Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16961,36%1,57
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7104,34% -0,45
  • Ç. ALTIN

    11708,46% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eskişehir Belediye Başkanı Ünlüce'nin Ankara'daki Diplomatik Temasları

YEREL YÖNETİMLER

Eskişehirli Çocuklar Üniversite Radyosunda Yayıncılığı Deneyimledi

YEREL YÖNETİMLER

İSTANBUL İTFAİYESİ’NE 578 TAZE KAN

YEREL YÖNETİMLER

İBB’NİN İKİNCİ YARDIM TIR’I DA YOLA ÇIKTI

Tarih: 04.04.2025 19:17 Güncelleme: 04.04.2025 19:17
Bakan Göktaş: Türkiye modeli yayılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Küresel Engellilik Zirvesi'nde Türkiye olarak, engellilere yönelik politikaları anlatma imkanı bulurken, Gazze konusuna da dikkati çekti.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Berlin'de düzenlenen Küresel Engellilik Zirvesi'nin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Göktaş, Almanya, Ürdün ve Uluslararası Engelliler İttifakı (International Disability Alliance) ortaklığıyla yapılan zirvede, Türkiye'nin erişilebilirlik ve sosyal içermeye yönelik attığı güçlü adımları ve herkes için geliştirilen kapsayıcı politikaları paylaştıklarını ifade etti.

Zirvenin önemine dikkati çeken Göktaş, "Ülkemizde son 23 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sosyal politikalar alanında devrim niteliğinde yenilikleri hayata geçirdik. Hem bu politikaları anlatmak anlamında hem uluslararası boyuta taşımak hem de mevkidaşlarımızla tecrübelerimizi paylaşmak, değerlendirmek açısından bu toplantıları çok değerli buluyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de herkes için erişilebilirliği sağlamak üzere sağlam bir yasal çerçeve oluşturduklarını anımsatan Bakan Göktaş, 2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Hakkında Kanunla Türkiye'de engelli bireylerin yaşamlarında önemli iyileştirmeler sağlandığını ve bu alanda bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Göktaş, "Toplantıda Engelliler Hakkında Kanunu bundan tam 20 yıl önce hayata geçirmiş bir ülke olarak, ülkemizdeki engellilere yönelik politikalarımızı anlatma ve ikili görüşmelerimizde bu politikalarımızı detaylandırma imkanı bulduk." ifadelerini kullandı.

Kanunun, Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesi'nden önce hayata geçirildiğine işaret eden Göktaş, Türkiye'nin bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülkelerin başında geldiğini dile getirdi. Göktaş, "Engelli haklarından bahsederken ülkemizde özellikle engelli istihdamı en önemli politikalarımızın başında geliyor." dedi.

Bakan Göktaş, Zirve'nin gündem maddesinin "erişilebilirlik" olduğuna işaret ederek, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020 yılını "Erişilebilirlik Yılı" ilan ettiğini anımsattı.

Zirve alanında Filistin, Kongo, Gine ve Cezayirli mevkidaşları ile ikili görüşmelerde bulunduğunu da anlatan Göktaş, "Özellikle Gazze'de kadınlar, çocuklar, her gün bombalar altında, bir soykırıma maruz kalıyor. Hem konuşmamızda hem de ikili görüşmelerimizde burada uzuv kaybı yaşayan çocuklara, Gazze'deki çocukların, kadınların durumuna da dikkati çektik. Onların sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

"ALMANYA'DA SON BİR YILDA KORUYUCU AİLE SAYIMIZ 125 OLDU"

Göktaş, Berlin ziyareti kapsamında Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya geldiklerini belirterek, "Yaşlı rehabilitasyon merkezimizi ziyaret ettik. Gençlerimizle, üniversite öğrencilerimizle, koruyucu ailelerimizle bir araya geldik. Almanya'da son bir yılda koruyucu aile sayımız 125 oldu. Burada da bakanlığımız müşavirliklerimizin öncü rolü oldu. Hem derneklerimiz hem müşavirliklerimiz bu konuda gerçekten güzel çalışmalar gerçekleştirdi." dedi.

Aile Yılı kapsamında gerçekleştirilen buluşmada koruyucu ailelere sertifika verdiklerini de anlatan Göktaş, "Koruyucu aile modelimiz, öncü modellerimizden bir tanesi. Saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde yürüttüğümüz Gönül Elçileri Projemizi de yurtdışına anlatma imkanı buluyoruz. Bu modelimiz hem Azerbaycan'da hem Özbekistan'da da uygulanıyor. Bizler de bu modellerimizi, sosyal politikalardaki yaptığımız çalışmaları, uluslararası çapta da taşımaya devam edeceğiz. Aile Yılı'nda da sosyal politika çalışmalarımızı her alanda sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti