bir gidiş, bir geliş yönüne döndü. Herkes bana soruyor ‘Yeşil yol ne anlama geliyor’ diye. Biliyorsunuz ki trafikte kırmızı renk dur, yeşil ise geç demektir. Artık vatandaşlarımızın geçeceği ve kullanabileceği, ulaşıma katkı sağlayacağını planladığımız bir yolun açılmasından, herkes çok memnun. Bundan ben de çok memnunum. Bugün yerinde bir inceleme yaparak vatandaşlarımıza da görüşlerini sormak istedim” diyerek Manisalılara yollardaki yönlendirme işaretlerine dikkat etmeleri ve trafik kurallarına uymaları yönünde çağrıda bulundu.

Trafik Artık Çift Yönlü Akacak

Yeşil yol uygulaması ile İbrahim Gökçen Bulvarı, İzmir Caddesi ve 8 Eylül Caddesi üzerinde, servis ve yük taşıma araçları hariç, tüm araçlar çift yönlü olarak seyahat edebilecek. Toplu taşıma araçları bu yolda seferlerine devam edecek. 8 Eylül Caddesi, Ulupark, İbrahim Gökçen Bulvarı, İzmir Caddesi ve Moris Şinasi Kavşağı arasında toplu taşıma araçları ve sivil araçlar için tek şerit geliş düzenlemesi yapıldı. Yol üzerinde yönlendirme okları da çizildi. Bu oklar sayesinde, sürücülerin güzergahlarını daha kolay belirlemeleri ve doğru şeritleri kullanmalarının sağlanması amaçlandı. Böylece hem trafik akışı hızlanacak hem de karışıklıkların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca, yol üzerindeki 13 olan durak sayısı 10’a düşürüldü ve toplu taşıma araçlarının daha hızlı hizmet vermesi amaçlandı. Toplu taşıma araçları için özel cepler oluşturularak yolcu iniş ve binişlerinin daha güvenli ve hızlı hale getirilmesi amaçlandı.

Daha önce tercihli yol uygulaması nedeniyle yayaların karşıya geçişlerinde zaman zaman üzücü kazalar da yaşanmaktaydı. Yeni düzenleme ile bu tür kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Eskiden şehir merkezine yalnızca Karaköy yönünden giriş yapılabiliyor, çıkışlar ise Doğu Caddesi üzerinden sağlanıyordu. Bu durum, yolların gereksiz yere yoğunlaşmasına neden oluyordu. Yeni uygulama ile açılan yollar sayesinde daha dengeli bir trafik dağılımı sağlanacak.


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti