Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,19% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5894,37% 0,65
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Söylemez, Halk Kütüphanesi'nde Öğrencilerle Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Kars'ta Engelliler Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Muş'ta Kadın Dayanışma Merkezi Hizmete Hazırlanıyor

YEREL YÖNETİMLER

Muş'ta Parklara Çift Dilli Çevre Bilinci Tabelaları Yerleştirildi

Tarih: 01.12.2024 08:02 Güncelleme: 01.12.2024 08:02
Başkan Büyükkılıç: “Tarım ve Hayvancılığa 622 Milyon TL Yatırım Yaptık”

Sanayi, ticaret ve turizm olmak üzere birçok alanda olduğu gibi tarım alanında da dikkat çeken Kayseri'de gerçekleştirilen 'Tarımda Yeni Dönem, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Toplantısı', Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, S. Bayar Özsoy, Dursun Ataş, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, tarım ve hayvancılık sektörünün paydaşları ve çiftçiler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Çok Şükür Tarım ve Hayvancılığa Destek Veren En Önemli İller Arasında Geliyoruz”

Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin ticaret ve sanayinin merkezi olarak anıldığını ancak son süreçte ise verilen rakamlar ve bilgiler ışığında tarım ve hayvancılık alanında da kendisinden söz ettiren bir yaklaşım sergilemekte olduğunu vurguladı. Başkan Büyükkılıç, “İnsanlığın geleceği üretim, insanlığın geleceği hayvancılık ve tarım. Bu bizim olmazsa olmazımız. Bu anlayış içerisinde değerli İl Müdürlüğü’müzle, Tarım Bakanlığı’mızla iş birliği anlayışı içerisinde yaptığımız projeleri hayata geçiriyor, kayıtsız şartsız hangi alanda gereksinim, ihtiyaç var ise ona destek veriyoruz. Bu açıdan da çok şükür tarım ve hayvancılığa destek veren en önemli iller arasında geliyoruz” diye konuştu.

“622 Milyon TL Civarında Bir Rakamla Desteğimizi Verdik. Üretenin Hizmetkârıyız”

Büyükkılıç, tarım ve hayvancılık alanında son 6 yılda 622 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Üretenin hizmetkârıyız, çünkü bizim geleceğimiz bu üretimlerde. Biz bu anlayışla çok şükür 622 milyon civarında bir rakamla desteğimizi verdik ve adeta sınır tanımadık. Arı, tavuk, koyun, traktör, ekipman, aklınıza ne geliyorsa, tohum çeşitleri, bütün bunlarla ilgili destek verdik” diyerek tüm ziraat odaları başkanlarına teşekkür etti.

“Ne Söz Verdiysek Onları da Hayata Geçirme Yönünde İrade Gösteriyoruz”

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile ayrıştırmadan, ötekileştirmeden 16 ilçe ile birlikte, çiftçileri doğdukları yerlerde doyurmak gayesiyle imkân ve fırsat sunmak gayretinde olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çok şükür Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak son dönemlerde yapılan hem taşraya altyapı hizmetleri bağlamında tarım hayvancılık başta olmak üzere her alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. Ne söz verdiysek onları da hayata geçirme yönünde irade gösteriyoruz.”

Başkan Büyükkılıç, Üreticiler İçin IPARD Desteği Talep Etti

Pastırma ve sucuk denilince akla Kayseri’nin geldiğine işaret eden Büyükkılıç, bunun altyapısını oluşturacak olan hayvancılık konusunda hayata geçirdikleri Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Projesi’nin önemine vurgu yaparak, “Bu arada hayvancılık yapmak isteyen dostlarımıza IPARD desteği konusunda buraya özel bir destek istiyoruz, çünkü ülkemiz adına bunu istiyoruz, şehrimiz adına bunu istiyoruz. Bu bağlamda da bunu sizlerin takdir edeceğinizi umuyoruz. Zaten projelerimiz sizlere sunuldu. İnşallah bunu da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılı Derken Aynı Zamanda da Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Diyoruz”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise tarım ve hayvancılığa dair durum değerlendirmesi yaparak, tarım ve hayvancılık alanında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı. Gizligider, “Biz Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ‘Türkiye yüzyılı’ derken aynı zamanda da üretimin ve üreticinin yüzyılı diyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Türkiye ve Kayseri’ye Yönelik Müjdelerini Sıraladı

Bakan Yardımcısı Gizligider, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki sunumunda, Kayseri’ye ve Türkiye’ye yeni dönemde tarım ve hayvancılık alanındaki müjdelerini sıraladı.

Toplantıda AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da selamlama konuşması yaparak, Kayseri’nin tarım şehri olduğunu, Başkan Büyükkılıç’ın traktörden ekipmana kadar birçok alanda güçlü destekler verdiğini belirterek, teşekkürlerini iletti. AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy da tarımsal alanda yapılan çalışmalardan bahsederek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki 30 büyükşehirin yapmadığı hizmetleri bu alanda yaptığını anlattı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de toplantının hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, tarım ve hayvancılık alanında yapılan hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayseri'nin, tarımsal üretimde ekili arazi büyüklüğünde Türkiye'de ilk 6'da, bitkisel üretimde ilk 5'te yer aldığını vurgulayan Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise aspir, çerezlik ay çiçeği ve çavdar üretiminde Kayseri’nin birinci şehir olduğunu kaydetti.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti