Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,13% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5962,35% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Kayseri Kocasinan'da öğrencilere kahvaltı desteği protokolü

GÜNDEM

‘Girişimci Kafası’ üretim sektörünün başarılı ismini ağırladı

GÜNDEM

Kocaeli Çayırova Belediyesi derbide uzatmada kazandı

GÜNDEM

Mersin’de Kültür Politikaları Semineri

Tarih: 23.04.2025 04:59 Güncelleme: 29.05.2025 12:18
Bakan Göktaş,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocukların haklarını korurken, aileyi güçlendirmek ve desteklemek, öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan ettik ve hedefimiz, çocukların güvenle büyüyüp, aidiyet hissiyle kök salacağı bir toplum inşa etmek. Gerek ulusal gerekse uluslararası tüm platformlarda çocukların üstün yararını gözeten politikaların savunucusu olmayı sürdüreceğiz." dedi

Bakan Göktaş, İstanbul'da bir otelde düzenlenen "Çocuk Katılımının Güçlendirilmesi Çalıştayı"nın açılış programında yaptığı konuşmada, çocukların sesine kulak vermek, fikirlerine değer vermek ve onları dinlemek için bir arada olduklarını belirtti.

Göktaş, en değerli hazine olan çocukların, karar alma süreçlerinde aktif olması noktasında çalıştayın önemli bir adım olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "23 Nisan'ın, siz çocuklarımıza armağan edilmesi, milletimizin geleceğinin sizlerin avuçlarına bırakılması demektir" sözlerini anımsatan Göktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını ve ülkenin bağımsızlığı için canını feda eden şehitleri rahmetle yad etti, gazilere de sağlıklı ömürler diledi.

Bakan Göktaş, "Bu inançla sizlerin daha güçlü, donanımlı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi bizler için çok çok önemli ve çok kıymetli. Haklarınızı korumak ve hayallerinizi desteklemek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." diye konuştu.

Çocuk Hakları Komitelerinin, gençlerin enerjisiyle büyüdüğünü söyleyen Göktaş, "Bugün, sizlerin fikirleriyle yeniden şekillenecek. Sunacağınız katkılarla daha güçlü, daha kapsayıcı bir yapıya dönüşecek. Burada ortaya koyacağınız öneriler, çocuk politikalarımızın gelişmesine katkı sağlayacak. Yani sizlerin fikirleri, bizlerin politikalarına da aynı zamanda yön verecek. Ayrıca, çocukların daha etkin şekilde temsil edilmesine de zemin hazırlayacak. Çünkü biz biliyoruz ki çocukların katılımı olmadan çocuk hakları tam anlamıyla korunamaz. Bu inançla, çocuklarımızı her konuda güçlendirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Göktaş, "Çocuklar geleceğimizdir" derken, onların bugünün ortakları olduğunu unutmamak gerektiğini dile getirdi.

Her bir karara çocukların gözünden bakmanın Türkiye'nin geleceği için şart olduğunu kaydeden Göktaş, bu nedenle çocuk hakları komitelerini güçlendirmenin öncelikli görevleri olduğunu vurguladı.

"Vizyonumuz her çocuğun haklarına tam erişebildiği bir Türkiye inşa etmek"

Çalıştayda görev alan çocukların sadece kendi haklarını savunmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumun daha adil ve kapsayıcı bir yer haline gelmesi için bir sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Göktaş, "Bu anlamda bakanlık olarak vizyonumuz, her çocuğun kendini değerli hissettiği ve haklarına tam erişebildiği bir Türkiye inşa etmek. Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planımız, bu hedefi geliştirme konusunda aslında bizlere kapsayıcı bir yol haritası sunuyor. Eylem Planıyla, koruyucu ve önleyici hizmetler, çocuk hakları ve katılımı, bakım hizmetleri, dijital mecraların çocuklar üzerindeki etkileri gibi pek çok alanda çalışmalar yürütüyoruz." bilgisini paylaştı.

Göktaş, hiç şüphesiz çocukların gelişiminde en etkili yapının sağlıklı ve güçlü aileler olduğunu vurgulayarak, "Bu yüzden çocukların haklarını korurken, aileyi güçlendirmek ve desteklemek öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan ettik ve hedefimiz, çocukların güvenle büyüyüp, aidiyet hissiyle kök salacağı bir toplum inşa etmek. Gerek ulusal gerekse uluslararası tüm platformlarda çocukların üstün yararını gözeten politikaların savunucusu olmayı sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti.

"Dünyadaki çocukların maruz kaldığı hak ihlallerine karşı vicdanı harekete geçirme çağrısı"

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi imzalanmadan çok önce, çocuk haklarına dair vicdani sorumluluk taşıyan bir medeniyetin mirasçıları olduklarını dile getiren Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tarihin her döneminde çocuğu koruyan, ona değer veren ve onun iyiliğini gözeten bir anlayışı yaşatan kültürden geliyoruz. Yarın kutlayacağımız ve dünyanın tüm çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bunun en önemli göstergelerindendir. Fakat ne yazık ki 18 aydır binlerce çocuk hayatını kaybetti. İsrail'in zulüm ve saldırıları altında yaşam mücadelesi veren Gazzeli çocuklar, bırakın bayramı, en temel hakları olan yaşama, eğitim ve güven içinde büyüme hakkından mahrum bırakılıyor. Bugün sadece Gazze'de değil, dünyanın pek çok yerinde çocuklar, yaşanan çatışma ve şiddetin en savunmasız ve en masum mağdurlarıdır. Bugünkü çalıştay aynı zamanda, bütün dünyadaki çocukların maruz kaldığı hak ihlallerine karşı ortak vicdanı harekete geçirme çağrısıdır. Ve bu çağrı, burada ortak bir irade ortaya koyan siz kıymetli çocuklarımızın kararlılığıyla bütün dünyaya umut olacaktır. Biz her zaman çocuklarla bir dünyanın, daha adil, daha renkli ve daha güzel olacağına inanıyoruz. Bunun için destekleriyle yanımızda olan UNICEF'e teşekkürlerimi sunuyorum. Çalıştayımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum."

Kendisinin de genç yaşlarda sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldığını belirten Göktaş, "Topluma faydalı olmanın, bir amaç uğruna çalışmanın ve birlikte üretmenin ne denli önemli olduğunu biliyorum. Bugün sahip olduğum bakış açısında, o yıllarda yaşadığım tecrübeler aslında çok önemli. Sizlerin de aynı heyecanla, sorumluluk bilinciyle ve kararlılıkla yol alacağınıza inanıyorum. Siz ne kadar güçlü ve özgüvenli olursanız, biz de o kadar umut dolu, o kadar güçlü bir toplum oluruz. Bizler de, sizlerin yol arkadaşları olarak her daim sizleri desteklemeyi, yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Şimdi söz sizde. Hayallerinizi paylaşın, fikirlerinizi paylaşın ve geleceğe birlikte adım atalım, geleceği birlikte inşa edelim, inşallah geleceği birlikte inşa edelim. Sizlerle birlikte daha güzel yarınlarımız olsun." dedi.

Bakan Göktaş, konuşmasının ardından katılımcılarla fotoğraf çektirdi ve sohbet etti.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti