Meridyen Eğitim Kurumları
27.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:23
  • GÜNEŞ 06:49
  • ÖĞLE 13:15
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:51
  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,44% 0,28
  • EURO

    51,32% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6297,12% 0,82
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eyüpsultan'da Yaşlılara Saygı Haftası'nda Pizza Atölyesi Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' Sloganıyla Yarın Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Down Sendromlular Farkındalık Günü'nde Anlamlı Buluşma

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Köy Enstitüleri Kültür Evi Kurulacak

Tarih: 22.02.2025 05:19 Güncelleme: 22.02.2025 05:19
BAKAN KURUM: BAŞKAN FATMA ŞAHİN, MEYDANLARDA VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

GAZİANTEP GÜNEYŞEHİR’DE BİN 360 KONUT VE 67 İŞ YERİ İÇİN TEMEL ATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in vatandaşlara meydanlarda verdiği sözü tuttuğunu belirterek, “Güneyşehir bölgesinde inşa edilecek bin 360 konut ve 67 iş yerinin temelini atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GBB Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde inşa edilecek bin 360 konut ve 67 iş yerinin temel atma töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Projede, iki blok şeklinde tasarlanan konutların 2+1 tipindeki daireleri brüt 92 metrekare, 3+1 tipindeki daireleri ise brüt 115 metrekare büyüklüğünde olacak. Bu konutların yanı sıra ticari faaliyetlerin de bölgede canlılık kazanması için 67 dükkân inşa edilecek.

BAKAN KURUM: YÜZBİNLERCE YENİ YUVA KURDUK; YEPYENİ ŞEHİRLER İNŞA ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bugün güzel insanların, yiğit kadınların, mert gençlerin şehri Gaziantep’te olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Gaziantep’imiz gibi diğer 10 ilimiz de ağır bir yıkım yaşadı. O gece, haberi alır almaz arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Gaziantep’imizde vatan ve millet nöbetimize başladık. Ne mutlu bize ki yüzbinlerce yeni yuva kurduk; yepyeni şehirler inşa ettik. Gündüz iş makinelerimiz hummalı bir şekilde çalıştı. Gece olunca kule vinçlerin ışıkları yandı; çalışmalar devam etti. Yani bize, bu devlete, bu millete ne gecenin karanlığı engel olabildi ne de kışın ayazı bu gayreti durdurabildi. Şu anda halen 11 ilimizde, 4 bin 333 köyümüzdeyiz. Tam 174 ayrı alanda, 3 bin 481 şantiyemizdeyiz.

YIL SONUNA KADAR YAKLAŞIK 30 BİN EV VE İŞ YERİ GAZİANTEP’E KAZANDIRILACAK

Daha da çok çalışacaklarını aktaran Bakan Murat Kurum, “Yıl sonuna kadar 29 bin 500 ev ve işyerimizi Gaziantep’imize sunacağız. Tüm deprem bölgesinde; kalan 251 bin konut/köy evi ve iş yerini Allah’ın izniyle bitireceğiz. Afet bölgesinde evine kavuşmayan tek bir kardeşimizi bırakmayacağız” ifadesini kullandı.

6 Şubat sabahı ilk geldiği yerin Nurdağı olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “Depremde neredeyse tamamı yıkılmıştı. İnanın bugün şu binlerce yeni yuvayı, annelerimizin evlatlarımızın mutluluğunu görünce içimiz huzur doluyor. İşte ‘Benim Güzel İslahiyem!’ Depremden 15 gün sonra, ilk yuvaların sözleşmelerini imzaladığım, 46’ncı günde ilk yuvaların temellerini attığım şehir. Hemşeriniz olarak sizlere söz veriyorum! Ben deprem bölgesinde tek bir afetzede kardeşimin bile boynunun bükük kalmasına izin vermeyeceğim! Bu sokakların bir evladı olarak, baş koyduğum bu yoldan asla dönmeyeceğim!” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN: GAZİANTEP MÜCADELENİN ŞEHRİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremleri sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un hemen Gaziantep’e geldiğine dikkat çekerek, “Bakan Kurum ve ekibi bizi hiç bırakmadılar. Bizi ayağa kaldırdılar. O gece benim on yaş yaşlandığım geceydi. Çok çalıştık. Depremden iki yıl sonra Nurdağı ve İslahiye’de yeni bir şehir yaratan güce kuvvete şükrediyorum. Bu şehir mücadelenin şehri. Yüz yıl önce bizi Gazi yapan şehir. Bu şehir inancın şehri. Baş veren baş eğmeyen bir şehir. Milletimizden aldığımız güçle bir taraftan TOKİ’nin nasıl ayakta kaldığını gördük. Türkiye Cumhuriyeti Belediyeciliğini gördük. Bize dair olan bütün binaların ayakta kaldığını gördük. Ayakta kalmanın can olduğunu, güven olduğunu gördük. Bu yaptığımız çalışmalarla baktık ki tek başına devletten bir şey beklemek doğru olmaz. Gazi Konut’u güçlendirdik. Her altı ayda bir, bir konutun temelini atmak istiyoruz” dedi.

ÇEBER: BAKAN KURUM’UN DEPREM SÜRECİNDE GAZİANTEP’TE HER BİR EVİN CİVARINDA NASIL KOŞTURDUĞUNA BEN ŞAHİDİM

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, teşrifleriyle kendilerini onurlandıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ederek, “Bakanımız Murat Kurum’un Gaziantep’i iki ay boyunca eviniz olarak bildiğine ben şahidim. Ben de o dönemde koordinatör vali idim. Her bir evin civarında nasıl koşturduğunuza şahidim. Bu şehirden aslında siz hiç ayrılmadınız. Belki fiziken görev gereği Ankara’daydınız ama biz sizi hep burada hissediyoruz” diye konuştu.

GÜL: GAZİANTEP’TE KONUT MESELESİ ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, bugün Gaziantep’imiz için çok önemli bir temel atma töreni için bir arada olduklarını ifade ederek, “Gaziantep’te konut meselesi çok önemli sorunlardan bir tanesi. Bu hususla alakalı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, Gazi Konut’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Depremden mağdur olan hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar ve konut erişimini sağlayıncaya kadar hükümet olarak da milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Murat Kurum, Başkan Fatma Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, butona basarak temel atmaya geçildi. Programın sonunda Başkan Şahin, Bakan Kurum’a Şam Emevi Camisi için imal edilen seccadelerin ilk örneğini hediye etti.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti