Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Başkan Taban Otizmli Çocuklarla Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Bağcılar Belediyesi'nden Saraybosna'da Kardeşlik İftarı

YEREL YÖNETİMLER

Büyükşehir İtfaiyesi Bayramda, Kuyuya Düşen Minik Köpeğin İmdadına Yetişti

YEREL YÖNETİMLER

Bayramın Gözdesi Büyükşehir Kafeleri Oldu

Başkan Hallaç, 6 Şubat Depremi

6 Şubat Depremi'nin 2. Yıldönümü Mesajı

6 Şubat 2023… Yüreğimizde derin izler bırakan, binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz o büyük felaketin üzerinden iki yıl geçti. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına sabır, yaralılarımıza sağlık diliyorum. Ülke olarak yaşadığımız bu büyük acıyı unutmadık ve unutmayacağız.

Deprem sadece binaları değil, yüreklerimizi de sarstı. Ancak bu büyük yıkımın ardından, millet olarak nasıl kenetlenebileceğimizi tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Enkaz altındaki bir cana ulaşabilmek için günlerce uykusuz çalışan arama kurtarma ekipleri, tüm imkânlarını seferber eden sivil toplum kuruluşları, aşevleri kuran gönüllüler, kışın ortasında elindeki son battaniyeyi paylaşan vatandaşlarımız… Türkiye’nin dört bir yanından insanlar, hiçbir ayrım gözetmeksizin el ele vererek büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Deprem, hepimize zor zamanlarda birlik olmanın, fedakârlığın ve kardeşliğin en güzel örneklerini sundu. O günlerde gösterdiğimiz bu birlik ruhu, sadece yaralarımızı sarmakla kalmadı, geleceğe olan inancımızı da pekiştirdi.

Depremi unutmadık, unutturmuyoruz. Yaşadığımız bu büyük afet, bizlere şehirlerimizi nasıl inşa etmemiz gerektiği konusunda acı bir ders verdi. Deprem gerçeği, bilimden uzak, denetimsiz, plansız ve kuralsız yapılaşmanın ne kadar büyük bir felakete yol açabileceğini gözler önüne serdi. Güçlü şehirler, sağlam yapılar ve bilinçli bir toplum olmadan bu tür felaketlere karşı direnç göstermemiz mümkün değildir. Bugün burada olmamız, sadece geçmişi anmak için değil, geleceğimizi güvence altına almak içindir. Kahta Belediyesi olarak, bu bilinçle hareket ediyor ve geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Devletimiz, depremin yaralarını sarmak için büyük bir seferberlik başlattı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, AFAD ve TOKİ iş birliği ile deprem konutları hızla inşa edildi ve hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamak adına titizlikle yürütülen bu çalışmalar, Türkiye'nin afetlere karşı dayanıklılığını artırma noktasında büyük bir adım olmuştur. Kahta’da da Emlak Konut tarafından yapılan deprem konutları tamamlanmış ve hak sahiplerine teslim edilmektedir.  

Bu büyük felaketin bizlere öğrettiği en önemli derslerden biri de kaçak yapılaşmanın ve plansız şehirleşmenin ne denli büyük bir risk oluşturduğudur. Kahta genelinde kaçak yapıların tespiti ve denetimleri hızla devam ederken, bu konuda farkındalık oluşturmak adına kent çalıştayları ve paneller düzenledik. Alanında uzman isimlerin katkılarıyla, bilimsel veriler ışığında çözüm önerileri geliştirdik ve uygulamaya başladık. Kaçak yapılaşmaya geçit vermemek için denetimlerimizi sıkılaştırıyor, mühendislik kurallarına aykırı yapılaşmanın önüne geçiyoruz. Güvenli ve yaşanabilir bir şehir ancak hep birlikte inşa edilebilir.

Bu çalışmaların bir sonucu olarak, Kahta’da güvenli ve yaşanabilir bir şehir oluşturma hedefiyle ilk kentsel dönüşüm projemizi Eski Çarşı’da başlatıyoruz. Bu proje, hem depreme dayanıklı hem de modern bir kentsel alan oluşturma yolunda önemli bir adımdır. Kentsel dönüşüm, yalnızca eski binaları yıkıp yenilerini yapmak değildir; aynı zamanda yaşam kalitesini artıran, güvenliği ön planda tutan bir şehircilik anlayışını benimsemektir. Önümüzdeki süreçte, kentimizin farklı bölgelerinde de kentsel dönüşüm projelerine hız vereceğiz.

Depremi unutmamak ve unutturmamak, sadece geçmişe ağıt yakmak değil, geleceğimizi güvence altına alacak adımları atmaktır. Kahta’yı depreme dayanıklı, planlı ve güvenli bir şehir haline getirmek için teknik kuralları esas alarak, mühendislik ilkelerinden taviz vermeden, bilimsel verileri rehber edinerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Geride kalanlara sabırlar ve sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun, bizleri bir daha böyle büyük acılarla sınamasın.

M.Can HALLAÇ 
Kâhta Belediye Başkanı


Adıyaman,Kahta Belediyesi
belediye365.com

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti