Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7053,58% 2,25
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Bakan Göktaş: 'Kadın Girişimciler Ekonomiye Yeni Bir Bakış Getiriyor'

YEREL YÖNETİMLER

Nilüfer'de Anneler ve Bebekler İçin 'Anne Taksi' Hizmeti Başladı

GÜNDEM

Manisa'da selde mahsur kalan aileyi itfaiye kurtardı

YEREL YÖNETİMLER

Van'da Kar Nedeniyle Kapanan Köy Yolu İpekyolu Belediyesi Ekiplerince Açıldı

Tarih: 21.07.2025 15:49 Güncelleme: 21.07.2025 15:49
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “TARİHİ MEDRESEMİZ, ŞEHİR AKADEMİSİ KİMLİĞİYLE YENİDEN HAYAT BULACAK”

-KOCASİNAN’DA, KAYSERİ’NİN İLK, ANADOLU’NUN İKİNCİ MEDRESESİ YENİDEN HAYAT BULUYOR!

Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kayseri’nin ilk, Anadolu’nun ise ikinci medresesi olan ve 1193 yılında yaptırılan Hoca Hasan Medresesi’nin tarihi alanında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. “Hoca Hasan Medresesi yeniden milletin, hayırlı olsun” diyerek sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar, “Medresemiz, restorasyon çalışmalarıyla bir kültür hazinesine dönüşecek ve Şehir Akademisi olacak” dedi.

Gevhernesibe Mahallesi’ndeki 8 asırlık Hoca Hasan Medresesi tarihi alanında düzenlenen programa; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, akademisyenler, basın mensupları, meclis üyeleri, bölge sakinleri ve davetliler katıldı. Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekânları, restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, tarihi yapıları ve mekânları şehrin gündelik hayatının ayrılmaz bir parçası hâline getirerek, gelecek nesillere aktaracaklarını vurguladı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün burada bulunmamızın sebebi, bu konunun ne kadar önemli olduğunu tüm şehre anlatmaktır. Rutin belediyecilik hizmetlerinde en iyisini yapıyoruz. Elbette ki şehre hizmet eden asli görevlerimizi, olmazsa olmazlarımızı en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Birine sorsanız, ‘Belediye başkanı ne iş yapar?’ diye, çoğu kişi ‘yol yapar, asfalt döker’ der. Ama bana sorarsanız, belediye başkanı şehre sahip çıkan kişidir. Şehrin kültürüne, sanatına, ekonomisine ve şehir için değer taşıyan her şeye sahip çıkan kişidir belediye başkanı. Bizler, şehre değer katacak ve gelecek nesillere miras bırakılacak projeleri hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Şehrimizin kültürüne, geçmişine ve mirasına sahip çıkıyoruz. Ecdadımızın, Müslüman Türk kimliğinin izlerini taşıyan bu yapıyı yeniden ayağa kaldıracağız. Buranın tapusu milletindi. Ancak 1947 yılında satıldı. 78 öncesinde el değiştiren bu alanın tekrar milletin malı olması için uzun süredir mücadele verdik. Bu konuda birçok belediye başkanımız emek sarf etti. Şükürler olsun ki, bu tapuyu geri almak bizlere nasip oldu. Allah razı olsun. Bu tapunun bizler için manevi değeri çok büyük. Ecdadımızdan kalan bu mirası, bizler de gelecek nesillere bırakacağız. Tapunun tekrar millete geçmesiyle birlikte, buranın ihyası için çalışmalarımıza başladık. Allah nasip ederse, restorasyon süreciyle bu tarihi yapıyı bir anıt gibi ayağa kaldıracağız. Kadim bir medreseyi yeniden şehrimize kazandırmak, ‘Makarr-ı Ulema Şehri Kayseri’ için somut bir adım olacak. Maddi inşanın yanı sıra, manevi inşaya da önem vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu proje sadece bir kültür projesi değildir; aynı zamanda şehrin hafızasını yaşatan bir çalışmadır. 8 yılı aşkın süredir, hem Ankara’da hem yerelde bu projeyi hayata geçirmek için büyük çaba sarf ettik. Medresemizin yanında yer alan ‘Birlik Hamamı’nı da inşallah restore ederek yeniden canlandıracağız. Allah nasip ederse, bu tarihi hamamı da sahiplenip ayağa kaldırmak istiyoruz. İnşallah medresemiz, restorasyonun ardından bir kültür hazinesi haline gelecek ve ‘Şehir Akademisi’ olarak hizmet verecek. Biz bu şehre aşığız. Şehrimizi daha da güzelleştirmek, dünya çapında adından söz ettiren bir şehir haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise “Tarifi mümkün olmayan bir öneme sahip bir eserin yeniden ayağa kaldırılması noktasında, bu sürecin başlangıcında burada bulunuyoruz. Anadolu Selçuklularının Kayseri’deki ilk medresesi olan Hoca Hasan Medresesi, bugüne kadar çeşitli şekillerde gündeme geldi. Ancak Başkanımızın bu konuda ne kadar çok girişimde bulunduğuna hep birlikte şahidiz. Sonunda medresenin tapusu Kocasinan Belediyemize geçti ve artık milletin oldu. Aslına uygun restore çalışması gerçekleşecek. Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Kayseri,Kocasinan Belediyesi
belediye365.com

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti