Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

Başkan Büyükkılıç: “70 Milyon TL’lik Su Kayıp Kaçağını Önledik”

Başkan Büyükkılıç: “70 Milyon TL’lik Su Kayıp Kaçağını Önledik”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılında 2 milyon 600 bin metreküp su kaçağının önlenerek, ekonomiye 70 milyon TL değerinde katkı sağlandığını duyurdu.

Kayseri’nin her noktasına sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, diğer yandan şebekede meydana gelen kayıp kaçak oranını 2024 yılında da en minimum seviyede tutmayı başardı.

Kayseri genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçak suları dünya standartlarına indirmek için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetlerini aralıksız şekilde sürdüren KASKİ, 47 bin 500 kişinin bir yıllık su ihtiyacı olan 2 milyon 600 bin metreküp su kaçağının önüne geçti. Titiz çalışmalar neticesinde 70 milyon TL gibi önemli bir tasarruf sağlanmış oldu.

“Büyük Önem Veriyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalar ile hem su kaybının önüne geçilerek sisteme kazandırıldığını hem de yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçildiğini kaydetti.

KASKİ Genel Müdürlüğü’nün, fiziki su kayıp kaçaklarını önlemek için aralıksız çalıştığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayıp kaçaklarda; su tesisatındaki boruların zamanla yıpranması, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü yitirmesi gibi pek çok neden var. KASKİ’miz tüm ilçelerimizde 360 alt bölgenin, 82’ sinde saha çalışmalarını tamamladı. Bu bölgelerimizde SCADA sistemi ile takip edilmeye başlanmış olup, son teknolojik cihazlarla arızalar tespit edilmektedir. Yapılan bu çalışmalar ile birlikte sistemde yüksek basınç olan alt bölgeler tespit edilerek basınçlar düşürüldü. Bununla birlikte yıl içerisinde 125 adet arıza giderilerek 47 bin 500 kişinin 1 yıllık ihtiyacı olan 70 milyon TL değerindeki 2 milyon 600 bin metreküp su kaçağı önlenmiş oldu. Su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla kayıp kaçak ekiplerimiz kentimizin tüm caddelerinde, sokaklarında 2025 yılında da arama tarama ve dinleme faaliyetlerine 7/24 esasına göre devam edecektir” ifadelerinde bulundu.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

Salı 7.6 ° / 5.4 °
Çarşamba 6.3 ° / 4.5 °
Perşembe 5 ° / 3.9 °
  • BIST 100

    9825,03%-1,79
  • DOLAR

    35,99% 0,43
  • EURO

    36,93% -0,75
  • GRAM ALTIN

    3240,32% 0,39
  • Ç. ALTIN

    5172,46% 0,51
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun