Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Denizli Büyükşehir’den sanat dolu Aralık konserleri

GÜNDEM

İzmir’de drift ve makas atan sürücüler yakalandı!

GÜNDEM

Sakarya Karapürçek ulaşımına güç katacak köprüde adım adım

GÜNDEM

İzmir Karabağlar'da birlikte birleştirdiler

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 02.09.2025 02:05 Güncelleme: 02.09.2025 02:05
BAŞKAN ALTAY HERKESİ “KONYA GASTROFEST”E DAVET ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest” ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Millet Bahçesi Kırkikindi Restoran’da gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Altay, Konya’nın Selçuklu dârülmülkü bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu köklü mazinin, yalnızca taşlara, sokaklara, eserlere ve mimariye değil; aynı zamanda sofralara da yansıdığını söyledi. 

“KONYA MUTFAĞI AYNI ZAMANDA MEVLEVÎ KÜLTÜRÜNÜN İNCELİĞİNİ VE RUHUNU İÇİNDE BARINDIRIR”

Konya Mutfağı’nın basit bir yemek kültüründen ziyade; binlerce yıllık medeniyetin damakta iz bırakan hikâyesi olduğuna dikkati çeken Başkan Altay, “Çatalhöyük’te ekmeğin ilk yoğruluşundan, Selçuklu saraylarında şekillenen ihtişamlı sofralara; Mevlevî dergâhlarında sabırla pişen lokmalardan, Osmanlı mutfağında olgunlaşıp günümüze taşınan lezzetlere kadar uzanan bu zenginlik, Konya’yı adeta bir gastronomi başkenti yapmaktadır. Konya Mutfağı, aynı zamanda Mevlevî kültürünün inceliğini ve ruhunu içinde barındırır. Dünyada adına türbe yapılmış tek aşçı olan, Mevlânâ’nın aşçısı Ateşbaz-ı Veli’nin Konya’da yatıyor olması, bu şehrin mutfak kültürüne verdiği değerin en büyük nişanesidir. Ateşbaz-ı Veli’nin ocağında yanan ateş, bugün hâlâ sofralarımıza ışık tutmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

“BU YIL 3’ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEYECEĞİMİZ GASTROFEST, ŞEHRİMİZİN MARKA ETKİNLİKLERİNDEN BİRİ OLMUŞTUR”

85 tescilli ürünüyle, hem bedenleri hem ruhları doyuran yemekleriyle, mutfak adap ve gelenekleriyle Konya Mutfağı’nın hem geçmişin mirası hem de geleceğin ilham kaynağı olduğunu aktaran Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Şehrimizin sahip olduğu bu eşsiz mutfak kültürünü yalnızca korumakla kalmıyor; GastroFest ile yeniden canlandırmak, yaşatmak ve geleceğe taşımak istiyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz GastroFest, şehrimizin marka etkinliklerinden biri olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada 500 bini aşkın insanın katıldığı gastronomi festivalimiz, Konya Mutfağı’nın nasıl bir cazibe merkezi olduğunu açıkça göstermektedir. Bu yıl da yine yüzbinlerce ziyaretçi ile dolu dolu bir festival yapacağımıza yürekten inanıyorum. 4 Eylül Perşembe günü saat 10.00 itibariyle Kalehan Ecdat Bahçesi’nde kapılarını açacak GastroFest ile binlerce yıllık ocaklarda pişen lezzetlerimizle birlikte, köklü bir medeniyetin sofrasını, kültürünü ve ruhunu tanıtmaya da vesile olacağız.”

“KONYA’MIZIN RUHUNU HİSSETMENİN EN GÜZEL YOLU OLACAKTIR”

Başkan Altay, söyleşilerden konserlere, atölyelerden yarışmalara kadar dopdolu bir programla Konya’yı gastronomi alanında uluslararası noktaya taşıma gayretini sürdüreceklerini vurgulayarak, “Ayrıca 100 esnafımızın kuracağı stantlarla ve çok sayıda ünlü şefin katılımıyla festivalimiz daha da renklenecektir. Şehrimizin tarih kokan sokaklarında yükselen bu festival, bir yandan coşkulu bir gastronomi şölenine sahne olurken, bir yandan da Konya’mızın ruhunu hissetmenin en güzel yolu olacaktır.” dedi.

KONYA’NIN BİR GÜZELLİĞİ DE BİR KEZ GELDİNİZ Mİ GELMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ”

Gastrofest, Bilim Festivali, Kitap Günleri, Tarihi Bedesten Günleri gibi etkinliklerle amacın Selçuklu darülmülkü olan Konya’yı eskisi gibi bölgenin başkenti yapmak olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, gastronomisiyle özellikle bölgeden, civar illerden insanların Konya’ya gelmesine vesile olmak ve özellikle esnafımızın bu konuda gelir elde etmesini sağlamak istiyoruz. Özellikle yapılan etkinliklerde gözlemliyoruz ki; geçtiğimiz günlerde yaptığımız Bilim Festivali de bunun bir tescili oldu; Ankara’dan, Eskişehir’den, Aksaray’dan, Karaman’dan, Niğde’den ve Nevşehir’den çokça ziyaretçimiz bu etkinlikler kapsamında Konya’mızı ziyaret ediyor. Konya’nın bir güzelliği de bir kez geldiniz mi gelmeye devam ediyorsunuz. Dolayısıyla GastroFest de bu kapsamda bölgemizdeki insanlar için önemli bir etkinlik olacak. İnşallah yapmış olduğumuz etkinlikler Konya’ya gelen turist sayısına da ciddi bir katkı sağlayacak.” diye konuştu. 

“7 EYLÜL AKŞAMINDA DA MİLLİ TAKIMIMIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE EDECEĞİNE İNANIYORUZ”

Başkan Altay, 7 Eylül Pazar günü Konya’da oynanacak Türkiye-İspanya maçına da değinerek, “Biliyorsunuz 7 Eylül Pazar günü Konya olarak A Milli Futbol Takımımızın İspanya maçına ev sahipliği yapacağız. Milli Takımımızın adeta ev sahibi şehri Konya. Çünkü Konya’da yaptıkları tüm kritik ve önemli maçlarda çok önemli başarılar elde edildi. 7 Eylül akşamında da Milli Takımımızın çok önemli bir başarı elde edeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle gelen ziyaretçilerimizin de Konya’ya biraz erken gelmelerini, Selçuklu’nun darülmülkünün gastronomi alanındaki birikimini ve bunu geleceğe taşıma çalışmalarını görmelerini arzu ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizi ve ülkemizdeki her bir vatandaşımızı, 4-7 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştireceğimiz üçüncü Gastronomi Festivali’ne davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti