Meridyen Eğitim Kurumları
07.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:58
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:27
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

20 bin çınar Şanlıurfa için hazırlanıyor

GÜNDEM

Huawei, Küresel Akıllı Kamu Hizmeti Çözümünü ve Shenzhen Longgang AI+ Kamu Hizmeti Tanıtım Sitesini tanıttı

EKONOMİ

CGTN: Çin ekonomisi neden istikrarlı? Cevabını Jiangsu Eyaleti veriyor

GÜNDEM

Berlin’de Çorum standına büyük ilgi

Tarih: 03.09.2025 16:58 Güncelleme: 03.09.2025 16:58
Başkan Tugay: İzmir’in çöpünü bertaraf edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Atık tesisleri konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çözüm odaklı görüşebildiklerini ifade eden Başkan Tugay, "Biz orta ve uzun vadede yeni bertaraf tesisleri kurarak hiç kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde İzmir’in çöpünü bertaraf edeceğiz” dedi.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fuar İzmir’de gerçekleştirilen MINEX – 11. Uluslararası Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış töreninde basın mensuplarının kent gündemiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Çiğli’deki Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nde çöp depolama işleminin durdurulması yönündeki yargı kararının ardından yaşanan atık depolama krizinde önemli bir adım atıldığını söyleyen Başkan Tugay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve bürokratlarıyla yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

Kurumlar arasında oluşan uyum ortamının İzmir’e yararı olacağını vurgulayan Başkan Tugay, “Çöpün bertarafı ile ilgili göreve gelmiş olduğumdan beri benim, benden önce de belediye başkanlarımızın yapmış olduğu çalışmalar var. Kısa vadeli, orta vadeli ya da uzun vadeli çözüm çabaları var. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir’in durumunu detaylı olarak görüşebiliyoruz. Bunun aslında biraz yeni bir durum olduğunu da söylemek zorundayım. Çünkü daha önceki dönemlerde yazılı başvurular, o yazılı başvurulara karşılık verilmeyen cevaplar ve bir türlü sağlanamayan bir uyum problemi var. Bu dönemde yapıcı ve çözüm amaçlı olarak bakanlığımızla, bakanlığımızın yetkilileriyle bir araya gelebiliyoruz. Zaman zaman buna İzmir’in milletvekilleri de eşlik ediyorlar. Bunun iyi bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda kısa vadede Harmandalı’da ya da başka bir yerde geçici olarak bir kullanım kararı çıkabilir” şeklinde konuştu.

Kısa vadede Harmandalı’da depolama kararı çıksa bile orta ve uzun vadede kalıcı çözümün sağlanacağı mesajını veren Başkan Tugay, “Sonuçta İzmir’in bütününü ilgilendiriyor. Harmandalı sadece Harmandalı’nın değil ya da o bölgede yaşayan insanların değil. İzmir’in bütününündür. İzmir’in bütününe bakılarak kararlar veriliyor. Ben sadece Harmandalı bölgesiyle ilgili rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza şunu söylemek isterim; oradaki alanın kullanımıyla ilgili bir karar çıkacak olsa bile bu kısa süreli ve geçici bir karar olacaktır. Biraz zorunlu olarak alınan bir karar olacaktır ama asıl amacımız, orta ve uzun vadede yeni çöp bertaraf tesisleri kurarak hiç kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde İzmir’in çöpünü bertaraf etmektir” dedi.

“İZMİR’İN ÇÖP VE GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK”

Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geri dönüşüm projesine de olumlu baktığını ifade eden Başkan Tugay, “Geri dönüşüme çok önem veriyoruz, onu hatırlatmak isterim. Şu an 13 mahallede devam eden bir geri dönüşüm çalışması var. Bunu bütün İzmir’e en kısa sürede yayacağız. Bakanlıkla da bu konuda ortak çalışalım diye bir görüşme yaptık. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’yle de Bakan Murat Beyle de. Onlar da olumlu yaklaştılar. İzmir’in çöp ve geri dönüşüm konusunda Türkiye’ye örnek olacak şehirlerden birisi olma ihtimali çok yüksek” diye konuştu.

“2,5 MİLYARLIK YATIRIM YAPARIM DİYORSA ONAY VERİRİM”

Söz konusu yatırımın 700 milyon liralık değil 2,5 milyar liralık bir yatırım olduğunu hatırlatan Başkan Tugay, “2 buçuk milyarı bulan bir yatırım. Gerçekten ben yaparım diyorsa Serkan Acar, ona ben onay veririm. Buyursun yapsın. Ama doğru olan şudur, yurtdışından belediyemize çok uygun ödeme koşullarıyla kredi veriyorlar. Yapılması gereken sadece bakanlıktan onaylanması. Bu konuda yardımcı olursak Aliağa Belediyesi’nin de 2 buçuk milyar lirasını harcamamış olur. Biz de bu işi kolaylıkla yapabiliriz. Ama onun dışında devletin bütçesine de yük olmayız. İzmir bunu kendi kaynaklarıyla, kendi geri ödemesiyle yapmış olur. Eğer bugün olduğu gibi onaylanmazsa kredi, biz 2 buçuk milyar liralık yatırımı Aliağa Belediyesi’nin yapabilecek olduğunu düşünmüyoruz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, hiç kimsenin şüphesi olmasın Aliağa’nın da Dikili’nin de İzmir’in diğer bölgelerinin de altyapı yatırımlarını yapabilecek güce sahip. Bu konuda bizim bir sıkıntımız yok. Kullanmak için hazır bir kaynak var. Basitçe atılacak bir imza var. Serkan Acar, öyle konuşacağına bakanı arasa ben sizin partinizdenim, şuna bir onay verin dese çok daha büyük bir iyilik yapmış olur, bu olay kolayca çözülür” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti