Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bayburt Belediyesi'ni Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

TBB Başkan Vekili Seçer, Malta'daki CEMR Liderler Zirvesi'nde Türkiye'yi Temsil Etti

YEREL YÖNETİMLER

Yunusemre'de Okul Çevrelerine Yönelik Zabıta Denetimleri Yoğunlaştı

YEREL YÖNETİMLER

KOMEK'in 17. Altın Dokunuşlar Festivali 7 Aralık'ta Başlıyor

Tarih: 27.08.2025 01:00 Güncelleme: 27.08.2025 01:00
Başkan Geçit, “Toprağa Dokunan Her Çocuk, Geleceğe Umut Olur”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, geleceğin doğa dostu bireylerini yetiştirmek amacıyla anaokullarda gerçekleşen ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ bilgilendirme etkinliklerinin devam ettiğini söyleyerek, “Çocuklarımızın toprağı tanımasını, doğayı sevmesini ve üretmenin değerini anlamasını çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

Çocuklara doğa ve tarım sevgini aşılamak hedefiyle Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ bilgilendirme etkinlikleri, ilçedeki anaokullarda aralıksız devam ediyor. Ziraat mühendisleri eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklara doğayla uyumlu yaşam, sürdürülebilir tarım ve çevre bilinci aşılanıyor. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde çocuklara sebze dikimi, kompost yapımı, tohumdan fideye bitki gelişimi gibi konularda uygulamalı eğitimler veriliyor.

Fide Dikiyorlar, Bitkilerin Gelişimini Gözlemliyorlar

Etkinlikte çocuklar, kendi elleriyle tohum ekerken, kendilerine hediye edilen fideleri dikip, büyüttükleri bitkilerin gelişimini yakından gözlemleme fırsatı buluyorlar. Sebze yetiştiriciliği, toprak türleri, bitki bakımı ve geri dönüşüm gibi konularda uygulamalı eğitimlerinde yer aldığı programlara katılan minikler hem eğlenip hem de erken yaşlarda tarımın insan hayatı için ne denli önemli olduğunu öğreniyorlar.

“Geleceğin Doğa Dostu Bireylerini Yetiştiriyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, tarım ve doğa sevgisini erken yaşlarda çocuklara aşılamak amacıyla başlattıkları etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi.

Çocukların toprağı tanımasını, doğayı sevmesini ve üretmenin değerini anlamasını önemsediklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, Yeşilyurt İlçesinde geleceğin doğa dostu bireylerini yetiştirdiklerine dikkat çekti.

“Tarım Eğitimlerini Yaygınlaştıracağız”

Çocukları erken yaşta toprakla tanıştırmak, doğaya karşı sorumluluk duygusu kazandırmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Geçit, tarım ve doğa sevgisinin küçük yaşlarda başlamasının toplumsal ilerleme açısından önemli olduğuna işaret ederken, “ Tarım, sadece üretim değil; emek, sabır, doğaya saygı ve sürdürülebilir bir yaşam demektir. Bu değerlerin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması, hem bireysel gelişimleri hem de toplumumuzun geleceği açısından son derece önemlidir. Belediye olarak, çocuklarımızın doğayı tanıyan, çevreye duyarlı, üretmenin kıymetini bilen bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bu amaçla okullarımızda başlattığımız tarım eğitimleriyle onları sadece bilgiyle değil, toprakla da buluşturuyoruz. Fide dikerek, tohum serperek, kendi elleriyle bir bitkiyi büyütmenin ne demek olduğunu yaşayarak öğreniyorlar.” Dedi.

Başkan Geçit, konuşmasında çocukların tarım eğitimiyle hem üretmeyi öğrendiklerini hemde çevreye karşı daha duyarlı bireyler olarak yetiştiklerine vurgu yaparken, “‘Yerli Tohum Milli Tarım’  projesi kapsamındaki etkinliklerimizde çocuklarımız hem öğreniyor hem de eğleniyor. Onların toprağa dokunması, üretimi tanıması ve çevreye duyarlılık kazanması geleceğimiz için çok değerli. Etkinliklerimiz sırasında gördüğümüz ilgi ve heyecan bize gösteriyor ki, doğru yoldayız. Çocuklarımızın gözlerindeki merak ve mutluluk, bu çalışmaların ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize, eğitimcilerimize, belediye personelimize ve bizleri her zaman destekleyen değerli velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Tarım eğitimlerini daha da yaygınlaştırarak, her çocuğumuzun doğayla buluşmasını sağlayacağız. Çünkü inanıyoruz ki; toprağa dokunan çocuk, geleceğe umut olur.” diye konuştu.


Malatya,Yeşilyurt Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti