Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10956,07%0,34
  • DOLAR

    42,50% 0,03
  • EURO

    49,54% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5771,59% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9300,33% 0,03
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde

TEKNOLOJİ

Manisa'da veri temelli çevre yönetiminde yeni dönem

GÜNDEM

Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!

GÜNDEM

Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 08.09.2025 14:09 Güncelleme: 08.09.2025 14:09
Başkan Erkek

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 1. Midilli Uluslararası Barış Festivaline bir dostluk mesajı gönderdi.

Programı nedeniyle festivale katılamayan Başkan Erkek, barışın tüm dünya için önemli olduğunu, dolayısıyla bu festivali de çok anlamlı bulduğunu kaydetti. Başkan Erkek, yayımladığı mesajında, “Tüm dünyada savaşlar olanca şiddetiyle çağımızı karartırken barış için buluşmanın anlamı büyük. Ege’nin iki yakasından, barışın ve kardeşliğin sesi olmak için bir araya geldiğiniz değerli oturuma katılamadım ancak sizlere Çanakkale halkının selamını ve dostluk duygularını iletiyorum” dedi.

“Çanakkale, Barışın, Dostluğun ve Dayanışmanın Sembolü Bir Kenttir”

Başkan Erkek, “Çanakkale, insanlık tarihinin en büyük trajedilerinin tanığıdır. Troya’dan emperyalizmin halklar üzerinde kurduğu paylaşım savaşlarına, Çanakkale Savaşı’na uzanan bu tanıklıklarda bu topraklar acıların, yitirilen hayatların, gözyaşlarının tanığı olmuştur. Savaşların yıkımına tanıklık edenler barışın anlamını en iyi bilenlerdir. İşte bu yüzden bizler çok iyi biliriz ki savaşın kazananı yoktur. Bu nedenle barış bizim için yalnızca bir ideal değil, acıların tekrarlanmaması için bir zorunluluktur. Çanakkale bugün toplumun belleğinde daha iyi bir geleceği yaratmak için geçmişin acılarını saygıyla hatırlatan aynı zamanda barışın, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan bir kenttir. Savaşın yıkımının bilincinde ve ortak bir barışı halklarına armağan etme sorumluluğuyla hareket eden iki güçlü lider, Mustafa Kemal Atatürk ve Venizelos, savaşın bitiminde çok önemli adımlar attılar. Onların kurduğu sağlam temelin bugün yakın coğrafyamızda yaşanan acıların ivedilikle dindirilmesine katkı sunmasını ve dünya halkları için örnek olmasını diliyoruz” dedi.

“Bizler Aynı Denizin Çocuklarıyız”

Başkan Erkek, mesajını şu sözlerle noktaladı; “Türklerin ve Yunanların Ege’nin iki yakasında yeniden bir araya gelmesi, karşı kıyılardan birbirimize el uzatmamız, aslında insanlığın en eski hakikatini yeniden hatırlatmaktır: Bizler komşuyuz, bizler akrabayız, bizler aynı denizin çocuklarıyız. Bizler, Ege’nin kardeş halkları olarak, dostluk ve dayanışmamızı güçlendirerek bu mirası gelecek nesillere aktarmaya hazırız. Çünkü savaşların kazananı yoktur; ama barış, hepimizin ortak kazanımı olabilir. Nazım Hikmet’in dediği gibi “bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak” mümkündür. Ve biz, bu imkânın sadece bir hayal olmadığını, dayanışma ve ortak iradeyle gerçeğe dönüşebileceğini biliyoruz. Ege’nin iki yakasında bizleri ayıran değil, birleştiren bir deniz var. Komşuluğun, akrabalığın, ortak kültürün denizi. Bizler bu denizden kardeşlik köprüleri kurmakla yükümlüyüz. Çanakkale’den Midilli’ye, Anadolu’dan Ege adalarına ve oradan tüm dünyaya tek bir mesaj göndermek istiyorum: Halkların çıkarı barıştadır. Savaşların kazananı olmaz. Yaşanabilir bir gelecek, ancak dayanışma ve dostlukla mümkündür. Barış mümkündür. Barış ertelenemez. Barış bizim ortak sorumluluğumuzdur. Çanakkale’nin barış dolu selamıyla hepinizi kucaklıyorum.”


08.09.2025 11:05

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti