- İMSAK 05:50
- GÜNEŞ 07:14
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:33
-
BIST 100
16316,45%0,76
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,02% -0,03
-
GRAM ALTIN
7318,29% -0,24
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
ARTAN SU TÜKETİMİNE KARŞI AKSARAY BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU UYARISI
BAŞKAN DİNÇER: “SUYUN HER DAMLASI KIYMETLİ”
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaz mevsiminin en sıcak ve en kurak günlerinin yaşandığı bu dönemde vatandaşları su tasarrufu konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Türkiye'nin en az yağış alan bölgelerinden birinde yer alan Aksaray'da su kaynaklarının hızla tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, “Kuraklık ciddi bir gerçeklik. Suyun her damlası kıymetli. Hepimiz sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz” dedi.
Aksaray Belediyesi olarak suyun doğru ve verimli kullanılmasına yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, altyapı projeleri sayesinde kent genelinde ciddi ölçüde su tasarrufu sağlandığını ifade etti. Modern altyapı yatırımlarıyla birlikte su kayıplarının ve kaçakların önüne geçildiğini, özellikle içme suyu hatlarında gerçekleştirilen yenileme ve güçlendirme çalışmaları neticesinde ciddi oranlarda su tasarrufu sağlandığını vurguladı.
Kuraklıkla mücadelede sadece kurumların değil bireylerin de büyük sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Başkan Dinçer, musluklardan boşa akan her damlanın geleceğimizden tehdit eden bir unsur olduğunu söyledi.
“Bugün alacağımız önlemler, yarının susuzluğunu önler” diyen Başkan Dinçer, yaptığı çağrıda; “Su, sadece bir doğal kaynak değil; aynı zamanda bir hayat kaynağıdır. Suyun her damlası kıymetlidir. Bugün bilinçli tüketimle atacağımız her adım, yarın çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Kuraklıkla mücadele topyekûn bir bilinç gerektirir. Tüm hemşehrilerimi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Aksaray,Aksaray Belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















