Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Merkezefendi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı

YEREL YÖNETİMLER

İzmit Belediyesi'nin Halk Et Mobil Aracı Bugün Belediye Meydanı'nda

YEREL YÖNETİMLER

İzmit Belediyesi, Ebeveynlere Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirme Konusunda Panel Düzenledi

YEREL YÖNETİMLER

İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu

Tarih: 01.05.2025 12:57 Güncelleme: 01.05.2025 12:57
ASKON Konya, gündemine Amerika pazarını aldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi tarafından düzenlenen “Amerika Gümrük Savaşları ve Türkiye’nin Durumu” başlıklı eğitim programında ihracat ve lojistik alanında uzman isimler Konya iş dünyasıyla buluştu.

KONYA (İGFA) - Amerika’nın dış ticaret politikalarının Türkiye’ye etkileri ve Amerika ile ticaretin yolları, ASKON Konya Şubesi tarafından düzenlenen eğitim programında kapsamlı şekilde ele alındı. Konya iş dünyasından geniş bir katılımın olduğu programda, Demirler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kula ve RSC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı- ASKON Lojistik ve Dış Ticaret Sektör Başkanı Vehdi Bilgiç katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Programın açılışında konuşan ASKON Konya Şube Başkanı Yusuf Çimen yeni dönemde üzerinde duracakları en önemli hususun Konya sanayicisini ve esnafını bilgiye ulaştırmak olacağını söyleyerek, “Konya sanayicileri olarak Amerika’nın şu anda uygulamaya çalıştığı yeni gümrük mevzuatının etkilerini merak ediyoruz. Rusya-Ukrayna savaşının ülkemize ticaretine etkisi oldu. Buna göre hareket edip tedbir alan arkadaşlarımız ticaretlerinde para kazandılar. Bu tür konuların öngörülebilir hale gelmesi bizlerin de şimdiden pozisyonumuzu alıp yatırımlarımıza yön vermemiz için hayati önem taşıyor. Bu konulara dikkat çekmek üzere alanında uzman arkadaşlarımız bizlere bilgilendirme yapacaklar. Bütün AKSON Ailesi’nin bu toplantıdan ve toplantının sonuçlarından azami şekilde faydalanmasını temenni ediyorum”  şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ İÇİN FIRSAT OLABİLİR”

Amerika’nın ihracat ve ithalat verilerinden bahseden Demirler Grup YK Başkanı Battal Kula, “Amerika’nın tüm ithalatlarda ilave yüzde 10 gümrük vergisi koyma kararının ardından Çin cephesinden de misilleme kararı gelince karşılıklı vergilendirmeler yapılması sonucunda iki ülke ekonomik bir savaşın içerisine girmiş oldu. Amerika ve Çin’in birbirlerine uyguladığı vergiler, ülkemiz için fırsatlar ortaya çıkartabilir. Özellikle tekstil, otomotiv yan sanayi ve mobilya gibi ürünlerde birinci ikame üretici olarak ön plana çıkabiliriz. Ayrıca AB Gümrük Anlaşması içerisinde olmamız bu fırsatları destekliyor” şeklinde konuştu. ABD iç pazarında ciddi bir rekabet olduğunu da dile getiren Kula,  eyaletler arası değişen mevzuatlara dikkat edilmesi gerektiğini ve mutlaka uzman hukukçularla beraber hareket edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“LİMAN KAPASİTELERİNİN ARTIRILMASI GEREKECEK”

ABD’nin Çin’e uyguladığı yüksek vergilerle Türkiye’nin alternatif tedarikçi konumuna taşıdığını ve lojistiğin daha da önemli hale geldiğini belirten Vahdi Bilgiç, “Çin yerine Türkiye üzerinden ABD’ye alternatif rotalar oluşturuldu. Türkiye’nin lojistik üssü olma potansiyeli güçlendi. Bu durum da artan talep, konteynır ve deniz yolu navlunlarında artışlara yol açacak, dolayısıyla liman kapasitelerini artırma ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Türkiye, ABD ile ticaret yapmak isteyen firmalar için yeni üretim merkezi haline geldi. Tüm bu potansiyelin içerisinde ticaret politikaları, transit süreleri ve gecikmeleri, depolama ve gümrükleme riskleri, maliyet dalgalanmaları, çevresel faktörler ve bilişim riskleri gibi risklere dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti