Tarih: 02.04.2018 01:51

Trabzonspor İstanbul`dan Puansız Dönüyor

Facebook Twitter Linked-in

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig`in 27. haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynadığı maçta sahadan 2-1`lik yenilgi ile ayrıldı.

Türk Telekom Stadı`nda oynan karşılaşmanın ilk yarısında Sofiane Feghouli`nin golüyle geriye düşen bordo-mavililer, ikinci yarıda da Bafetimbi Gomis`in golüne engel olamadı. Bordo-mavililer, uzatma dakikalarında bulduğu golle farkı 1`e düşürse de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sezon 7. yenilgisini alan bordo-mavili ekip, 42 puanda kaldı.

Kucka`dan orta sahadan gol

Bordo-mavilerin İstanbul deplasmanındaki tek golü Jurac Kucka`nın şık vuruşu ile geldi.

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Trabzonspor`un orta sahada kazandığı serbest vuruşu bekletmeden kaleye gönderen Kucka, Muslera`yı mağlup etti ve farkı 1`e indirdi.

Trabzonspor`un deplasman serisi sona erdi

Galatasaray`a deplasmanda kaybeden Trabzonspor`un deplasmandaki 8 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

Ligde deplasmandaki son yenilgisini 21 Ekim 2017`de Evkur Yeni Malatyaspor karşısında 1-0`lık sonuçla alan Trabzonspor, 162 sonra dış sahadan eli boş döndü.

Malatya deplasmanından sonra oynadığı 8 maçta, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor`u mağlup eden bordo-mavililer, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği ile berabere kaldı.

Galatasaray`a karşı 3 maç sonra kaybetti

Deplasmanda Galatasaray`a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, rakibine karşı 3 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon iki maçta da mağlup ettiği rakibini, bu sezonun ilk yarısında Trabzon`da oynanan maçta da 2-1 yenmeyi başarmıştı.

Sosa cezalı

Galatasaray karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Trabzonspor`un Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, bu mücadelede gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Arjantinli futbolcu, bordo-mavili ekibin gelecek hafta sahasında Kayserispor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Olcay Şahan`a tepki

Galatasaraylı taraftarlar, Trabzonspor`da ikinci yarıda oyuna giren Olcay Şahan`ın ayağına her top geldiğinde ıslıklayarak tepki gösterdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon`da oynanan ilk maçta Olcay ile Galatasaray`dan Feghouli arasında yaşanan gerginlik sonucunda sarı-kırmızılı futbolcu kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı.

Çalımbay`ın hamleleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ikinci yarısında 3 değişiklik hakkını da kullandı.

Maçın 56. dakikasında savunmada görev yapan Hubocan`ı kenara alan Çalımbay, N`Doye`u sahaya sürdü. Bu değişikliğin ardından orta sahada görev yapan Okay Yokuşlu, stopere geçti.

Galatasaray`ın ikinci golünün ardından 69. dakikada Sosa`nın yerine Olcay Şahan`a şans veren Çalımbay, son değişiklik hakkını da 81. dakikada Abdülkadir Ömür`ün yerine Hugo Rodallega`yı sahaya sürerek kullandı.

Deneyimli teknik adamın bu değişiklikleri mağlubiyete engel olmaya yetmedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...