- İMSAK 05:21
- GÜNEŞ 06:48
- ÖĞLE 13:14
- İKİNDİ 16:45
- AKŞAM 19:31
- YATSI 20:52
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri
Radyo yayıncılığı artan maliyetler, zamlanan elektrik faturaları çalınan şarkıların telif bedellerini ödemekte zorluk çekiyor.
ANTALYA (İGFA) - Ülkemizde radyo yayıncılığı, yıllardır milyonlarca insana haber, kültür ve müzik taşıyan önemli bir mecra olurken, artan maliyetler ve ağır telif yükleri nedeniyle birçok radyo istasyonu kapanmanın eşiğine geldi.
Özellikle son dönemde, yüksek telif bedelleri ve sürekli yükselen elektrik faturaları, sektörün en büyük çıkmazı hâline gelirken, müzik yayıncılığı yapan radyolar için telif ücretleri, taşınamaz bir yük oluşturdu. Gelirleri kısıtlı olan radyo kuruluşları, yüksek telif bedelleriyle ayakta kalmakta zorlanırken, özellikle yerel ve küçük ölçekli radyoların sürdürülebilirliğini ciddi şekilde tehdit ediyor.
Elektrik fiyatlarındaki büyük artışlar da radyo yayıncıları için büyük bir problem hâline gelirken, 7/24 kesintisiz yayın yapan radyolar, devasa elektrik faturalarıyla başa çıkmaya çalışıyor.
Radyo sektörünün sadece ticari bir alan değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal bir misyon taşıdığını belirten yayıncılar, konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklama ile yetkililere çağrıda bulundu:
"Mevcut şartlar altında bu misyonu devam ettirmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Pek çok radyo istasyonu kapanma tehlikesiyle yüz yüze gelmiştir. Bu nedenle yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Radyo yayıncıları için telif ücretlerinde daha dengeli ve adil düzenlemeler yapılmalıdır. Küçük ve yerel radyolar desteklenmeli, özel teşvikler sağlanmalıdır. Artan elektrik maliyetlerine karşı, radyo istasyonlarına özel destek programları uygulanmalıdır. Radyo yayıncılığının devam edebilmesi için acilen önlem alınması gerekmektedir. Yetkilileri, sektörün sorunlarına duyarlı olmaya ve çözüm üretmeye davet ediyoruz. Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.".
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















