Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10956,07%0,34
  • DOLAR

    42,50% 0,03
  • EURO

    49,54% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5771,59% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9300,33% 0,03
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti

GÜNDEM

Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek

GÜNDEM

ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki

SİYASET

CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi

Tarih: 29.05.2025 13:32 Güncelleme: 29.05.2025 13:32
Başkan Büyükkılıç’tan Bilime ve Tarihe İz Bırakan Açılış

Kentte kültür sanat alanında çeşitli hizmetlere imza atan Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Geçmişten Geleceğe' temalı iki özel ve anlamlı sergi, Kayseri Bilim Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, genel müdürler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sergi açılışı töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizde TÜBİTAK’ımızla iş birliği halinde Türkiye’deki önemli bilim merkezlerinden biri olan Kayseri Bilim Merkezi’mizde sevgili öğrencilerimize zemin hazırlamak, onları yapılan çalışmalarla ilgili geçmişten geleceğe yönlendirmek ve tabi ki bilim adamlarının neler yaptığını da burada paylaşmak amacındayız” dedi.

Gençlerin donanımlı ve eğitimli bir şekilde kendilerini geleceğe hazırlamalarının önemine dikkat çeken Büyükkılıç, “Günün koşullarına uygun, zamanı iyi okuyabilmek ve şehrimizi de geleceğe taşımak sizlerle birlikte olacaktır. O açıdan siz sevgili öğrencilerimizin donanımlı, eğitimli olmaları, bilinçli bir şekilde kendilerini geleceğe hazırlamaları bizim için önemli ve anlamlıdır” diye konuştu.

“İki Boyutlu Bir Çalışma”

Başkan Büyükkılıç,  “Burada Milli Uzay Programı kapsamında uzaya giden astronotlarımızın birebir eşyalarının sergilendiği, hepimizi heyecanlandıran boyutuyla önemli bir sergi var. Yine yaklaşık 7,5 milyon yıl önce yaşamış hayvanların fosillerinin sergileneceği iki boyutlu bir çalışmayla baş başa bulunacağız. Kızılırmak kenarında Yamula bölgesinde Taşhan ve Kuşçu bölgesinde yapılan kazılardan 7,5 milyon yıl önce yaşamış olan fosiller çıkarıldı. Hocalarımıza ve ekiplerine teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ufkun Ötesinde Sergisi ile gençleri yüreklendirmek istediklerini kaydeden Büyükkılıç, “Milli Uzay Programı projemiz ile yerli ve milli uydularımızı geliştirmek, kendi roketlerimizi fırlatabilmek, uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmek ve insan kaynağımızı uzay teknolojilerine yönlendirmek hedeflenmektedir. Siz yapamazsınız diyenlere inat, icat çıkartma diyenlere inat, bizlerin evlatları bunu nasıl yapıyormuş hep beraber göstereceğiz. O açıdan inşallah Ufkun Ötesinde Sergimiz ile sizleri yüreklendirmek, sizlerin yapacağı çalışmalara zemin hazırlamak bizim olmazsa olmazımız olacaktır” şeklinde konuştu.

“Bizler Zemin Hazırlayacağız, Sizler de Hayata Geçireceksiniz”

Türkiye’nin gelişmesi yönünde gençler için zemin hazırlayacaklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Amacımız ülkemizin her alanda gelişmesini sağlamak. Bunu yapacak olan sizlersiniz. Bizler zemin hazırlayacağız, sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz, sizler de hayata geçireceksiniz. Üniversitelerimizle iş birliği yapmak suretiyle bu çalışmalarımızı güçlendirmek bizim için olmazsa olmaz olacaktır” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü kurduklarını, bu alanda gerekli çalışmaları yaparken Bilişim Akademisi projesini de hayata geçirdiklerini paylaşan Başkan Büyükkılıç, 150 bin kişinin katılımıyla 6. Bilim Şenliği’ni, 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ile 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nı ve 500 bin minik kitapseverin ziyareti ile 23 Nisan Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı’nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Bilim Tırı Projemizi Hayata Geçireceğiz”

Büyükkılıç, Bilim Tırı Projesi’nin de hayata geçeceğini dile getirerek, “Şimdi hizmeti ayağa götürme anlayışıyla Bilim Tırı projemizi hayata geçireceğiz. İçerisinde bilimle ilgili sizlerin projelerden yararlanacağı ve sizleri teşvik edici çalışmalar ile okullarımızın önüne, mahallelerimize, ilçelerimize bilimsel çalışmalar yapacağınız ortamı sağlamak suretiyle sizlere destek olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Kayseri Bilim Merkezi’ndeki gerçekleştirilen Robotik Atölyesi’nden Fen Bilimleri Atölyesi’ne Sanat Atölyesi’nden Ahşap Tasarım Atölyesi’ne, Bilim Akademisi’nden Kış Bilim Kampı’na pek çok faaliyeti sıralayan Başkan Büyükkılıç, Teknofest gençliği oluşturma yönünde irade ve gayret gösterdiklerinin altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Abdullah Avan da sergi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in gerçekleştirdikleri Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında kapılarını açan ‘Ufkun Ötesinde’ isimli TÜBİTAK uzay sergisi meraklıları ile buluştu.

Astronotların uzaya götürdükleri eşyalar, deney malzemeleri ve uydu maketlerinin sergilendiği alanı ilgiyle gezen Başkan Büyükkılıç,  Gezeravcı’nın kullandığı astronot kıyafetleri ve uzayda kullanılan ekipmanları inceledi.

Milyonlarca Yıllık Fosillerin Sergisi de Açıldı

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Bilim Merkezi’nde ayrıca Yamula Barajı çevresindeki bilimsel kazılarda bulunan ve dünyanın ilgisini çeken ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile ayağa kaldırılan 7,5 milyon yıllık fosillerin de sergisi kapılarını açtı.

Dünyanın paleontoloji tarihine adeta ışık tutan 7,5 milyon yıllık fosil faunası yeniden canlandırma çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle sürerken, çalışmalarda bulunan fosiller de sergilerle vatandaşlarla buluşturuldu.

Sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan birçok farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu fosiller kullanılarak elde edilen replika ayaklandırmaları ve Proboscidae (Hortumlugiller), Bovidae (Boş Boynuzlular) ile Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türler ziyaretçilerini ağırlıyor.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti