Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Üniversite hayaline Büyükşehir desteği

YEREL YÖNETİMLER

Çavuşoğlu, Depremin Yıl Dönümünde Adıyaman'da Anma ve Ziyaretlerde Bulundu

YEREL YÖNETİMLER

Gümüşhane Belediyesi'nden Davet

GÜNDEM

Pazaryeri Belediyesi Meclis Toplantısı tamamlandı

Tarih: 07.02.2026 15:25 Güncelleme: 07.02.2026 15:25
Başkan Aras’tan deprem bölgesine kalıcı destek: 4 ilçeye 4 sosyal tesis

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümünde Malatya’da hayata geçirilecek sosyal yaşam alanı projeleri için Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni düzenledi.

MUĞLA (İGFA) - Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’da hayata geçirilecek sosyal yaşam alanı projelerinin temel atma törenine katılmak, projeleri tanıtmak ve depremzedelerle bir araya gelmek üzere Malatya’ya gitti.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen törene; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yağız Kaya, il ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, depremden en fazla etkilenen iller arasında yer alan Malatya’da hayata geçirilecek projeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Dört İlçede Sosyal Yaşam Alanı Hayata Geçirilecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın Hekimhan, Doğanşehir, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde hayata geçirilecek sosyal yaşam alanı projeleriyle; depremden etkilenen vatandaşların sosyal hayata yeniden katılımının desteklenmesi, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve kent yaşamının yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Projeler kapsamında; Hekimhan’da Yaşamevi ve Çok Amaçlı Tesis, Doğanşehir’de Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi, Arapgir’de Kültür ve Taziye Evi, Arguvan’da Çok Amaçlı Sosyal Tesis hayata geçirilecek.

CHP Malatya İl Başkanı Yıldız: “Bu Dayanışmayı Asla Unutmayacağız”

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “Sesimizi duyan var mı?’ diye haykırdığımız o zor günlerde, Malatyalıların birçoğunun belki de hayatında hiç görmediği, 1400 kilometre uzaklıktaki Muğla’dan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras yardımımıza koşmuştu. Bugün ise şehrimizi yeniden ayağa kaldırma mücadelesinde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada onur konuğumuzdur. Bu dayanışmayı asla unutmayacağız. Tüm Malatyalılar adına Sayın Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum. Ahmet Aras nezdinde tüm Muğlalılara da şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ağbaba: “Ahmet Başkanımız Depremin En Zor Zamanlarında Birçok Yardımda Bulundu”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Depremin ilk gününden bu yana birçok belediyemiz yanımızdaydı. Ahmet Aras Başkanımız, Bodrum Belediye Başkanı olduğu dönemde de depremin en zor zamanlarında konteyner desteği başta olmak üzere birçok yardımda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde gıda dağıtılmadık tek bir ev bırakmadı. Kimseyi ayırmadan, herkese elinden gelen yardımı yaptı. Kendisine bu destekleri için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Aras: “Malatya’daki Dört Kardeş İlçemizde Dört Önemli Projeyi Hayata Geçiriyoruz”

Muğla halkının desteğiyle Malatya’daki dört ilçede dört önemli projeyi hayata geçireceklerini belirten Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Depremin daha ilk ve ikinci gününde Hatay’daydık, orada görev aldık. O dönem Bodrum Belediye Başkanıydım. Hatay’ımızda arama kurtarma, lojistik ve gıda başta olmak üzere her türlü desteği sağladık. Bodrum halkının vicdanını orada temsil etmeye çalıştık.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel o günlerde deprem bölgesine geldiğinde, ‘İlk sıcak çorbayı senin kampında içtim’ demişti. Bu söz bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bugün de Sayın Genel Başkanımızla birlikte, onun talimatları doğrultusunda hem Hatay’da hem de Malatya’mızda çok önemli eserlere imza atıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimizin ve Muğla halkının takdiriyle, Malatya’daki dört kardeş ilçemizde dört önemli projeyi hayata geçiriyoruz.

Bunlardan biri Hekimhan’da inşa edeceğimiz yaşam evi ve çok amaçlı sosyal tesis. Arapgir’de bir taziye evi ve çok amaçlı sosyal tesis yapıyoruz. Arguvan’da bir düğün salonu ve çok amaçlı tesis kazandırıyoruz. Doğanşehir’de ise bir Gençlik, Aile ve Kadın Merkezi açıyoruz. Muğla halkının selam ve sevgilerini en kalbi duygularımla iletiyorum.” dedi.

Genel Başkan Özel: “Muğla Büyükşehir Belediyemizin Malatya’ya 100 Milyon TL’yi Bulan Dört Yatırımını Son Derece Önemsiyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında yerel yönetimlerin deprem sürecinde ve sonrası üstlendiği role dikkat çekerek, “6 Şubat depremleri, dünya afetler tarihine geçecek büyüklükte bir felakettir. AFAD kayıtlarına göre, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından 10 deprem iline 9 bin 638 araç gönderilmiş, 28 bin 521 personel görevlendirilmiş, 7 bin 200 tır sevk edilmiştir. Ayrıca 4 uçak ve 6 gemiyle; gıdadan sağlık malzemesine, çadırdan sobaya kadar her türlü yardım ulaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya’da 100 milyon TL’lik dört yatırımının temelinin atılmasını önemsediklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Özel, “Bugün Muğla Büyükşehir Belediyemizin Malatya’ya yaklaşık 100 milyon lirayı bulan dört yatırımının temelinin atılmasını son derece önemsiyorum. Tüm belediyelerimize deprem bölgesinde vatandaşlarımızı yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim.” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti