Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Savunma Sanayi ve Eğitim Temaslarında Bulundu

YEREL YÖNETİMLER

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Online Spor Eğitimlerinde 15. Dönem Kayıtları Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Arifiye Fatih Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği Onaylandı

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Zabıta Ekipleri Market Denetimlerini Yoğunlaştırdı

Tarih: 13.04.2025 10:01 Güncelleme: 13.04.2025 10:01
Bakan Kurum:

Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı 7 Ekim 2021 tarihinde onayladığını hatırlatan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, anlaşmaya taraf olunurken Türkiye’nin iklim kaynaklı krizlerden ekonomi, istihdam ve büyüme alanında daha az etkilenmesinin hedeflendiğini belirtti.

ANTALYA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4. Antalya Diplomasi Forumu’nda “Yeni Dönemde İklim Diplomasisi ve Liderlik Paneli”nde konuştu.

Bakan Kurum, Türkiye’nin Akdeniz Havzası’nda yer alması nedeniyle ciddi etkilerini hissettiği iklim değişikliğiyle mücadele için kararlı adımlar attığına dikkat çekti.

Paris İklim Anlaşması’na taraf olurken Türkiye’nin iklim kaynaklı krizlerden ekonomi, istihdam ve büyüme alanında daha az etkilenmesinin hedeflendiğini belirten Bakan Kurum, “Bu onay sürecinde çok ciddi, kıran kırana bir diplomasi süreci yürüttük. Gerek BM nezdinde gerek ilgili bakanlarımızla, muhataplarımızla ülkemizin menfaatlerini elde edebilmek adına bu diplomasi sürecini yürüttük ve belli kazanımlar da elde ettik. Anlaşmaya taraf olurken ülkemizin büyümesine halel getirmeyecek şartla imzaladık. Türkiye'nin sanayide, enerjide ve birçok sektörde yaşadığı ilerlemeyi bu manada engelleyen değil aksine destekleyen bir stratejiyle imza altına aldık. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; Türkiye Yüzyılı’na ilerleyen ülkemizi büyütme hedefindeyiz. Çocuklarımızı da ortak evimiz dünyamıza da hep birlikte hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRK ÜRETİMİNİN YEŞİL FİNANSMANA ULAŞIMINI SAĞLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefini BM Genel Kurulu’nda ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ anlayışıyla tüm dünyaya ilan ettiğinin altını çizen Bakan Kurum şunları kaydetti:

"Türkiye’nin hiçbir tarihi sorumluluğu olmamasına rağmen tarihi bir sorumluluğu alarak gelecek nesillerimiz adına bu kararı verdik. Biz de tüm bakanlıklarımızla birlikte bu işin koordinasyonunu yürütüyoruz. Önümüzdeki 50 yıl içerisinde tüm dünya bu ekonomik sisteme dönecek. İstese de dönecek istemese de dönecek. Bugün bazı ülkeler farklı tutum ve davranışlar sergileyebilir ama gelinen süreçte, önümüzde bu sorunu yaşayacağımız aşikar. Dolayısıyla bunu bir fırsat olarak değerlendirip, döngüsel ekonomiye geçişi sağlayacağız ve bu sayede de Türk firmalarının, Türk sanayisinin, Türk üretiminin yeşil finansmana ulaşımını sağlayacağız. Yeni, yenilikçi ve temiz enerji arzını sağlayacağız. Yine sürdürülebilir ve akıllı ulaşımı tüm şehirlerimizde yaygınlaştıracağız. İklim diplomasisinde de çok daha aktif bir şekilde rol almak istiyoruz."

TÜRKİYE’NİN İKLİM KANUNU GELİYOR

Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadeleyi yasal bir çerçeveye kavuşturmak üzere İklim Kanunu’nu hazırladığına vurgu yapan Bakan Kurum, “İlgili tüm bakanlıklarımızla, onların fikirleriyle birlikte taslağımızı Meclisimize gönderdik. Bu ay içerisinde yasalaşmasını bekliyoruz. Yapmış olduğumuz tüm bu faaliyetlere de aslında yasal bir dayanak, yasal bir zemin hazırlamış olacağız” dedi.

Bakan Kurum, sıfır atık ile hedeflerinin yüzde 60 olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti